
به گزارش پایگاه خبری انرژی و نیرو، «حمید بورد» معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در ادامه اظهار کرد: با وجود همه مشکلات ۱۵۰ هزار بشکه افزایش ظرفیت داشتهایم برای امسال عدد ۲۵۰ هزار بشکه را در نظر گرفتیم که رسیدن به چنین هدفی نیازمند شرایط و تجهیزاتی است. برای رسیدن به چنین عددی مدیریت سرمایهگذاری ما تصمیمات قوی و منحصربهفردی گرفته است و هر کس برای ما دکل دریایی و دکل خشکی تامین کند، با آنها قراردادهای بلندمدت ۳ تا ۵ ساله با پیشپرداخت مناسب که سرمایهگذاری برای آنها توجیه داشته باشد، منعقد خواهیم کرد که این امر سرمایهگذاری عددی بالای ۱.۵ میلیارد دلار میشود. در اینجا از بخش خصوصی دعوت به عمل میآورم تا از این فرصت استفاده کنند.
بورد با اشاره به این موضوع که سال گذشته زمستان بسیار سختی را پشتسر گذاشتیم، خاطرنشان کرد: سال گذشته ما ۱۴ بار رکورد تولید گاز را شکستیم و طی زمستان یک میلیارد و ۱۰۶ میلیون مترمکعب میزان تولید گاز بوده است. البته این به این مفهوم نیست که از مصرف منصفانه غافل باشیم، بلکه باید از صاحبان اندیشه و شرکتهای دانشبنیان دعوت به عمل آوریم تا هر اقدامی که میتوانند برای مصرف بهینه انجام بدهند، البته در زمینه مصرف بهینه، دولت نیز باید تصمیمات لازم را بگیرد.
وی در ادامه با اشاره به اقداماتی که در حوزه منابع انسانی در این شرکت صورت گرفته است، گفت: در شرکتهای عملیاتی حدود ۸۰۰ نفر استخدام خواهیم داشت که در قالب آزمون این جذب نیرو صورت خواهد گرفت.
وی افزود: برای توسعه میادین گاز برنامه مفصلی داریم در این زمینه چند قرارداد را در حضور آقای رئیسجمهور امضا کردیم و امیدواریم با این برنامهها سرمایههای سرگردان را در کشور جمع کنیم در این صورت میتوانیم به رشد ۷ تا ۸ درصدی در اقتصاد برسیم.
وی همچنین به نقش رسانه در حمایت از صنعت اشاره کرد و افزود: امروز عرصه رسانه بحث جدی است و نادیده گرفتن رسانهها نقصانی برای مجموعههای صنعتی است، از این رو ما تصمیم داریم رابطه درست و صادقانه و دوجانبه با رسانهها داشته باشیم. ذات رسانه آزاداندیشی و استقلال رای است، البته ما از رسانهها نقد منصفانه را خواستار هستیم، زیرا نقد صحیح باعث رشد و ترقی میشود، اما از تقابل مغرضانه استقبال نمیکنیم. ما رسانهها را شرکای اجتماعی خود میدانیم.
معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسش خبرنگار پایگاه خبری «انرژی و نیرو» مبنی بر اینکه اگر مذاکرات به نتیجه برسد آیا به آمریکا اجازه سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران را خواهید داد، گفت: ما در زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی تابع تصمیمهای دولت هستیم، اما شرکت ملی نفت در صورت امکان آماده سرمایهگذاری با کشورهای مختلف است.
بورد همچنین درباره بلوک اکشتافات جدید شرکت ملی نفت عنوان کرد: درباره بلوک اکتشافی گزارش خیلی خوبی داریم.
وی به مجهز شدن به هوش مصنوعی نیز اشاره و تصریح کرد: ما در زمینه هوش مصنوعی به صورت جدی به این حوزه ورود پیدا کردهایم و شرکت ملی نفت را به فناوری هوش مصنوعی مجهز خواهیم کرد. همچنین پدافند غیرعامل و مبحث اچاسای نیز از اولویتهای ماست.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره توقف میدان ابوذر عنوان کرد: این میدان که به تازگی دچار مشکلات فنی شده بود، هم اکنون در حال تولید است و به زودی سرمایهگذاریهای جدیدی در این میدان شروع میشود، برای پیشگیری از آسیب دوباره، تولید فعلی به صورت کنترلشده و کندی صورت میگیرد.
بورد همچنین مطالبات شرکت ملی نفت از «بابک زنجانی» عنوان کرد: ما مصرانه دریافت مطالبات از بابک زنجانی را پیگیری میکنیم و در این راستا با دادستانی همکاری لازم را داریم، در حال حاضر نیز اتفاق جدیدی نیفتاده است. بر اساس رای دادگاه اموال بابک زنجانی در اختیار ما قرار دارد و در حال مراوده برای بازپسگیری آن هستیم و شرکت ملی نفت تا زمانی که تمام مطالبات خود را دریافت نکند، رضایت نخواهد داد.
وی همچنین با اشاره به دستاوردهای همایش سرمایهگذاری بیان کرد: پس از همایش سرمایهگذاری، مراجعاتی داشتهایم. چند تیم مذاکرهکننده قوی در واحدهای مختلف این امور را پیگیری میکردند و اگر مذاکرات به نتیجه برسد آن را اعلام خواهیم کرد. در آینده برنامه داریم این همایش را در خارج از کشور نیز برگزار کنیم.
در زمینه دستاوردهای همایش سرمایهگذاری، «امیر مقیسه» مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران نیز عنوان کرد: با وجود گذشت مدت کوتاهی از برگزاری همایش سرمایهگذاری، بازخوردهای امیدوارکنندهای دریافت کردهایم. استقبال خوبی از سوی فعالان اقتصادی داخلی و سرمایهگذاران از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس صورت گرفته است. این رویداد زمینهساز تحول در نحوه تعامل شرکت ملی نفت ایران با بخش خصوصی و همچنین ارتقای ارتباطات جهانی در حوزه انرژی شده است.
مقیسه با تاکید بر اهمیت نقشآفرینی بخش خصوصی در توسعه صنعت نفت تصریح کرد: با ایجاد جذابیتهای تازه سرمایهگذاری و تسهیل شرایط مشارکت، افق روشنی برای حضور گستردهتر شرکتهای خصوصی در پروژههای نفت و گاز در کشور ترسیم شده است.
وی با اشاره به این موضوع که مدیریت سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران به صورت فعال مذاکره و همکاری با سرمایهگذاران را دنبال میکند، افزود: امیدواریم این مسیر منجر به جهش اقتصادی قابلتوجه در صنعت انرژی کشور شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پاسخ به این پرسش که تحریمها روی صادرات نفت و الپیجی داخلی تاثیرگذار بوده است، گفت: در تحریمها ما در یک جنگ نابرابر قرار گرفتهایم در هر صورت ما باید کار خود را به پیش ببریم، بدون مشکل نیستیم، اما اقدامات صادراتی ما کماکان و به نحو مقتضی در حال انجام است که بهتر است، جزئیات آن بازگو نشود. درباره بازار الپیجی داخلی نیز مشتری وجود دارد و این محصول به نوعی در بازار کمیاب شده است.
بورد همچنین درباره افزایش تولید عنوان کرد: با برنامه سختگیرانه میزان تولید شرکت مشخص شده که قرار است در سال جاری نسبت به سال قبل ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار بشکه افزایش تولید داشته باشیم.
وی همچنین با اشاره به میادین آزادگان گفت: این میادین تعیین تکلیف شده است و کار اجرایی توسعه یکپارچه میادین مشترک نفتی آزادگان با مشارکت ۶ بانک شروع شد. در این میادین جای نگرانی وجود ندارد و یک میدان کوچکی نیز با کشور عراق به تازگی کشف شده که در حال انجام مذاکره برای این اقدام مشترک با این کشور هستیم.
وی به آخرین وضعیت میدان آرش اشاره کرد و افزود: در خصوص میدان آرش، مذاکرات از مسیر وزارت امور خارجه و نهادهای حاکمیتی در حال پیگیری است که امیدواریم با پیشرفت این رایزنیها، کار توسعه آن آغاز شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره غرب و شرق کارون عنوان کرد: این موضوع از مسوولیتهای مهم شرکت ملی نفت ایران به شمار میرود و پروژههای گستردهای در مناطق غرب کارون، شرق کارون و عسلویه در حال اجراست. به طور مشخص، در منطقه غرب کشور، به ویژه غرب کارون، پروژه بزرگی در دست اقدام است که بخشی از آن تا یک ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. با راهاندازی این واحد، حجم قابلتوجهی از گازهای همراه که تا پیش از این در مشعلها میسوخت، جمعآوری میشود.
وی افزود: در این راستا، سه پروژه موسوم به ۲۰۲۰ نیز در غرب کشور در حال پیگیری است که به تازگی دستورهای مؤثری از سوی مقامهای مسوول صادر شده و تصمیمهای مهمی اتخاذ شده است. همچنین، به زودی با حضور یکی از مقامات عالیرتبه کشور، شاهد افتتاح رسمی یک مجموعه مهم بهرهبرداری خواهیم بود که هم اکنون در مرحله راهاندازی قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به پروژههای شرق کارون نیز اشاره کرد و افزود: دو تا سه پروژه بزرگ در شرق کشور در حال اجراست که با پیشرفت مناسبی همراه بودهاند. همچنین، پروژهای در زمینه فروش گازهای مازاد به پتروشیمیها نیز در دست اقدام است. مصوبهای کمنظیر نیز برای فروش گازهای زیرزمینی با قیمت پایه صفر تصویب شده است. این اقدام میتواند زمینه حضور جدیتر بخش خصوصی در طرحهای جمعآوری گاز را فراهم سازد. در این زمینه گزارشی به رئیسجمهور ارائه شده و در صورت تصویب نهایی در شورایعالی، شاهد تحرک چشمگیری در این حوزه خواهیم بود.
راستی نیز در رابطه با سکوی نفتی بلال عنوان کرد: در سال ۱۳۸۰ این سکو راهاندازی شد و پلاتوی آن ۴۰ هزار بوده که بعد از ۲۴ سال بر اساس پلاتو، ۵ هزار نرمال است. میدان بلال سه پلاتوی ۲۵ ساله است و عقب نیستیم.
معاون وزیر نفت همچنین درباره پروژههای ضربتی با هدف افزایش تولید گاز در میدانهای شرکت نفت مناطق مرکزی، بیان کرد: پروژه ضربتی در مناطق مرکزی با هدف افزایش تولید در کوتاهمدت طراحی شده و هم اکنون در حال اجراست.
بورد همچنین درباره مذاکرات اخیر با طرفهای روسی برای حضور در صنعت نفت و گاز عنوان کرد: در ماههای گذشته همکاری نزدیکی با شرکتهای روسی در حوزه مطالعات میدانهای مشترک انجام گرفته است. توافقهای اولیه انجام شده و بسته به نوع قراردادها، تامین مالی و اجرای پروژهها در حال پیگیری است.
وی با تاکید بر توسعه همکاریهای بینالمللی در صنعت نفت ایران، خاطرنشان کرد: همچنین مذاکراتی با ترکیه، عراق و سایر کشورهای همسایه در جریان است تا زمینه سرمایهگذاری و توسعه میدانهای مشترک فراهم شود.
معاون وزیر نفت درباره جمعآوری گازهای همراه عنوان کرد: جمعآوری گازهای مشعل تکلیف قانونی این شرکت است. از این رو کارخانه انجیال در آینده نزدیک افتتاح میشود. همچنین، واحد فرآورش آزادگان جنوبی که به صورت پایلوت آغاز به کار کرده است، در آینده نزدیک وارد فاز اجرایی میشود.
بورد بر ضرورت افزایش ظرفیت پالایشگاههای گاز کشور تاکید کرد و افزود: در حوزه پالایشگاههای گازی، نگرانی خاصی وجود ندارد. همزمان با توسعه میدانهای جدید گازی، تأمین خوراک پالایشگاهها نیز به وسیله این میدانها در دستورکار قرار دارد. همچنین، پروژههایی برای افزایش ظرفیت پالایش و بهینهسازی تاسیسات موجود تعریف شدهاند.