به گزارش انرژی و نیرو، «احمد مهدویابهری» در نشست خبری در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه وضعیت اقتصادی کشور نیاز به تحول دارد که تحقق آن با فعالیت مسوولین در این حوزه امکانپذیر است تا اقتصاد از حالت رکود خارج شود، اظهار داشت: ما برای حل مشکلات به دولت چهاردهم و دکتر پزشکیان امیدواریم.
وی همچنین با ابراز امیدواری از اینکه با انتخاب وزیری کارآمد در وزارت نفت شاهد تحول در صنعت پتروشیمی کشور باشیم، گفت: ما در ۳ ماه ۱۴۰۳؛ ۲۰ میلیون و ۴۱۰ هزار تن تولید محصول پتروشیمی داشتهایم.
دبیر انجمن کارفرمایی پتروشیمی میزان فروش داخلی محصولات را ۲.۹۸ میلیون تن و رقم صادرات را ۳ میلیارد و ۳۹۰ میلیون دلار اعلام کرد.
وی تاکید کرد: به طور قطع ارزش صادرات محصولات پتروشیمی در ۱۴۰۳ بالاتر از پارسال خواهد شد.
مهدوی بیان داشت: تمام تلاش ما این است که پروژههای فیزیکی که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت داشتهاند را در راستای شعار سال راهاندازی کنیم و در این رابطه ۱۱ طرح به بانک مرکزی دادیم که مورد بررسی قرار گیرد و جهش تولید پتروشیمی اتفاق بیفتد و در این زمینه قرار است بانک مرکزی به طرحهایی که کمتر از ۵۰ میلیون دلار منابع نیاز دارند، کمک کند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه انجمن از آبان ۱۳۹۸ به دنبال منطقیتر کردن قیمت فروش اوره به جهاد کشاورزی و پرداخت مطالبات اورهسازها بوده است، ادامه داد: با پیگیریها و نشستهای بسیار در ریاست جمهوری و جهاد کشاورزی توافقی به دست آمد و مصوب شد که قیمت فروش اوره به جهاد کشاورزی افزایش یابد. ضمن اینکه پرداخت مطالبات اورهسازها نیز در حال پیگیری است.
وی تصریح کرد: از ۲۰ میلیون تن محصول پتروشیمی تولیدی در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳، ۳ میلیون تن در داخل به فروش رفت، ۷ میلیون و ۷۴۰ هزار تن صادر شد و حدود ۱۱ میلیون تن خوراک بیمجتمعی و درونمجتمعی بوده است.
مهدوی با تأکید بر لزوم تشکیل تنظیمگری در بخش پتروشیمی گفت: یکی از زیرساختهای لازم برای افزایش مشارکت مردم در صنعت پتروشیمی تشکیل نهاد رگولاتوری در این صنعت است که سبب جان گرفتن بخش خصوصی میشود.
وی با اشاره به ناترازی انرژی و اینکه صنایع پتروشیمی خود مصرفکننده گاز هستند، بیان کرد: انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از ابتدای دولت موضوع سرمایهگذاری صنعت پتروشیمی را در توسعه میدانهای نفتی و گازی برای تأمین خوراک آغاز کرد که به این منظور امسال ۱۰ تفاهمنامه بین وزارت نفت و پتروشیمیها امضا شد.
این مقام مسوول در صنعت پتروشیمی با بیان اینکه بعضی مشکلات در میدانهای مشخص شده وجود داشت که در حال تغییر آنها هستیم، ادامه داد: همین امروز در این زمینه نشستی برگزار شد تا سرمایهگذاری ۸ میلیارد دلاری پتروشیمیها در میدانهای نفت و گاز جذاب شود. این سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور میافزاید.
وی رقم عدمالنفع بابت کمبود تامین گاز را در سال ۱۴۰۱ حدود ۷۰۰ میلیون دلار، سال گذشته یک میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: هر قدر جلوتر میرویم عدمالنفع افزایش مییابد و اگر وضع به همین منوال پیش برود تا ۱۴۱۲ پتروشیمیها تعطیل میشوند مگر اینکه سرمایهگذاری و بهینهسازی صورت گیرد.