تاریخ: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۴:۴۹
بازدید: ۱۵
کد خبر: ۳۴۹۲
سرویس خبر : انرژی‌های نو

اختیارات «ساتبا» به خراسان‌رضوی واگذار شد/نصب ۳۴ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر

اختیارات «ساتبا» به خراسان‌رضوی واگذار شد/نصب ۳۴ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر
انرژی و نیرو - تفاهم‌نامه واگذاری بخشی از وظایف سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) به امضا رسید تا بر اساس آن برای نخستین بار اختیارات کامل در حوزه به این استان واگذار می‌شود.

به گزارش انرژی و نیرو، «محسن طرزطلب» رییس «ساتبا» روز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت) در مراسم امضای این تفاهم‌نامه و نشست ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی که با حضور استاندار خراسان رضوی و شرکت برق منطقه‌ای خراسان برگزار شد، گفت: خراسان رضوی نخستین استانی است که از ظرفیت آن برای تجهیز سرمایه‌گذاران به منظور توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و اختیارات مربوطه در این زمینه به طور کامل بهره گرفته می‌شود.

افزود: در این راستا همه موارد مربوط به اراضی، بحث‌های محیط زیستی، موارد مربوط به شرکت‌های برق در جهت جذب متقاضیان سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به خراسان رضوی واگذار می‌شود که امیدواریم به تسریع و تسهیل صدور پروانه‌های بهره‌برداری نیروگاه‌های تجدیدپذیر منتج شود.

وی اظهار کرد: از ابتدای بحث انرژی تجدیدپذیر در کشور تاکنون ۳۴ هزار مگاوات پروانه نیروگاه در این بخش ثبت شده است که از این میزان بیش از ۲۰ هزار مگاوات مربوط به دولت چهاردهم و ۱۴ هزار مگاوات مربوط به دولت سیزدهم بود؛ هم اینک نیز متقاضی برای بیش از ۷۸ هزار مگاوت نیروگاه تجدیدپذیر در کشور وجود دارد.

معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم مشکلات مربوط به سرمایه گذاری را رفع کنیم، گفت: طبق تاکید رئیس جمهور باید در مدت کمتر از چهار سال حداقل ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شامل ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و پنج هزار مگاوات نیروگاه در کشور به شبکه برق متصل شود، برای ایجاد این ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه باید ۱۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه شود که سرمایه‌گذاری بزرگی را می‌طلبد.

وی بیان کرد: دستیابی به وضعیت نرمال در پیک بار امسال با وجود صدور پروانه‌های جدید در حوزه نیروگاه تجدیدپذیر امیدوار کننده نیست، در هفت ماه گذشته ۵۰۰ مگاوات ظرفیت برق توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ایجاد شده است و پیش‌بینی می‌شود که در بهار امسال حداقل ۴۰۰ مگاوات دیگر به این ظرفیت افزوده شود.

طرز طلب افزود: این ظرفیت هنوز برای جبران ناترازی‌های موجود در تأمین سوخت کافی نیست و در برنامه هفتم توسعه، ایجاد ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات در سال برای کشور تکلیف شده است.

اختیارات «ساتبا» به خراسان‌رضوی واگذار شد/نصب ۳۴ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر

رفع ناترازی نیازمند تولید ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور است

وی اظهار کرد: برای رفع ناترازی در تأمین سوخت نیاز به افزایش هدف‌گذاری به ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احساس می‌شود؛ به همین دلیل، دولت ناچار به ورود مستقیم به این حوزه شده و اقدام به شناسایی ساختگاه‌های جدید برای طرح‌های نیروگاهی کرده است که نیاز به پست جدید برق نداشته باشند و به سرعت به شبکه سراسری متصل شوند.

معاون وزیر نیرو اظهار کرد: در محدوده فعالیت شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی، ۱۱۴ مگاوات و در محدوده فعالیت شرکت توزیع نیروی برق مشهد ۳۹ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شناسایی شده است؛ سرمایه‌گذاران این طرح‌ها انتخاب شده‌اند تا مراحل اجرا آغاز شود.

وی ادامه داد: همچنین با کمک شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای، نقاط مختلفی شناسایی و بررسی شده‌اند، پیش‌بینی می‌شود که با کمک بخش خصوصی نزدیک به چهار هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی فراهم شود.

طرزطلب گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام گرفته و دستور رییس جمهور قرار است بخشی از تجهیزات لازم در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به کشور وارد شود و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد، همچنین پنج هزار مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر احداث و واحد‌های نیروگاهی سه مگاواتی در چند استان راه‌اندازی شود، همچنین مقرر شد ۲ هزار مگاوات تجهیزات نیروگاهی برق خریداری و با هدف تأمین انرژی وارد کشور شود.

وی اظهار کرد: برای تحقق این اهداف علاوه بر منابع ریالی ساتبا، تأمین ۲ میلیارد دلار منابع مالی در نظر گرفته شده است که تاکنون حدود ۱۰ درصد از این مبلغ تأمین اعتبار و بخشی از آن پرداخت شده است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین