به گزارش انرژی و نیرو، «مرتضی شاهمیرزایی» پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) را لنگرگاه مطمئنی برای تبادل دانش، تخصص و تجارب داخلی و ارتباطات بینالمللی برشمرد و تصریح کرد: پاسخ به پرسشهایی در زمینه چشماندازهای اقتصادی، فناوری و دیپلماسی پیشرو صنعت پتروشیمی ایران از مهمترین محورهای اصلی است که در این دوره از همایش پیگیری میشود.
وی توسعه زنجیره ارزش و مدیریت کربن در صنعت پتروشیمی را از مهمترین رویکردهای همایش IPF دانست و ادامه داد: برگزاری همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران در جهتگیریهای صنعت پتروشیمی و کلانروندهایی که باید در پیش گیرد تا سوگیریهای صحیحی در آینده اقتصاد ایران و جهان داشته باشد، مؤثر است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: استفاده از فناوریهای دیجیتال و فرصتها و چالشهای بهکارگیری هوش مصنوعی از دیگر محورهای قابل بحث در این رویداد بینالمللی است.
شاهمیرزایی تأکید کرد: ظرفیتهای دیپلماسی و فرصتهای منطقهای و بینالمللی که میتواند در خدمت صنایع پتروشیمی دنیا و به ویژه صنعت پتروشیمی ایران قرار گیرد باید در همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران مطرح، بررسی و تبادل نظر شود.
وی یادآور شد: صادرات محصولات و خدمات فنی و مهندسی که هر دو در زمینه صنعت پتروشیمی حرفهای بسیاری برای مطرح کردن دارند و تشریح فرصتهای توسعهای که برای صنعت پتروشیمی ایران وجود دارد از دیگر اهداف اصلی برگزاری دوره پانزدهم همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران است.
معاون وزیر نفت افزود: مناطق توسعهای صنعت پتروشیمی و مناطق جدیدی که به عنوان پایگاههای علم و فناوری و شیمیشهرها در دست بررسی است، در همایش IPF امسال بحث و بررسی خواهند شد.
به گفته شاهمیرزایی، فناوریهای توسعه یافته جدیدی که در صنعت پتروشیمی کاربرد دارند و خوراکهای متنوع جدیدی که میتواند بهجای خوراک قدیمی، در دسترس صنعت پتروشیمی قرار گیرند، فرصتهای سرمایهگذاری و روشهای تأمین مالی طرحها و استفاده از دانشهای موجود در داخل کشور برای خدمت به محیط زیست و مدیریت کربن، از موضوعهای مهمی است که در صنعت پتروشیمی پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه مدیریت مصرف انرژی و بهینهسازی فرآیندهای مصرف انرژی در صنعت پتروشیمی از دیگر موضوعهای اساسی است که در پانزدهمین همایش IPF مطرح و بررسی میشود، گفت: بحث مهم مدیریت انرژی همسو با حفظ محیط زیست از جمله جمعآوری گازهای همراه که موفقیتهایی در چند سال اخیر در این زمینه محقق شده، از سوی صاحبنظران در این همایش تبیین و تشریح میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بررسی فرآیندهایی که میتوانند در اقتصادی کردن واحدهای صنعت پتروشیمی از طریق به کارگیری دانش روز و فناوریهای نو و یا تجارب ارزشمند فعالان این صنعت مؤثر باشند و همچنین مدیریت مصرف آب و برق در صنعت پتروشیمی و ارائه راهکارهایی از سوی نخبگان برای رفع چالشها و مشکلاتی که در این بخش متوجه این صنعت است را از دیگر اهداف برگزاری این همایش برشمرد.
شاهمیرزایی یادآور شد: زنجیره تأمین و لجستیک صنعت پتروشیمی افزون بر تأمین کالا و تجهیزات، برای بازاریابی و صادرات محصولات نیز از موضوعات راهبردی است که در همایش IPF پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۳ با تدبیر مقام معظم رهبری به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، تصریح کرد: تلاش میشود راهکارهای نیل به این راهبرد ملی یکی از خروجیها و نتایج برگزاری پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران، با مشارکت صاحبنظران و فعالان این صنعت باشد تا مشخص شود که چگونه میتوان بیشترین تولید را با حداکثر جذب مشارکت مردمی با ظرفیتهای فعلی در سال ۱۴۰۳ رقم زد.
معاون وزیر نفت رویکرد همایش پانزدهم IPF را علمی و کارشناسی دانست و گفت: تلاش میکنیم در فضایی کاملا" علمی و تخصصی چالشها و ظرفیتهای صنعت پتروشیمی از ابعاد مختلف بررسی شود تا فضایی برای ارتقای هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی ایران فراهم شود.
پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) به میزبانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با محور «فناوری پاک» ۱۴ و ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ در سالن همایشهای صداوسیما برگزار میشود.