به نقل از وزارت نیرو، «رضا عامری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در امارات متحده عربی در پانزدهمین نشست مجمع عمومی آژانس بین المللی انرژیهای تجدید پذیر به تشریح اقدامات و برنامههای توسعه انرژیهای تجدید پذیر در ایران پرداخت.
وی ضمن اشاره به لزوم تنوع بخشی به سبد انرژی و پتانسیل فراوان انرژیهای تجدید پذیر در ایران، ظرفیت احداث شده و در حال ساخت نیروگاههای تجدید پذیر در ایران را اعلام کرد و افزود: علی رغم فشارهای ژئوپلیتیکی و اقتصادی، ایران همچنان به حرکت در مسیر مقابله با تغییرات اقلیمی و توسعه انرژیهای پاک ثابت قدم است.
عامری با اشاره به هدفگذاری سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی ایران (ساتبا) برای احداث ۲۵ گیگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵ گیگاوات نیروگاه بادی تا سال ۲۰۳۰، تصریح کرد: این هدف با همکاری همه ذینفعان داخلی و بین المللی و با تمرکز بر ارتقا سرمایه گذاری بخشهای دولتی و خصوصی، تسهیل فرآیندهای اداری، افزایش تحقیق و توسعه و ایجاد ظرفیت تولید داخل در حال پیگیری است.
سفیر ایران در امارات متحده عربی در ادامه به توسعه زیرساختهای فنی، پلتفرمهای نرمافزاری، مدلهای متنوع سرمایهگذاری، اشاره و خاطرنشان کرد: در این مسیر بسیاری قوانین و مقررات حمایتی و برخی تعهدات برای ساختمانها و صنایع بزرگ مبنی بر استفاده از برق سبز وضع شده است که انعقاد قراردادهای خرید تضمینی بلندمدت برق برای نیروگاههای خورشیدی پشت بامی، برگزاری مناقصه نیروگاههای بزرگ تجدید پذیر با قیمتهای جذاب و راهاندازی تابلوی برق سبز در بازار بورس انرژی، همچنین ارائه گواهیهای سفید برای پروژههای بهرهوری انرژی، نمونههایی از این اقدامات است.
عزم ایران برای توسعه مدلهای مبتنی بر سرمایهگذاری مستقیم خارجی، قراردادهای صادرات برق سبز و پیشبرد کل زنجیره ارزش تجهیزات خورشیدی و بادی از دیگر مواردی بود که مورد تاکید وی در در پانزدهمین نشست مجمع عمومی آژانس بین المللی انرژیهای تجدید پذیر قرار گرفت.
عامری عنوان کرد: ایران متعهد به ایفای نقش سازنده در همکاریهای منطقهای و جهانی است و معتقد است امنیت انرژی و توسعه پایدار مستلزم دسترسی عادلانه به منابع مالی، مکانیسمهای کاهش ریسک، انتقال فناوری تجهیزات و دسترسی به دانش بهره برداری از شبکههای هوشمند برق با سهم بالایی از نیروگاههای تجدید پذیر است.
وی در ادامه درباره عضویت ایران در شورای آیرنا، اعلام آمادگی کرد و ادامه داد: ایران از طریق تسهیل مشاوره و همکاری میان اعضای آیرنا، بررسی پیش نویس برنامههای کاری، بودجه و گزارش سالانه و اطمینان از مشارکت مؤثر کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته، میتواند نقش فعالتری در اجرایی سازی مأموریتهای آژانس داشته باشد.
سفیر ایران در ادامه بر لزوم تقویت همبستگی بین المللی، ظرفیت سازی و همکاری چندجانبه در سطح جهانی برای دستیابی به هدف بلندپروازانه سه برابر کردن ظرفیت انرژیهای تجدید پذیر تا سال ۲۰۳۰ تاکید و ابراز امیدواری کرد، با ایجاد چارچوبهای فراگیر، نیازهای مختلف کشورها در این مسیر برآورده شود.
عامری در پایان بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران تعهد خود را بر پیشبرد انرژیهای پایدار را تکرار میکند و خواستار اقدام جمعی برای تضمین گذار عادلانه و فراگیر انرژی برای همه است.
منبع: خبرگزاری مهر