به گزارش انرژی و نیرو، «سعید توکلی» با تشریح تاریخچه مختصری از شکلگیری صنعت گاز در کشور، اظهار کرد: دلیل اینکه گاز را پیشران توسعه و همینطور عامل امنیتآفرین در کشور میدانیم، این است که رویکرد ما نسبت به گاز از بعد انقلاب اسلامی و بهویژه بعد از جنگ تحمیلی این بوده است که گاز عاملی برای رشد اقتصادی کشور به حساب میآید و منجر به رونق زندگی و توسعه کشور شده و امنیت و آسایش را به ارمغان آورده است. همین رویکرد سبب شد تا با هدف گسترش عدالت و افزایش درآمد ارزی کشور استفاده از گاز در بخشهای مختلف کشور جایگزین نفت شود.
توکلی با تأکید بر اینکه از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون چهار مرتبه رکورد تولید گاز در کشور شکسته شده است، تصریح کرد: هماکنون روزانه بیش از ۸۷۲ میلیون مترمکعب گاز تولید و به شبکه تزریق میشود و این در حالی است که با همفکری و تصمیمهای مدیریتی و کارشناسی در بسیاری از بخشهای شبکه برای مدت مدیدی بالاتر از ظرفیت موجود تأسیسات در حال بهرهبرداری و خدماترسانی هستیم.
وی همچنین با اشاره به موضوع ناترازی گاز گفت: در همه جای دنیا در دوره سرد سال آرایش مصرف به نفع بخش خانگی تغییر میکند و بخشهایی مثل صنعت و نیروگاهها که قابلیت مصرف سوخت دوم یا جایگزین را دارند باید این انعطاف را به خرج بدهند.