به گزارش انرژی و نیرو، «حسن عباسزاده» امروز (یکشنبه ۱۵ مهر) در دومین همایش مدیریت ایمنی فرآیند با بیان اینکه دستورالعملها، فرآیندها، فناوریها و رویهها و رویکردهای مدیریتی سه رکن اصلی در مدیریت ایمنی فرآیند است، اظهار کرد: مدیران باید دستورالعملهای ابلاغی کمیتههای بالادستی را جدی بگیرند و بهسرعت به زیرمجموعه ابلاغ کنند.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۸۰ درصد ظرفیت صنعت پتروشیمی استفاده می شود، گفت: ۲۰ درصد دیگر به دلایل مختلف از جمله خوراک، تعمیرات و مشکلات فرآیندی فعال نیستند. اگرچه حدود ۶۰ درصد عدم تولید در اثر کمبود خوراک است، اما بخش هم به موضوعات فرآیندی بر می گردد.
سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اینکه موضوع ایمنی و نشت مواد شیمیایی در صنعت پتروشیمی باید جدی گرفته شود، گفت: یکی از موضوعاتی که در حوزه تاسیسات هستهای مدنظر است نشت مواد شیمیایی است و این موضوع در مورد محصولات پتروشیمی نیز دارای اهمیت ویژه است.
به گفته عباس زاده در حال حاضر تولید آمونیاک در کشور از شیراز تا لردگان توزیع شده، بنابراین در بحث ایمنی و فرایند تولید نیز باید دقت صورت گیرد و البته غیر از شرایط خاص در شرایط عادی نیز باید این موضوعات جدی گرفته شود.
وی اظهار کرد: موضوع مهم دیگر اینکه اکنون برخی مجتمعهای پتروشیمی به مراکز جمعیتی نزدیک شده و یا جمعیت به این مجتمعها نزدیک شده اند و این موضوع خطرات را بالا میبرد و لازم است که به لحاظ ایمنی به نکات لازم توجه شود. موضوع پساب مجتمعها بخصوص در روستاها باید مورد توجه قرار گیرد.