
به گزارش انرژی و نیرو، معاون سرمایهگذاری و توسعه سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی، از اجرای طرح جدیدی برای تجهیز پشتبام منازل به سامانههای خورشیدی خبر داد و گفت: با عزم جدی دولت و اعلام رسمی وزیر نیرو، قرار است بستر لازم برای مشارکت مردم در تولید برق خورشیدی فراهم شود.
«جعفر محمدنژادسیگارودی» بیان کرد: سالهاست که در حوزه روستایی، اقدامات خوبی انجام شده است، اما در بخش شهری، مخصوصاً خانوارهایی که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند، حالا زیرساختها برای مشارکت فراهم شده است.
او تأکید کرد: مردم با سرمایهگذاری مطمئن و مقرون به صرفه، میتوانند از مزایای اقتصادی تولید برق بهرهمند شوند و حتی برق مازاد را به شبکه سراسری عرضه کنند.
معاون سازمان ساتبا با اشاره به نرخهای جذاب خرید تضمینی برق تولیدی خانگی گفت: در حال حاضر نرخ فروش هر کیلووات ساعت برق تولیدی خانگی تا ۳۸۰۰ تومان و در مجتمعها تا ۵۰۰۰ تومان است، در حالیکه هزینه پرداختی مردم برای برق مصرفی در قبضها حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است؛ این اختلاف قیمت نشاندهنده مزیت اقتصادی جدی برای خانوارهایی است که وارد این طرح میشوند
او همچنین به طرح جدیدی تحت عنوان «مدل هیبریدی» اشاره کرد و گفت: در این مدل، مردم میتوانند علاوه بر فروش برق تولیدی به شبکه، در مواقعی که قطع برق رخ میدهد یا شبکه محدودیت دارد، از برق تولیدی سیستم خورشیدی خودشان استفاده کنند.
او در ادامه توضیح داد: هزینه ایجاد یک سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان است و فضایی حدود ۲۰ تا ۲۵ متر مربع نیاز دارد. این سامانه میتواند برق مورد نیاز یخچال، تلویزیون، کولر آبی و روشنایی خانهای معمولی را تأمین کند.
او همچنین درباره سیستمهای ذخیرهسازی گفت: برای استفاده در زمان قطعی برق یا شب، به باتریهایی نیاز داریم که به صورت میانگین ۱.۵ تا ۲ کیلووات ذخیرهسازی داشته باشند و این سامانه نیز حدوداً همان هزینه سامانه ۵ کیلوواتی را دارد.
در پاسخ به یک شنونده که نسبت به هزینه نگهداری تجهیزات خورشیدی اظهار نگرانی کرده بود، معاون ساتبا گفت: سامانههای خورشیدی امروز عمر مفید ۲۰ تا ۲۵ سال دارند و هزینه نگهداری آنها بسیار پایین است. تنها نظافت فصلی و گاهبهگاه نیاز دارند.
او در پایان به موضوع تأمین مالی برای خانوارهایی که توان پرداخت اولیه را ندارند اشاره کرد و گفت: اخیراً هیات دولت مصوبهای تصویب کرده است که بانک مرکزی و بانکهای عامل را موظف به همکاری برای ارائه تسهیلات جهت ساخت نیروگاههای خورشیدی خانگی کرده است. البته اجرایی شدن این مصوبه به هماهنگی و آمادهسازی بانکها نیاز دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان