تاریخ: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۱:۰۹
بازدید: ۱۴
کد خبر: ۳۸۳۱
سرویس خبر : برق

استاندار تهران: مطالبه مردم درباره اطلاع رسانی قطع برق به حق است

استاندار تهران: مطالبه مردم درباره اطلاع رسانی قطع برق به حق است
انرژی و نیرو - استاندار تهران با اشاره به افت فرکانسی که منجر به قطعی برق برخی مشترکان استان تهران شد، گفت: مطالبات مردم در خصوص عدم اطلاع از زمان و مدت قطعی برق به حق بود لذا به دنبال این هستیم اگر قطعی برق انجام می‌شود حتما برنامه ریزی شده و با اعلام قبلی باشد.

به گزارش انرژی و نیرو، «محمدصادق معتمدیان» روز چهارشنبه (۱۷ اردیبهشت) در همایش بزرگ شورا‌های اسلامی استان تهران اظهار کرد: از هفته آینده با مدیریت مصرف در دستگاه‌های اجرایی، قطعی‌های برق در سطح استان مدیریت خواهد شد

حل مشکلات استان مستلزم مدیریت بارگذاری جمعیتی است

استاندار تهران سپس با تاکید بر لزوم مدیریت جدی بارگذاری جمعیتی در استان، خواستار بازنگری در سیاست‌های جمعیتی، جلوگیری از ساخت وساز‌های غیرمجاز و استفاده بی‌رویه از منابع آب شد.

معتمدیان با اشاره به اهمیت نقش شورا‌ها در نظام جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: جایگاه شورا‌ها در قانون اساسی در فصل هفتم با اصول ۱۰۰ تا ۱۰۶ مشخص شده و نشان‌دهنده جایگاه ممتاز شورا‌ها در ساختار حاکمیتی جمهوری اسلامی است.

وی با قدردانی از زحمات اعضای شورا‌های اسلامی در دوره ششم افزود: اگر امروز رضایتمندی در حوزه خدمات شهری و روستایی وجود دارد، حاصل تلاش شورا‌ها در تصویب برنامه‌ها، نظارت‌ها و همراهی با شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مسیر توسعه است.

معتمدیان ادامه داد: شورا‌ها نمایندگان مردم در مدیریت جوامع محلی هستند و بخشی از وظایف دولت در قالب قانون به آنها واگذار شده بنابراین دولت وظیفه دارد از شورا‌ها حمایت حداکثری داشته باشد.

مهاجرت بی رویه به تهران از چالش‌های مهم است

استاندار تهران با بیان اینکه بارگذاری‌های جمعیتی ناهمگون یکی از چالش‌های اصلی استان تهران است، اضافه کرد: این وضعیت ناشی از مهاجرت‌های گسترده، تمرکز اداری و ساخت وساز‌های بی‌رویه است که فراتر از ظرفیت اکولوژیک استان صورت گرفته و مشکلاتی نظیر بحران آب، آلودگی هوا و ترافیک را به‌ وجود آورده است.

وی یادآور شد: تنها در سال ۱۴۰۲ بیش از ۹۸ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی در استان تهران مجوز ساخت دریافت کرده‌اند در حالیکه ساخت وساز‌های غیرمجاز نیز همچنان در حال افزایش است و تراکم‌فروشی‌ها به یکی از منابع درآمدی شهرداری‌ها تبدیل شده که باید برای آن راه‌حلی قانونی اندیشیده شود.

کاهش ۴۰ درصدی بارندگی در تهران نسبت به بلند مدت

معتمدیان با اشاره به وضعیت منابع آبی استان تهران اظهار کرد: در سال جاری بیش از ۴۰ درصد کاهش بارندگی نسبت به بلندمدت داریم و ۷۰ درصد آب مصرفی استان از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که این امر موجب کاهش سطح آب‌های زیرزمینی شده است.

وی افزود: مصرف آب در استان تهران ۵ برابر میانگین کشوری است، بطوریکه ۴۲ درصد منابع آب برای شرب مصرف می‌شود، در حالیکه این رقم در سطح کشور حداکثر ۸ درصد است.

استاندار تهران تاکید کرد: راه‌حل اساسی، بازنگری در سیاست‌های جمعیتی، مقابله با ساخت‌وساز غیرمجاز و تدوین برنامه‌ای مشترک با همکاری دولت، شوراها، شهرداری‌ها، قوه قضاییه و دستگاه‌های نظارتی برای مدیریت پایدار شهری و منابع زیستی استان است.

