تاریخ: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۶:۱۱
بازدید: ۴۵
کد خبر: ۵۳۲۹
سرویس خبر : نفت
در مجمع عمومی عادی سالیانه نفت سپاهان روی داد:

«شسپا» به ازای هر سهم ۸۰ تومان سود تقسیم کرد/ نفت سپاهان، سیزدهمین تولیدکننده روغن پایه جهان

«شسپا» به ازای هر سهم ۸۰ تومان سود تقسیم کرد/ نفت سپاهان، سیزدهمین تولیدکننده روغن پایه جهان
انرژی و نیرو - مجمع عمومی عادی سالیانه دوره مالی سال ۱۴۰۳ نفت سپاهان با نماد بورسی «شسپا» با حضور بیش از ۸۷ درصد سهامداران سه‌شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ در تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری انرژی و نیرو، در این مجمع صورت‌های مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ نفت سپاهان به تصویب رسید و به ازای هر سهم ۸۰۰ ریال (۸۰ تومان)، معادل ۸۵ درصد سود این شرکت، سود تقسیم شد.

همچنین در این مجمع، شرکت توسعه نفت و گاز شایستگان اهداف، شرکت توسعه نفت و مروارید پیشکسوتان پارس دارخوین، شرکت مجتمع صنعتی نفت و گاز صبا جم کنگان، شرکت توسعه نفت و گاز صبا کارون و شرکت پالایش اصفهان به‌ عنوان اعضای حقوقی هیات‌ مدیره نفت سپاهان به مدت ۲ سال انتخاب شدند. روزنامه کثیرالانتشار «اطلاعات» به عنوان روزنامه رسمی شرکت «نفت سپاهان» انتخاب شد. تعیین حق حضور اعضای موظف هیات‌ مدیره به مبلغ ۶.۵ میلیون تومان برای تشکیل حداقل یک جلسه در ماه و حداکثر دو جلسه تا سقف ۱۳ میلیون تومان به تصویب رسید. تعیین مبلغ حق حضور اعضای غیرموظف هیات‌ مدیره و اعضای مستقل کمیته‌های تخصصی زیرمجموعه حاکمیت شرکتی به مبلغ ۵.۵ میلیون تومان برای تشکیل حداقل یک جلسه در ماه و حداکثر دو جلسه در ماه تا سقف ۱۱ میلیون تومان به تصویب رسید. تعیین پاداش هیات‌ مدیره به میزان ۲ میلیارد تومان در وجه اشخاص حقوقی مصوب شد. همچنین ۱۰ میلیارد تومان بابت هزینه مسوولیت‌های اجتماعی برای سال ۱۴۰۴ شرکت نفت سپاهان تصویب شد.

«شسپا» به ازای هر سهم ۸۰ تومان سود تقسیم کرد/ نفت سپاهان، سیزدهمین تولیدکننده روغن پایه جهان

از یک واحد پالایشگاهی تا ورود به بورس

«فرهاد امین‌دهقان» مدیرعامل شرکت نفت سپاهان در این مجمع عنوان کرد: شرکت در سال ۱۳۷۱ به‌ عنوان واحد پالایشگاهی فعالیت خود را آغاز کرد. در سال ۱۳۷۸ به عنوان یک واحد مستقل روغن، کار خود را ادامه و در سال ۱۳۷۹ به شرکت نفت سپاهان تغییر نام داد. در سال ۱۳۸۵ سهام این شرکت به صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت واگذار شد. نفت سپاهان در سال ۱۳۹۹ در بورس اوراق بهادار تهران پذیرش و از این سال فعالیت خود را در بازار بورس آغاز کرد.

امین‌دهقان در ادامه با اشاره به جایگاه نفت سپاهان خاطرنشان کرد: هم‌ اکنون این شرکت، رتبه سیزدهم در میان پالایشگاه‌های تولیدکننده روغن پایه جهان را دارد. ظرفیت عملیاتی شرکت ۷۳۳ هزار تن است. ارزش بازار شرکت ۳۵۰ هزار میلیارد ریال است و قابلیت تولید حدود ۲۰۰ نوع محصول متنوع را دارد. ما جزو معدود شرکت‌هایی هستیم که مرجع قیمت‌گذاری روغن پایه در مجلات بین‌المللی قرار گرفته‌ایم. بزرگ‌ترین تولیدکننده غرب آسیا و بزرگ‌ترین صادرکننده این صنعت در کشور محسوب می‌شویم.

وی در ادامه عنوان کرد: در سال گذشته شرکت ۷۴۸ هزار تن انواع محصولات مختلف را تولید کرد، در حالی‌ که ظرفیت عملیاتی شرکت ۷۳۳ هزار تن است که در سال ۱۴۰۳ قادر شدیم بالاتر از ظرفیت عملیاتی شرکت تولید داشته باشیم.

روند قیمت خوراک با محصولات همخوانی ندارد

مدیرعامل نفت سپاهان با تاکید بر این موضوع که تامین خوراک یکی از مهم‌ترین بحث‌های ماست که بالای ۷۵ درصد قیمت تمام‌شده ما را به خود اختصاص می‌دهد، افزود: موضوع قابل توجه در زمینه خوراک این است که تا سال ۱۴۰۱ روند قیمت خوراک ما نزولی بوده است و زمانی که خوراک افزایش قیمت پیدا می‌کرد، قیمت روغن پایه نیز افزایش می‌یافت و این روند مناسبی بود، اما در سال ۱۴۰۲ این روند، استمرار خودش را از دست داد و با افزایش قیمت ۵۴ درصدی خوراک و کاهش روند قیمت روغن پایه رو‌به‌رو شدیم. در سال ۱۴۰۳ روند افزایش خوراک به ۶۰ درصد رسید و این به دلیل تغییر قیمت ارزی بود که در فرمول محاسباتی ما روی داد که سبب شد روند افزایش خوراک با روند قیمت محصول از هم فاصله بگیرد. ما باید تلاش کنیم که این روند، روندی مناسبی شود تا قیمت خوراک با محصولات همبستگی خود را از دست ندهند.

امین‌دهقان با اشاره به این موضوع که خوراک مورد نیاز خود را از اصفهان تامین می‌کنیم، گفت: بیشترین خوراک مورد نیاز خود را از پالایشگاه نفت اصفهان و بخشی را نیز از پالایشگاه بندرعباس تامین می‌کنیم.

«شسپا» به ازای هر سهم ۸۰ تومان سود تقسیم کرد/ نفت سپاهان، سیزدهمین تولیدکننده روغن پایه جهان

اختصاص ۳۲ درصدی تولید در کشور

وی افزود: نفت سپاهان ۳۲ درصد از کل تولید کشور را به خود اختصاص داده است که بزرگ‌ترین شرکت این صنعت محسوب می‌شود. در سال گذشته ۷۶۶ تن محصولات مختلف را به فروش رساندیم که به لحاظ ارزشی این حجم از فروش، معادل ۳۱۴ هزار میلیون ریال فروش بود که هم به لحاظ حجمی و هم به لحاظ ریالی یک رکورد محسوب می‌شود.

صادرات ۷۰ درصدی

مدیرعامل «شسپا» در ادامه با اشاره به میزان صادرات این شرکت خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد محصولات نفت سپاهان به صادرات و ۳۰ درصد آن به بازار داخل اختصاص دارد تا هم به تعهد داخلی پایبند باشیم و هم با صادرات برای سهامداران سودآوری لازم را به همراه داشته باشیم. فروش داخلی ما ۲۳۵ هزار تن انواع محصولات مختلف بوده است. همچنین ۹۹ هزار تن معادل ۴۲ درصد از محصولات خود را در بورس عرضه کردیم. فروش داخلی ما نسبت به سال گذشته (۱۴۰۲) ۲۰ درصد همراه با رشد بوده است. سهم فروش ما در بازار داخلی ۲۱ درصد است. همچنین در زمینه روغن‌های صنعتی، ۱۷ درصد بازار در اختیار نفت سپاهان است. از فروش کل این محصول در کل کشور ۴۳ درصد آن در اختیار ماست. همچنین ۳۲۸ میلیون دلار فروش صادراتی نفت سپاهان در سال گذشته بوده که این حجم از صادرات در تاریخ این شرکت اتفاق نیفتاده بود. سعی داریم که این رشد صادرات را ادامه بدهیم.

عملکرد مالی نفت سپاهان

امین‌دهقان با گریزی به عملکرد مالی شرکت نفت سپاهان عنوان کرد: بودجه‌ای که از ابتدای سال برای شرکت تعیین شده بود، ۱۲ درصد از سود خالص بالاتر هستیم. درآمد‌های صادراتی ۳ درصد و درآمد‌های عملیاتی ۵ درصد رشد داشته است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ ما دومین شرکت سودساز این صنعت در کشور بوده‌ایم که در سال ۱۴۰۲ به نخستین شرکت صنعت سودده این صنعت رسیدیم. تلاش می‌کنیم که این روند را در سال‌های آینده نیز ادامه بدهیم. شرکت در سال ۱۴۰۳ به میزان ۵۶ هزار و ۴۵۳ میلیون ریال سودسازی کرده که همراه با ۴۸ درصد رشد نسبت به سال گذشته آن بوده است.

ارزش «شسپا» در بازار سرمایه

مدیرعامل نفت سپاهان درباره روند رشد سهم این شرکت در بازار سرمایه عنوان کرد: ارزش سهم «شسپا» در پایان مجمع سال گذشته ۴۰۳۴ ریال بوده که هم‌ اکنون به ۶۴۰۰ ریال رسیده که ۴۸ درصد رشد را نشان می‌دهد. حتی در ادواری ارزش این سهم تا ۷ هزار ریال نیز بالا رفته بود که طی یکی دو ماه اخیر افت پیدا کرد.

«شسپا» به ازای هر سهم ۸۰ تومان سود تقسیم کرد/ نفت سپاهان، سیزدهمین تولیدکننده روغن پایه جهان

سرمایه‌گذاری ۲ درصدی برای انتقال آب دریای عمان

امین‌دهقان با اشاره به این موضوع که یکی از معضلات استان اصفهان، تامین آب است، گفت: شرکت‌های مختلف در اصفهان مشکلات عدیده‌ای در زمینه تامین آب دارند و ما برای اینکه شرکت را در امنیت کامل تامین آب قرار بدهیم، ۲ درصد در انتقال آب دریای عمان به استان اصفهان سرمایه‌گذاری انجام دادیم که این ۲ درصد مطابق میزان مصرف خود شرکت بوده است. سال گذشته این آب به پالایشگاه اصفهان رسید و مخازن آنها پر از آب شد و ما نیز از مخازن پالایشگاه اصفهان آب خود را برداشت می‌کنیم. اگر در این زمینه سرمایه‌گذاری نمی‌کردیم در سال‌های آینده ممکن بود که این سرمایه‌گذاری بسیار بزرگ‌تر از عدد کنونی می‌شد.

سرمایه‌گذاری در زمینه گاز و برق

وی همچنین افزود: در زمینه تامین گاز شرکت نیز مجوز گاز را به‌ صورت مستقل اخذ کردیم، البته به مدلی که هزینه بالایی نطلبد. از خط موجود از پالایشگاه اصفهان مجوز‌های لازم را دریافت کرده‌ایم و از گاز مستقل استفاده خواهیم کرد. در زمینه برق نیز قرار است که به برق سراسری وصل شویم.

پروژه‌های توسعه‌ای نفت سپاهان

مدیرعامل نفت سپاهان با اشاره به پروژه‌های در دست اقدام این شرکت عنوان کرد: دو پروژه در شرکت در دست اقدام داریم، پروژه تولید روغن که فاز نخست آن انجام شد که مهم‌ترین هدف این پروژه، افزایش ظرفیت تولید شرکت بود که حدود ۷ درصد ظرفیت تولید شرکت را افزایش می‌دهد. پروژه دیگر ما احداث واحد (TDAE) است.

امین‌دهقان همچنین درباره برنامه اورهال نفت سپاهان تصریح کرد: برنامه‌ریزی ما برای اورهال برای میانه سال گذشته بود که به دلیل اتفاقاتی، مجوزات لازم برای این کار به ما داده نشد که این اورهال به اردیبهشت‌ماه سال‌ جاری منتقل شد و بسیاری خرسندیم که قبل از جنگ ۱۲ روزه این اورهال را انجام دادیم.

اهم دستاورد‌های نفت سپاهان

وی به اهم دستاورد‌های شرکت نفت سپاهان اشاره کرد و افزود: ثبت رکورد بالاترین حجم صادرات و فروش ریالی، حذف و کاهش تولید محصولات نهایی موتوری سطوح کیفی پایین و جایگزینی با سطوح کیفی بالاتر، اولین پالایشگاه روغن‌سازی تولیدکننده روغن موتوری بنزینی سطح کیفی SP بنزینی و سطح کیفی CK دیزلی در کشور، محتومه شدن پرونده‌های مالیاتی عملکرد شرکت تا پایان سال ۱۴۰۲ و استرداد مبلغ ۷۳۱۸ میلیارد ریال از مطالبات ارزش‌افزوده، تعیین تکلیف قرارداد خدمات راهبری دریافتی از پالایش نفت اصفهان برای سنوات ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، برنامه‌ریزی به منظور تولید مکمل‌های بنزینی اروپایی (اکتان افزا)، چابک‌سازی فرآیند زنجیره تامین از طریق یکسان‌سازی ملزومات و بسته‌بندی، کاهش و مدیریت هزینه‌ها از طریق تبدیل ظروف محصولات نهایی فلزی به پلاستیکی، مدیریت تمامی دعاوی و بازنگری فرآیند اسناد تعهدآور در صیانت از حقوق سهامداران، ارتقای جایگاه حقوقوی شرکت، پیاده‌سازی برنامه مدیریت دانش به عنوان سیستم توانمندساز و توسعه‌دهنده سرمایه انسانی شرکت، اهم این دستاوردهاست.

اهم برنامه‌های آتی نفت سپاهان

مدیرعامل نفت سپاهان در پایان با برشمردن اهم برنامه‌های آتی این شرکت خاطرنشان کرد: مهم‌ترین برنامه‌های نفت سپاهان در آینده شامل افزایش ظرفیت تولید واحد‌های عملیاتی و آغاز فاز مطالعاتی احداث نیروگاه خورشیدی، پژوهش، تحقیق و توسعه به منظور ساخت و بومی‌سازی افزودنی‌ها و مواد وارداتی پرمصرف، استقرار سیستم مدیریت موثر انرژی، تفاهم‌نامه اعطای نمایندگی در کشور‌های همسایه و تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و زیرساختی است.

لازم به یادآوری است که شرکت نفت سپاهان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان روغن پایه و محصولات روانکار در ایران و خاورمیانه به‌ شمار می‌رود. این شرکت با بهره‌گیری از آخرین فناوری‌های روز دنیا، طیف گسترده‌ای از محصولات روغنی و روانکار از جمله انواع روغن موتور بنزینی، دیزلی، صنعتی و دریایی را تولید می‌کند.

گزارش از علیرضا جعفری‌نژاد؛ پایگاه خبری انرژی و نیرو

«شسپا» به ازای هر سهم ۸۰ تومان سود تقسیم کرد/ نفت سپاهان، سیزدهمین تولیدکننده روغن پایه جهان

عناوین برگزیده