تاریخ: ۱۳ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۰۰:۲۸
بازدید: ۸
کد خبر: ۴۸۹۳
سرویس خبر : نفت

بازار قیر زیر سایه بحران خاورمیانه و نوسان بازار‌ها

بازار قیر زیر سایه بحران خاورمیانه و نوسان بازار‌ها
انرژی و نیرو - بحران خاورمیانه و آتش بس شکننده میان ایران و رژیم صهیونیستی، کماکان مهمترین موضوع جهانی تاثیرگذار بر بازار‌های مختلف بوده و تحولات ژئوپلیتیک در خاورمیانه همچنان مرکز توجه بازار‌های جهانی بوده است.

به گزارش انرژی و نیرو، در آمریکا؛ بازار‌های مالی در این هفته شاهد نوساناتی محسوس بودند: شاخص‌های «اس‌اند پی» و «نزدک» به سقف جدیدی رسیدند، ولی دلار به پایین‌ترین سطح در بیش از سه سال گذشته سقوط کرد که باعث شد پیش‌بینی‌ها درباره کاهش نرخ بهره فدرال رزرو تقویت شود.

در چین؛ اقتصاد چین تحت فشار داده‌های ضعیف بخش تولید قرار گرفت؛ آمار رسمی نشان داد فعالیت کارخانه‌ها در ژوئن برای سومین ماه متوالی کاهش یافته که احتمال اعمال بسته‌های محرک اقتصادی را افزایش داده است.

بازار نفت و سوخت شرق آسیا: ثبات نسبی قیمت نفت و تأثیر عوامل چندگانه

نفت برنت در طول هفته گذشته به دلیل ترکیبی از عواملی همچون ذخایر بالای نفت آمریکا، تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید، و افت ریسک‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه، در محدوده نسبتا ثابت بین ۶۶ تا ۶۸ دلار نوسان کرد. همه این عوامل باعث شد تا قیمت نفت روز (پنجشنبه ۱۲ تیر) در محدوده ۶۸ دلار معامله شود و قیمت سوخت CST ۱۸۰ سنگاپور در ۴۱۵ دلار و قیمت قیر سنگاپور و قیر کره جنوبی هر کدام ۴۲۳ دلار و ۴۰۷ دلار معامله شود.

بازار قیر بحرین و اروپا: ثبات بحرین و ریزش اروپا؛ تداوم تقاضای فصلی

در هفته گذشته، بازار بحرین برخلاف دیگر بازار‌های خاورمیانه تقریباً بدون تغییر ماند و روی ۴۰۰ دلار تثبیت شد. اما بازار اروپا و مدیترانه با سقوط مواجه شد و به محدوده ۴۲۰ تا ۴۸۰ دلار بازگشت. علت این سقوط، عقب‌نشینی قیمت نفت و نفت کوره حاوی گوگرد بالا (HSFO) بعد از آتش‌بس ایران و رژیم صهیونیستی بود. با این حال، تقاضای فصلی در اروپا همچنان بالاست.

بازار قیر هند: کاهش قیمت تحت تاثیر آتش‌بس و شروع مانسون

در هفته گذشته، بازار قیر هند کاملاً تحت تأثیر آتش‌بس خاورمیانه و افت قیمت جهانی قرار گرفت. قیمت قیر داخلی هند کاهش پیدا کرد و پالایشگاه‌ها برای اوایل ژوئیه، حدود ۵.۵ دلار از نرخ خود کم کردند. این کاهش، هم به‌خاطر افت قیمت وارداتی و هم رکود پروژه‌های جاده‌ای به دلیل شروع مانسون و بارندگی‌های فصلی بود.

بازار چین: ثبات قیمت و انتظار برای بهبود پس از فصل بارندگی

در چین، قیمت قیر وارداتی و داخلی این هفته تغییر محسوسی نداشت و در محدوده ۴۴۰ تا ۴۵۰ دلار برای واردات و حدود ۴۷۰ تا ۵۰۶ دلار داخلی باقی ماند. بازار چین فعلاً با مازاد عرضه و تقاضای نسبتاً ثابت رو‌به‌رو است و بسیاری از شرکت‌ها خرید جدید را به‌دلیل بارندگی و کند شدن پروژه‌های راه‌سازی عقب انداخته‌اند. واردات از ایران و جنوب شرق آسیا با توجه به ریسک‌های ژئوپلیتیک و تغییرات نرخ ارز، همچنان احتیاطی و محدود است. اما چشم‌انداز بازار بهبود تدریجی در نیمه دوم سال، به‌ویژه با پایان فصل بارندگی و اجرای پروژه‌های عمرانی است.

تحلیل بازار ایران: بازگشت تدریجی بازار و احیای صادرات

در ایران، بعد از شوک‌های هفته‌های قبل و افت قیمت به‌دلیل تعطیلی‌ها و جنگ، حالا شاهد بازگشت آرام و رشد ملایم قیمتی هستیم و اکوسیستم صادراتی قیر ایران در حال بازیابی و احیای خود است. به نظر می‌رسد در صورتی که ریسک‌ها در منطقه کاهش پیدا کند، مجددا صادرات قیر به روند طبیعی خود بر اساس ترند تابستان بازگردد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده