به گزارش انرژی و نیرو، ناترازی برق در تابستان امسال به رقم بیسابقه ۲۰ هزار مگاواتی رسید؛ این به معنای آن است که در زمان پیک مصرف لحظهای برق، فاصله بین تمام ظرفیت عملی تولید برق در آن لحظه با تقاضای برق، حدود ۲۰ هزار مگاوات بوده و برای جبران این کسری و جلوگیری از خاموشی گسترده و یا حتی سراسری، تنها راه ممکن، جا به جایی بار شبکه (پیک سایی) بوده است.
در تابستان امسال ۴۷ بار رکورد اوج مصرف برق تابستان ۱۴۰۲ شکسته شد و هر بار برای جلوگیری از انتقال ناترازی برق به بخش خانگی، ضمن دعوت و تشویق بخش خانگی و برخورد با مشترکان پرمصرف این بخش، در بخشهای اداری، تجاری، کشاورزی و صنعت، اقدام به جا به جایی بار شد تا مصرف برق در لحظه اوج بار، به میزان ظرفیت تولید عملی برق نزدیک شود. از اینرو، اعمال محدودیت برای بخشهای غیرخانگی و انتقال بار آنها به ساعات غیرپیک دنبال شد و با هماهنگی وزارت نیرو و وزارت صمت، برنامههای جا به جایی بار به تفکیک صنایع انرژیبر و شهرکهای صنعتی اعلام شد.
اگرچه با گذر شرایط تقاضای مصرف برق از سناریوی بدبینانه در برخی روزهای مرداد و نیمه نخست شهریور، تعداد روزهای اعمال محدودیت و جا به جایی بار در بخشی از صنایع از برنامه اعلام شده افزایش یافت و برخی گزارشهای انجمنهای مربوطه حاکی از عدمالنفع مقدار تولید نسبت به شرایط تأمین کامل برق است، اما بررسی آمار شرکت مدیریت شبکه برق در خصوص میزان برق تحویلی به صنایع در ۵ ماه نخست سال جاری نشان میدهد نسبت به سال گذشته با اندکی کاهش و نسبت به تابستان ۱۴۰۰، با رشد همراه بوده است.
در ۵ ماه نخست سال جاری کل صنایع انرژیبر به طور متوسط ۷ هزار و ۳۵۶ مگاوات برق تحویل گرفتند که تقریباً معادل سال قبل و تنها ۰.۶ درصد یعنی ۴۰ مگاوات نسبت به ۵ ماه نخست سال گذشته کمتر بود، اما نسبت به تابستان سال ۱۴۰۰ میزان برق تحویلی به کل صنایع انرژی بر ۱۷ درصد افزایش داشت.
همچنین صنایع انرژیبر در فصل گرم سال جاری نیز به طور متوسط ۶ هزار و ۶۶۱ مگاوات برق تحویل گرفتند که تنها ۴ درصد از میزان برق دریافتی در مدت مشابه سال گذشته کمتر بود، ولی نسبت به میزان برق تحویلی در مدت مشابه سال ۱۴۰۰ افزایش ۱۶.۲ درصدی داشت.
صنایع فولادی نیز در پنج ماهه نخست سال جاری به طور متوسط ۳ هزار و ۷۳۳ مگاوات برق تحویل گرفتند که نسبت به سال گذشته ۲.۵ درصد کاهش داشت، اما نسبت به ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۴ درصد افزایش داشت.
صنایع فولادی در فصل گرم سال جاری به طور متوسط ۳ هزار و ۱۸۹ مگاوات انرژی برق دریافت کردند که اگرچه نسبت به بازه زمانی سال قبل چیزی حدود ۲۵۰ مگاوات کاهش یافت، اما نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ میزان برق تحویلی به این صنایع ۱۲.۴ درصد یعنی بیش از ۳۵۰ مگاوات افزایش پیدا کرد.
«مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل توانیر در این خصوص گفت: "برق صنایع فولادی، سیمانی، فلزات و سایر مشترکین صنعتی نسبت به سال قبل تغییر چندانی پیدا نکرده و مطابق سال قبل بوده و حدود ۱۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ انرژی بیشتری به این بخشها داده شده است که به ترتیب فولادیها ۱۳.۷ درصد نسبت به ۱۴۰۰ انرژی بیشتری تحویل گرفتند، سیمانیها ۱.۸ درصد، فلزات که مشمول آلومینیوم و مس می شود، ۲۵ درصد انرژی بیشتری تحویل گرفتند و سایر مشترکان انرژیبر کشور هم حدود ۳۱ درصد از انرژی بیشتری برخوردار بودند. "
منبع: خبرگزاری تسنیم