به گزارش انرژی و نیرو، «محسن پاکنژاد» امروز (یکشنبه ۱۶ دی) در نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت نفت طرحهای متعددی در حوزه تولید گاز اجرا کرده است، اظهار کرد: وزارت نفت هم اکنون برنامهریزی میانمدت و بلندمدتی در دست اقدام دارد تا قبل از پایان سال بخشی از قراردادهای مرتبط با افزایش تولید گاز را به امضا برساند.
وی با بیان اینکه طرح فشارافزایی پارس جنوبی از نان شب در مجموعه اجرایی کشور برای ما واجبتر است، افزود: این طرح مشتمل بر هفت مرکز (هاب) است که احداث هر کدام از این مرکزها حدود ۲.۵ میلیارد دلار هزینه در بر داشته و در قالب زمانبندی بین ۴ تا ۵ سال اجرا میشود، از این رو نمیتوانیم با اتکا به این طرح در کوتاهمدت و میانمدت (حدود ۲ تا ۳ سال آینده) مشکل ناترازی انرژی کشور را حل کنیم.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه اولویت نخست ما برای رفع ناترازی انرژی در کشور افزایش ظرفیت تولید گاز است، گفت: در حوزه دریایی طرحهای مرتبط با افزایش تولید گاز با وجود آنکه در زمانبندی خود قرار ندارند در حال پیگیری و رفع مشکلات است.
پاکنژاد با اشاره به اجرای طرح ضربتی افزایش تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، ادامه داد: بر اساس این طرح، بهزودی قراردادهای برای توسعه تعداد زیادی از میدانهای گازی کشور نهایی میشود.
وی تصریح کرد: ظرفیتهای قانونی خوبی برای جذب سرمایهگذاری در زمینه رفع ناترازی انرژی دیده شده است.
وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت و نیرو برای مدیریت ناترازی انرژی در کشور در اوج نقطه مطلوب همکاری هستند، گفت: آنچه تاکنون در زمینه مدیریت ناترازی انرژی در کشور شدنی بوده از سوی این دو وزارتخانه انجام شده است.