
به گزارش انرژی و نیرو، اخباری، چون قبوض آب علیالحساب ملغی شد؛ ۲۵ درصد مشترکان قبوض قبل را پرداخت کردند، احتمال خشک شدن سد ماملو شدت گرفت، ۵۴ درصد سدهای کشور خالی است و قیمت رسمی فروش نفت ایران در ژوئیه اعلام شد از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
«محسن طرزطلب» معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر با اشاره به اینکه تا کنون نزدیک به دو هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد مدار شده است، گفت: تلاش میکنیم تا پایان شهریور این عدد به ۴ هزار مگاوات برسد.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: به دلیل عدم تأمین منابع و اعتبارات از برنامه کلی عقب هستیم، اما ۷۰۰ سایت در کل کشور با درصد پیشرفتهای متفاوت وجود دارد که نیروگاههای ۳ مگاواتی آن در مرداد و شهریور وارد مدار میشوند.
«مهدی رجبی» رئیس عملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد: تعمیرات اساسی سکوهای فازهای ۴ و ۵ پارس جنوبی با هدف حفظ تولید پایدار گاز پایان یافته است.
از ابتدای سال آبی (مهرماه) تا (بیست و یکم تیرماه) میزان ورودی مخازن کل معادل ۲۲ میلیارد و ۴۳۰ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته این عدد به ۳۹ میلیارد و ۱۵۰ میلیون مترمکعب رسید که نشان دهنده کاهش ۴۳ درصدی ورودی سدها است.
حجم سدهای کشور از ابتدای سال آبی تا (بیست و یکم تیر) ۴۶ درصد پر شدگی دارند و ۵۴ درصد مخازن سدها خالی است.
«عیسی بزرگزاده» سخنگوی صنعت آب گفت: کاهش مصرف فعلی متأسفانه کفایت لازم را نداشته و بیم آن میرود که در صورت تداوم روند فعلی، رفاه آبی مردم بهویژه در مناطق تحت پوشش سدهای پنجگانه کاهش یابد.
«مصطفی رجبیمشهدی» از راه اندازی طرحی خبرداد که با گسترش نصب نیروگاههای خورشیدی ۵ کیلووات در بخش خانگی، مشترکان را قادر میسازد علاوه بر تأمین بخشی از نیاز برق مصرفی خود در ایام محدودیت شبکه، هزینه احداث نیروگاه را نیز از محل فروش برق به شبکه جبران کنند.
سخنگوی صنعت برق این طرح را که در شرف نهایی شدن قرار دارد، شامل نصب پنلهای خورشیدی به ظرفیت ۵ کیلووات عنوان کرد که به حدود ۲۰ تا ۲۵ متر مربع فضا نیاز دارد و برق تولیدی این مولدها به نرخ خرید برق سبز و حدود ۳ هزار تومان به ازای هر کیلووات ساعت خریداری میشود که نسبت به قیمت برق مصرفی مشترکان خانگی که الگو را رعایت میکنند (۲۰۰ تومان)، از جذابیت لازم برای سرمایه گذاری برخوردار است.
«عباس علیآبادی» وزیر نیرو گفت: پیشرفت پروژه خط دوم آبرسانی طالقان به تهران و کرج در ۶ ماه گذشته دو برابر ۲ سال گذشته بوده است.
وزیر نیرو به تشریح مراحل پیشرفت این پروژه پرداخت و اظهار کرد: این پروژه از آغاز اجرا تا ابتدای دولت چهاردهم حدود ۴۰ درصد پیشرفت را به ثبت رسانده بود، اما امروز پیشرفت این پروژه به بیش از ۶۰ درصد رسیده است. امروز باید مرحله حساسی از این پروژه را پیش ببریم که احتمالاً اتصال آن به ابتدای کرج است و باید از این موقعیت استفاده شود تا از طریق تصفیهخانه بیلقان، انتقال آب را به تهران ممکن کنیم، البته بخشی از آب نیز به کرج اختصاص داده شده است.
قیمت نفت سبک ایران بر اساس اعلام شرکت ملی نفت ایران در ژوئیه ۲۰۲۵ برای مشتریان آسیایی، نزدیک به ۱.۵ دلار بالاتر از قیمت پایه (قیمت نفت خام عمان / دوبی) عرضه میشود.
«مهرداد عبدی» مدیر پالایشگاه هفتم پارس جنوبی گفت: تعمیرات اساسی این پالایشگاه با هدف تضمین تولید پایدار، ایمن و با کیفیت بالا با موفقیت به پایان رسید.
انرژی تولید شده نیروگاههای مقیاس کوچک رویتپذیر در مرکز پایش منابع انرژی تجدیدپذیر و تولید پراکنده در سه ماه نخست سال ۱۴۰۴ بالغ بر ۲۲۳۲ گیگاواتساعت گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۳ درصد رشد نشان میدهد.
«عیسی بزرگزاده» سخنگوی صنعت آب کشور گفت: فاز اول انتقال آب از دریا به اصفهان تکمیل شد؛ در این مرحله که قابلیت افزایش تا ۷۰ میلیون متر مکعب در سال را دارد،۴۰ میلیون مترمکعب آب در اختیار صنایع قرار میگیرد.
«غلامرضا سالاروند» مجری پروژه احداث تلمبهخانهها و پایانههای جدید پالایشگاه آبادان گفت: با راهاندازی این تلمبهخانهها، ظرفیت انتقال فرآوردهها در پالایشگاه آبادان از ۳۵۰ هزار بشکه کنونی به صورت پایدار به ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش مییابد.
«محسن اردکانی» مدیر عامل شرکت آبفای تهران گفت: در سال جاری ۱۰ واحد تصفیه خانه به مدار بهره برداری میرسد و سالی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب وارد مدار شده که ۱۰ درصد به ظرفیت پساب کشور افزوده میشود.
عباس علیآبادی، وزیر نیرو گفت: نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد و نسبت به بلندمدت ۴۴ درصد کاهش بارندگی داشتهایم و اگر این رویه ادامه داشته باشد تا ماه آینده سد ماملو را از دست میدهیم.
عباس علیآبادی وزیر نیرو گفت: آبی که بازچرخانی میشود برای تمامی مصارف مناسب نیست و در تلاشیم با استفاده از تکنولوژی شرایطی فراهم شود که آب بازچرخانی شده برای انواع مصارف مورد استفاده قرار گیرد.
«بهزاد پارسا» مدیر عامل شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه با توجه به استمرار این خشکسالی طی ۵ سال گذشته سطح آبهای سطحی و زیرزمینی به شدت کاهش پیدا کرده و اکنون در شرایط بسیار سخت آبی قرار داریم اضافه کرد: طی مطالعات انجام شده و آمار رسمی طی ۶۰ سال گذشته به دلیل نبود بارشهای مؤثر امسال بدترین سال آبی است.
وی ادامه داد: حتی فصل بهار که فصل مناسبی برای بارشها بوده و میتوانستیم با ذوب برف رواناب و سیلاب داشته باشیم که سبب پر شدن مخازن شود، اما متأسفانه بارشهای خوبی نداشتیم و در اردیبهشت ماه سال جاری نسبت به میانگین بلند مدت ۹۱ درصد کمتر بارش ثبت شده است. مجموع این عوامل موجب شده که اکنون حجم مخازن مؤثر تأمین کننده آب شرب تهران به ۱۴ درصد برسد.
«محسن اردکانی» مدیرعامل آبفای تهران گفت: تنها ۲۵ درصد از مشترکان این قبوض را پرداخت کردند و در صورتی که پرداخت مازاد باشد بستانکار میشوند و کسانی که اعتراض دارند امروز اعلام کردیم این قبوض ملغی میشود.
منبع: خبرگزاری مهر