
به گزارش انرژی و نیرو، «رضا یوسفیان» با بیان اینکه صندوق کارآفرینی امید با توجه به مأموریتهای سازمانی و در راستای تحقق شعار سال، برنامههای متعددی طراحی کرده است، افزود: اولویت نخست این صندوق با توجه به ناترازی انرژی در کشور، اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات با همکاری «ساتبا» برای توسعه نیروگاههای خورشیدی تا ظرفیت یک مگاوات خواهد بود.
وی ادامه داد: این میزان تولید انرژی عمدتاً در چارچوب کسب وکارهای خرد و کوچک مورد استفاده قرار میگیرد و برآورد میشود که تا شهریورماه از این محل حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ مگاوات انرژی خورشیدی به شبکه اضافه شود که کمکی در راستای حل ناترازی برق در کشور خواهد بود.
معاون توسعه کسب وکار صندوق کارآفرینی امید خاطرنشان کرد: در همین راستا از محل منابع مردمی، طرحی به نام «شمس» راه اندازی شده که متقاضیان حقیقی و حقوقی بخش خصوصی با ۴ ماه سپرده گذاری میتوانند ۱۰۰ درصد معدل سپرده خود را با نرخ ۱۶ درصد برای سرمایه گذاری در نیروگاههای کوچک مقیاس تا سقف ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کنند.
وی با بیان اینکه همکاری صندوق کارآفرینی امید با بنیادهای علوی و برکت، معادل اعتباری حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان است، اظهار داشت: این منابع برای سرمایه گذاری در کسب وکارهای خرد و خانگی روستایی و مناطق محروم ساماندهی شده که اجرای بخشی از آن از سال گذشته آغاز و تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.
یوسفیان با اشاره به اهمیت همکاری میان بنیادهای علوی و برکت با صندوق کارآفرینی امید تصریح کرد: شبکه تسهیلگری که بنیادهای علوی و برکت دارند امکان توزیع منابع صندوق کارآفرینی امید بصورت هدفمند به جامعه را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از برنامههای صندوق کارآفرینی امید همکاری با ۸ دستگاه دولتی در قالب تبصرههای تکلیفی قانون بودجه امسال است، افزود: وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهادکشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ورزش و جوانان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علوم تحقیقات و فناوری، راه و شهرسازی و سازمان بهزیستی دستگاههایی هستند که با صندوق کارآفرینی امید در این زمینه همکاری خواهند داشت.
معاون توسعه کسب وکار صندوق کارآفرینی امید ادامه داد: این وزارتخانهها به دلیل اینکه دستگاههای اقتصادی و اجرایی بوده و یا نهادهای حمایتی هستند، در قالب احکام برنامه هفتم و بودجه سال ۱۴۰۳، منابع را با صندوق امید، هم افزایی کرده و در اختیار کسب و کارهای خرد و کوچک، قرار خواهند داد.
معاون توسعه کسب وکار صندوق کارآفرینی امید خاطرنشان کرد: تا پایان سال حدود ۲۰ همت منابع در راستای اجرای برنامههای مشترک با دیگر دستگاههای اجرایی ساماندهی و تخصیص خواهد یافت.
وی با بیان اینکه برای دریافت تسهیلات استفاده از انرژی خورشیدی، افراد متقاضی باید به مجموعه ساتبا مراجعه کنند، گفت: برای دریافت تسهیلات به سامانه معرفی شده از سوی ساتبا مراجعه کرده و با بارگذاری مدارک نسبت به دریافت مجوز اقدام و سپس از آن، از سوی ساتبا به صندوق کارآفرینی امید معرفی میشوند.
یوسفیان ادامه داد: افراد متقاضی ثبت نام شده در بنیاد برکت نیز از مسیر تسهیلگران این بنیاد به صندوق کارآفرینی امید معرفی خواهند شد. تسهیلگران بنیاد در شهرستانها اقدام به شناسایی افراد کرده و سپس به صندوق معرفی میکنند؛ دستگاههای اجرایی نیز سامانهای به اسم سامانه «کات» دارند که پس از ثبت نام در این سامانه از سوی متقاضیان به صندوق کارآفرینی امید معرفی شده و سپس روند اداری را برای دریافت تسهیلات آغاز میکنند.
وی با بیان اینکه در سال جدید به دنبال اجرای طرح کشاورزی قراردادی با وزارت جهادکشاورزی هستیم، خاطر نشان کرد: این روشی جدید برای تامین مالی بخش کشاورزی است که اولین مزرعه پرورش ماهی با این روش در خرمشهر راه اندازی شده که حدود ۲۰ واحد پرورش ماهی «سی باس» است و امیدواریم تا شهریور برداشت محصول از آن صورت گیرد.