تاریخ: ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۸:۳۳
بازدید: ۱۱
کد خبر: ۵۳۸۰
سرویس خبر : آبفا

دولت آب فاضلاب را به تهران نمی‌دهد!

دولت آب فاضلاب را به تهران نمی‌دهد!
انرژی و نیرو - در حالی که شهرداری تهران لوله‌گذاری تصفیه‌خانه‌های تهران را انجام داده است اما هنوز این پساب به درختان تهران نرسیده است.

به گزارش انرژی و نیرو، چاه‌های فضای سبز خشک شده‌اند و اداره آب و فاضلاب حاضر نیست پساب را به شهرداری بدهد، این را رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران «مهدی پیرهادی» گفت و تأکید کرد: «خجالت هم نمی‌کشند؛ وقتی شهرداری با فشار مالی، ۵ هزار میلیارد تومان می‌دهد، چرا پساب را وصل نمی‌کنند؟»

رئیس شورای شهر تهران «مهدی چمران» نیز با بیان اینکه اداره آب و فاضلاب به دنبال حفر چاه در تهران بود، می‌گوید: «به سران قوا نامه زدیم و جلوی این کار را گرفتیم، مگر از روی جنازه من برای انجام این کار رد شوند»

سال‌هاست که شهرداری تهران میلیارد‌ها تومان برای احداث تصفیه‌خانه‌ها در شمال، جنوب، شرق و غرب تهران هزینه کرده است؛ اما برخی از این تصفیه‌خانه‌ها یا غیرفعال هستند و یا به طور کامل از ظرفیت آنها استفاده نمی‌شود این در حالی است که می‌توان با آب تصفیه‌خانه بخش عمده‌ای از نیاز آبی فضای سبز تهران را تأمین کرد و مصرف آب‌های زیرزمینی را به‌ شدت کاهش داد.

تمامی لوله‌گذاری تصفیه‌خانه فیروز بهرام و جنوب تهران انجام شده، اما اداره آب و فاضلاب لوله نهایی را وصل نمی‌کند، به گفته عضو شورای شهر تهران مهدی پیرهادی برخی افراد برای این کار پول می‌خواهند این درحالی است که درختان در حال خشک شدن هستند.

دولت آب فاضلاب را به تهران نمی‌دهد!

بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی شهرداری تهران، بیش از ۵۰ درصد منابع آبی تهران از طریق چاه‌ها برداشت می‌شود و همین امر باعث خشک شدن تهران در چند سال آینده خواهد شد.

کارشناس منابع آب «احمدرضا صابری» می‌گوید که «با توجه به کاهش شدید بارندگی و کاهش ورودی سد‌های اطراف تهران، چاره‌ای جز استفاده از منابع زیرزمینی نداریم؛ بدون این اقدام، با بحران جدی روبه‌رو می‌شویم.»

در مقابل کارشناس محیط زیست و منابع پایدار «حامد بختیاری» می‌گوید که «استفاده بی‌رویه از منابع آبی راهکار پایدار نیست و این فشار مداوم باعث خشک شدن قنات‌ها و در نهایت بی‌آبی دائمی می‌شود. تهران نه‌تنها خشک می‌شود، بلکه با بحران‌های زیست‌محیطی هم روبه‌رو خواهد شد.»

کارشناسان می‌گویند که برای جلوگیری از خشکسالی و فرونشست زمین که سالانه تهران را ۳۰ سانتی‌متر می‌بلعد، راهکار‌های فوری شامل کنترل برداشت چاه‌ها، کاهش تلفات شبکه و اولویت‌بندی مصرف آب است. در حالی‌که در بلندمدت باید با تغییر الگوی مصرف، بازچرخانی فاضلاب، احیای قنات‌ها، تغذیه مصنوعی آبخوان‌ها و استفاده از منابع جایگزین مانند آب خاکستری یا شیرین‌سازی، به پایداری منابع آبی تهران کمک کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده