
به گزارش انرژی و نیرو، عصر روز دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴، بورس انرژی ایران میزبان «محسن امیری» مدیر عامل گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا و جمعی از مدیران عامل این گروه بود که با حضور «محمد نظیفی» مدیرعامل و برخی مدیران ارشد بورس انرژی ایران به واکاوی روشهای تامین مالی نیروگاهی و افزایش عرضه برق (ومپنا) در این بازار پرداختند.
در این میان، مدیران عامل شرکت تولید برق عسلویه، نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج، نیروگاه پرند، شرکت تولید برق توس و نیروگاه سیکل ترکیبی گناوه به همراه تعدادی از مدیران ارشد این هلدینگ، نظرات و نکاتی را پیرامون گسترش همکاریهای دوجانبه با بورس انرژی ایران مطرح کردند. مدیران و معاونان بورس انرژی نیز با حضور در این جلسه نقاط فنی همکاریهای آینده را مورد بررسی قرار دادند.
در ابتدای جلسه، «محمد نظیفی» مدیرعامل بورس انرژی ایران و «محسن امیری» مدیرعامل گروه مدیریتی نیروگاهی ایرانیان مپنا دیدگاههایشان را درباره فرآیندها و چالشهای همکاریهای آتی مطرح کردند. «محمد نظیفی» با اشاره به محورهای جامع همکاری بورس انرژی ایران با سایر دستگاهها تاکید کرد: «مپنا تاکنون ۴۰ الی ۴۵ درصد از ظرفیت برق خود را در بورس انرژی ایران عرضه کرده و این بازار آماده افزایش همکاریهای راهبردی است.»
مدیرعامل بورس انرژی ایران با بیان اینکه تلاش در جهت تامین مالی شرکتها و صنایع در دستور کار همه ارکان بازار سرمایه قرار دارد، افزود: «در دوره فعلی، دولت توجه ویژهای به برق سبز، برق آزاد و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دارد. از همین رو امیدواریم از طریق اوراق سلف موازی استاندارد و صندوقهای سرمایهگذاری پروژه و سایر ابزارهای تامین مالی بورس انرژی ایران، امکان تامین مالی و کمک به صنعت برق کشور وجود داشته باشد.»
مدیرعامل شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا نیز ضمن قدردانی از حمایتهای بورس انرژی ایران گفت: «نگاه ما پیوسته به افزایش ظرفیت تولیدی برق بوده است؛ در همین راستا ورود صنایع به بورس انرژی اتفاق مثبتی بود.»
«محسن امیری» اذعان کرد: «در دورههایی ۶۰ الی ۶۵ درصد برق (ومپنا) در بورس انرژی عرضه میشد، اما به دلیل برخی شرایط این روند به مرور کاهش یافت. در حال حاضر، اما به دلیل برخی مسائل، علاقهای به افزایش معاملات دوجانبه برق نداشته و بورس انرژی را محل مناسبتتری به جهت انجام سرمایهگذاریها ارزیابی میکنیم.»
شایان ذکر است، این گروه در حال بررسی طرحهای تامین مالی جهت اجرا و تکمیل پروژههای در دسترس بوده که بازار بورس انرژی ایران مناسبترین گزینه جهت انجام است.
همچنین، تامین مالی از طریق اوراق سلف موازی استاندارد، صندوقهای سرمایهگذاری پروژه، فروش گواهی ظرفیت، نحوه قیمتگذاری نرخ برق در بازار بورس انرژی ایران، افزایش عرضه برق و مسائلی از این قبیل، ازجمله موضوعات مورد بررسی در این جلسه بودند.
منبع: بورس انرژی ایران