
به گزارش انرژی و نیرو، «علیرضا صادقآبادی» در نشست خبری بیستونهمین نمایشگاه بین المللی نفت با اعلام اینکه ما سال گذشته توانستیم هوش تجاری را در میدان نفتی سپهر و جفیر پیاده سازی کنیم، اظهار کرد: در مرحله بعدی نیز هوش مصنوعی اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حوزه هوش تجاری ۲۰۰ میلیون دلار برای کشور صرفه جویی صورت گرفت که از محل افزایش تجمیعی تولید حدود ۳ میلیون بشکه بوده است، اظهار کرد: وقتی هوش مصنوعی اجرایی شود دادهها افزایش یافته و الگوریتمها پیش بینی تولید و برنامههای اصلاحی را میدهند.
وی افزود: در هوش تجاری ۱۰ میلیون دلار سرمایه گذاری کردیم و نتیجه آن ۳ میلیون بشکه افزایش تولید نفت خام و ۲۰۰ میلیون دلار عایدی برای کشور داشته است.
صادقآبادی با بیان اینکه اکنون دورهای نیست که بتوان بدون تکنولوژی سود کسب کرد استفاده از هوش تجاری و هوش مصنوعی یک انتخاب نیست، گفت: مسئله حیات و ممات شرکت هاست جهشهای بزرگ و کسب سود در شرکتها با کارهای سخت افزاری رخ نمیدهد.
وی درباره تولید در میدان سپهر و جفیر تصریح کرد: امیدواریم با دو تا ۸ حلقه چاه در فهلیان و یک ۷ حلقه چاه در ایلام در بازه زمانی ۲ تا ۳ ساله حفظ و هم افزایش تولید داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت گسترش انرژی پاسارگاد گفت: ما توانستیم سال گذشته را با ۶۴ هزار و ۲۰۰ بشکه نفت در سپهر و جفیر به اتمام برسانیم اگر حفاریها در زمان مقرر انجام شود به محدوده ۹۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه میرسیم، یعنی ۳۵ هزار بشکه افزایش تولید داریم.
وی درباره تاثیر توافق در مذاکرات بر روند سرمایه گذاری و توسعه پروژهها اظهار کرد: باید بدانیم که اگر توافق صورت گرفته و تحریمها رفع شود جذب سرمایه با سرعت بالا صورت نمیگیرد، زیرا باید فضای سیاسی، تجاری و اداری کشور آماده جذب سرمایه باشد بنابراین ابتدا فروش کالا و خدمات صورت میگیرد یعنی ما به لحاظ تامین کالا خدمات و بازار به چین محدود نمیشویم در مرحله بعدی سرمایه گذاریها با پوشش بیمهها انجام میشود.
وی افزود: همانگونه که در دوران برجام ریسک تجاری و هزینه بیمههای ایران کاهش پیدا کرد و شرکتهای بزرگ اروپایی و کره و ژاپن به ایران آمدند، اما هیچکدام به نفوذ نرسید، زیرا امریکا از برجام خارج شد و فضای ناشفافی بوجود آمد.
به گفته صادقآبادی در صورت توافق در بازه کوتاه مدت امکان تامین کالا و خدمات افزایش پیدا میکند و ممکن است گشایش ال سیهای ۶ ماهه اتفاق بیفتد و بعد به مرحله ال سیهای طولانیتر و یوزانس و در نهایت به سرمایه گذاری میرسیم ولی مطمئنا دریچه ورود سرمایه گذاران از بالادست نفت خواهد بود.