
به گزارش انرژی و نیرو، «غلامحسین مظفری» روز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت) در نشست ستاد توسعه انرژیهای تجدیدپذیر که با حضور رییس سازمان «ساتبا» (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) در محل استانداری برگزار شد، افزود: خراسان رضوی آمادگی دارد که بخشی از پنج هزار مگاوات تجهیزات مربوط به نیروگاههای تجدیدپذیر که در کل کشور برای سازمانهای دولتی تامین شده است را جذب کند و در این راستا ادارات و مدارس استان به این نیروگاهها تجهیز شوند.
وی اظهار کرد: چشمانداز تولید سه هزار مگاوات برق تجدیدپذیر از خراسان رضوی قابل حصول است، ظرفیت استان در این بخش بسیار بالا است، برنامهای که برای سه سال آینده از سوی فعالان حوزه انرژیهای نو ارائه شده، تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر در سطح کشور است که سهم خراسانرضوی از آن ۱۰ درصد معادل سه هزار مگاوات خواهد بود.
استاندار خراسان رضوی داد: هدف گذاری در مرحله نخست اجرای این طرح ملی، تولید پنج هزارمگاوات برق پاک است که با درنظر گرفتن سه هزار مگاوات نیروگاهی که در خراسان رضوی راهاندازی خواهد شد، نشان میدهد که استان ۶۰ درصد از مرحله نخست این طرح ملی را تأمین خواهد کرد که اجرای طرحهای نیروگاهی در آن نقطه آغاز این طرح کلان و سراسری است.
وی با انتقاد از رویکردهای گذشته در حوزه انرژی خواستار توجه ویژه به انرژیهای پاک و تجدیدپذیر در این استان شد و گفت: باید زودتر از اینها وارد مرحله توسعه نصب نیروگاه خورشیدی در کشور میشدیم، از هم اکنون باید پیشبینی نصب ۱۰ هزار مگاوات نصب نیروگاه تجدیدپذیر را در استان داشته باشیم و در آینده نه چندان دور به سمتی برویم که انرژیهای پاک را جایگزین کنیم.
مظفری با اشاره به ظرفیتهای خدادادی استان در زمینه انرژی باد و خورشید، از ستاد انرژیهای پاک استان خواست تا حداکثر استفاده از این ظرفیتها را در جهت توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر داشته باشد.
وی تاکید کرد: شرایط هوای مشهد به هیچ وجه مطلوب نیست، بخشی از آلودگی مشهد ناشی از سوختن مازوت است و آثار و تبعات جدی دارد، در این راستا همراهی دانش و فناوری با برنامههای توسعهای در زمینه نصب نیروگاه خورشیدی در استان ضروری است.
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردمی در تمامی عرصهها گفت: باور داریم اگر قرار باشد اتفاق خوشایندی در همه بخشهای سیاسی و اقتصادی و اجتماعی استان بیافتد باید مردم مشارکت کنند، در غیر این صورت هیچ یک از اهداف ما به نتیجه نمیرسد، باید از مردم بخواهیم که کمک کنند، ببینیم که چه میخواهند و ایدهشان چیست.
وی همچنین از برنامهریزی برای برگزاری رویدادهای مرتبط با انرژیهای پاک در استان خبر داد و گفت: سعی میکنیم هر هفته یک رویداد منجر به انرژی پاک را در استان داشته باشیم، در بحث انرژیهای پاک سهشنبهها را ملاک قرار خواهیم داد و بحث «بدون خودرو» را جدی خواهیم گرفت.
مظفری در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از عدم تفویض اختیارات به استانداران با وجود تاکید رئیس جمهور گفت: علی رغم تاکید فراوان رییس جمهور که باید اختیارات به استانداران واگذار شود، تنها چیزی که برای استانداران مانده توقعی است که ایجاد شده، اما اختیاری واگذار نشده است.
به گفته وی، اراده رییس جمهور بر این است، اما بدنه و سیستم مقاومت میکند، این موضوع باید حل شود و اگر به این سمت حرکت نکنیم گرفتار خواهیم شد.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: بسیاری از رفت و آمدهای مدیران استان به تهران غیرمنطقی است، درصد زیادی از پروازها در فرودگاهها مدیران استان هستند که به تهران میروند تا اجازه مجوز برای فعالیتی را بگیرند، از سوی دیگر نگرانی برخی مدیران از مواجهه با دستگاههای نظارتی مساله دیگری است، در حالی که مدیران اگر تصمیم درست و منطقی بگیرند، دستگاه نظارتی از آنان حمایت خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت و دبیر ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر خراسان رضوی نیز در ابتدای این نشست گفت: این استان نخستین استانی بوده که ایجاد ساختگاه برای نصب ۱۱۴ مگاوات نیروگاه سه مگاواتی خورشیدی را به سرمایه گذاران معرفی کرد که آمادگی کامل برای احداث آن وجود دارد.
«علیرضا خدابنده» از ارائه برنامه عملیاتی احداث سه هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی تا افق ۱۴۰۶ در استان خبر داد و افزود: با انعقاد تفاهم نامه تفویض اختیارات ساتبا به استان شاهد سرعت بیشتری در توسعه نیروگاههای خورشیدی خواهیم بود.
وی با اشاره به وجود بیش از ۱۰ هزار حلقه چاه کشاورزی در خراسان رضوی گفت: این چاهها نقش مهمی در تامین امنیت غذایی و اشتغال کشاورزان دارد، در این راستا پس از برگزاری نشستهای مختلف با کشاورزان، در همین راستا ۳۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در حوزه کشاورزی احداث خواهد شد.