دلایل ناترازی در انرژی و آب در تهران

استاندار تهران با بیان اینکه در ماه‌های گذشته با مسایلی در حوزه گاز و برق رو‌به‌رو بودیم که خوشبختانه با وجود همه مشکلات با همراهی مردم موضوع مدیریت شد، افزود: اکنون موضوع برق یکی از مسایل مهم کشور است که ناترازی از اردیبهشت‌ماه و زودتر از سال‌های قبل آغاز شده است.

به گفته وی، دلایل مختلفی منجر به این شرایط شده؛ یکی از مهم‌ترین دلایل، کاهش بارندگی‌هاست.

وی گفت: ما حداقل چهار میلیارد مترمکعب کاهش در ذخایر آب سد‌های استان داشتیم، که این کاهش، نیروگاه‌های آبی را که وابسته به این سد‌ها هستند از مدار خارج کرده است.

معتمدیان یادآور شد: از سوی دیگر، گرمای زودرس هوا هم که در روز‌های اخیر شاهد آن بودیم، باعث افزایش مصرف برق شده و استفاده از انواع کولر‌ها را در کشور بالا برده که این موضوع به شدت شبکه را تحت فشار قرار داده است.

وی ادامه داد: علاوه بر این، در روز‌های گذشته برخی مشکلات در شبکه‌ها ایجاد شد که به نظر من نقطه‌ای بود که برای حفظ پایداری شبکه، ناچار به اعمال تعطیلی‌هایی شدند.

استاندار تهران تاکید کرد: خوشبختانه در روز شنبه گذشته، جلسه‌ای با حضور رییس‌جمهور، وزیر کشور و تعدادی از وزرا در این خصوص برگزار شد و تصمیمات خوبی هم اتخاذ شد.

کاهش ساعت فعالیت ادارات

وی گفت: از شنبه هفته آینده، ادارات سراسر کشور از ساعت ۶ صبح تا ۱۳ فعال خواهند بود ضمن اینکه وسایل سرمایشی با مصرف بالا در همه دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها، حداکثر تا ساعت ۱۱ باید روشن باشد و پس از آن تا پایان ساعت کاری خاموش شوند.

معتمدیان اضافه کرد: این تصمیمات مصوب شده و قطعا ابلاغ خواهد شد همچنین در استان تهران نیز به دستگاه‌های دولتی و قضایی تاکید شده که این محدودیت‌ها را جدی بگیرند.

وی افزود: اگر بتوانیم بخشی از مصرف را در این حوزه مدیریت کنیم، قطعا تاثیر بسیار خوبی خواهد داشت.

به گفته وی، برنامه‌های مدیریت مصرف نیز از طریق کمیته‌ای در وزارت کشور و با پیگیری وزیر کشور در حال هماهنگی است.

وی یادآور شد: اگر در کشور قطعی برق لازم باشد، باید مدیریت شده، با زمان‌بندی مشخص و با اطلاع‌رسانی قبلی صورت گیرد تا دغدغه‌هایی که مردم در روز‌های گذشته داشتند، تکرار نشود.

آلودگی هوای تهران اولویت مهم دیگر این استان

معتمدیان با بیان اینکه آلودگی هوا دیگر مساله مهم این استان به ویژه پایتخت است، گفت: در سال ۱۴۰۲، هشت درصد آلایندگی‌های پایتخت افزایش پیدا کرد و این نشان می‌دهد قانون هوای پاک رعایت نشده است.

استاندار تهران ادامه داد: موتورسیکلت‌ها ۶۵ درصد آلودگی هوا دارند و باید به این موضوع نیز توجه کنیم همچنین نیاز به ورود و مداخله جدی در بحث گرد و غبار و مقابله با منشا داخلی آن داریم.

وی افزود: طرح کهاب روی زمین مانده و مصمم هستیم این طرح را امسال اجرایی کنیم، در مساله درختکاری روی کاشت ۱۰۰ میلیون درخت در حال مطالعه هستیم.

به گفته وی، با تلاش‌های صورت گرفته طی سال‌های اخیر به ظرفیت ۵۵۰ میلیون مترمکعب تولید پساب رسیدیم و امروز شاهد هستیم در امر توسعه کشاورزی از پساب برای آبیاری اراضی استفاده می‌شود.

معتمدیان افزود: نهضت مدرسه سازی را آغاز و از ظرفیت شهرداری‌ها، خیرین و مردم استفاده خواهیم کرد تا بتوانیم افزایش سرانه آموزش استان را پر شتاب‌تر دنبال کنیم.

منبع: ایرنا

عناوین برگزیده