تاریخ: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۳۴
بازدید: ۱۵
کد خبر: ۳۴۵۴
سرویس خبر : نفت

حرکت دانشگاه صنعت نفت در مسیر ارتقا و جایگاه شایسته

حرکت دانشگاه صنعت نفت در مسیر ارتقا و جایگاه شایسته
انرژی و نیرو - معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه همسو با سیاست‌های تحولی دولت و با هدف ارتقای جایگاه علمی و تخصصی دانشگاه صنعت نفت، برنامه‌ای جامع با محوریت توان داخلی و هماهنگی با نهاد‌های مرتبط آغاز شده است، گفت: این حرکت بازگشت این دانشگاه به جایگاه شایسته و تأثیرگذار در صنعت نفت کشور را دنبال می‌کند.

به گزارش انرژی و نیرو به نقل از شانا، «امید شاکری» امروز (دوشنبه یکم اردیبهشت) در آیین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه صنعت نفت با قدردانی از زحمات «محمد چهاردولی» رئیس پیشین دانشگاه صنعت نفت با اعلام خبر اعتماد دوباره به این دانشگاه برای تدوین و اجرای برنامه تحول اظهار کرد: دانشگاه باید به جایگاه شایسته خود بازگردد و در ردیف برترین انتخاب‌های علمی کشور قرار گیرد.

وی همچنین از مسئولیت‌پذیری «محمدرضا خسروی‌نیکو» در پذیرش سرپرستی این دانشگاه قدردانی کرد و افزود: برنامه تحولی دانشگاه باید با مشارکت بدنه علمی و هماهنگی وزارت نفت تدوین و اجرا شود.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به سوابق علمی و اجرایی خسروی‌نیکو تصریح کرد: ایشان چهره‌ای شناخته‌شده در دانشگاه هستند و سابقه‌ای درخشان در مسئولیت‌های گوناگون مانند معاونت آموزشی، پژوهشی، پشتیبانی و ریاست دانشکده دارند. خوشنامی، بومی بودن و ارتباط مثبت با بدنه دانشگاه و صنعت نفت، از دیگر ویژگی‌های برجسته وی محسوب می‌شود.

شاکری همچنین با تأکید بر اهمیت ارتقای جایگاه دانشگاه گفت: باید دانشگاه را به همان اعتبار و نام بزرگ گذشته بازگردانیم. هدف‌گذاری ما باید رسیدن به جایی باشد که دانشجویان در انتخاب بین دانشگاه‌های برتری مانند شریف، تهران و امیرکبیر، دانشگاه صنعت نفت را نیز در نظر بگیرند.

وی با اشاره به بازنشستگی تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی طی سال‌های گذشته، افزود: لازم است در کوتاه‌ترین زمان ممکن، با جذب اعضای هیئت علمی جدید و متخصص، دانشگاه را از وضع فعلی به جایگاهی قابل توجه در مباحث علمی ارتقا دهیم.

تعریف رشته‌های تحصیلات تکمیلی متناسب با نیاز صنعت نفت

«سعید توکلی» مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه این آیین با اشاره به اهمیت جایگاه دانشگاه صنعت نفت در ساختار علمی و صنعتی کشور تأکید کرد: حفظ دانشگاه در مجموعه وزارت نفت اقدامی ارزشمند است که مرهون تلاش‌ها و باور راسخ مدیران آن بوده است.

وی با بیان خاطراتی از دوران دانشجویی و انتخاب آگاهانه این دانشگاه، بر ضرورت حفظ اعتبار و اصالت آن در نظام آموزش عالی کشور تأکید کرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به شکاف میان تخصص‌های دانشگاهی و نیاز‌های واقعی صنعت گفت: رشته‌هایی مانند مهندسی مکانیک در صنعت حضور دارند، اما تخصص‌های موردنیاز نظیر مهندسی خط لوله، نگهداری و تعمیرات، مدیریت دارایی‌های فیزیکی یا هوش مصنوعی صنعتی کمتر دیده می‌شوند. دانشگاه صنعت نفت با تمرکز بر رشته‌های کاربردی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، ساختار آموزشی خود را متناسب با نیاز‌های صنعت گاز و نفت بازطراحی کند.

توکلی اظهار کرد: بسیاری از کارکنان صنعت به دلیل نبود همپوشانی بین توانمندی‌های فردی و نیاز‌های واقعی سازمان، انگیزه ادامه تحصیل پیدا می‌کنند. اگر رشته‌های تحصیلات تکمیلی به‌صورت هدفمند و بر اساس نیاز صنعت تعریف شود، دانشگاه می‌تواند افزون بر حفظ جایگاه خود، سهم مؤثرتری در تربیت نیروی انسانی متخصص ایفا کند.

توسعه رشته‌های تخصصی متناسب با نیاز صنعت پتروشیمی

«حسن عباس‌زاده» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به مزیت راهبردی دانشگاه صنعت نفت در نزدیکی به بدنه صنعت بیان کرد: بسیاری از دانشگاه‌ها از این ظرفیت بی‌بهره‌اند، اما در دانشگاه صنعت نفت، ارتباط مستقیم با صنایع می‌تواند به خلق رشته‌های خاص و کاربردی منجر شود که هم سبب برندینگ دانشگاه و هم پاسخگویی مؤثر به نیاز‌های صنعت خواهد بود.

وی با اشاره به تجربه موفق برخی مؤسسات صنعتی در چین و دیگر کشورها، بر اهمیت تربیت نیرو‌های متخصص در گرایش‌های کاملاً متمرکز تأکید کرد و افزود: دانشگاه صنعت نفت می‌تواند با تعریف دوره‌های تخصصی در حوزه‌هایی همچون ایمنی، نگهداری و فرآیند‌های شیمیایی، نقش جدی‌تری در تأمین منابع انسانی مورد نیاز صنایع پتروشیمی و گاز ایفا کند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین پیشنهاد داد دوره‌هایی کوتاه‌مدت و هدفمند، خارج از چارچوب صرفاً آکادمیک و با محوریت نیاز‌های روز صنعت طراحی و اجرا شود و از آمادگی صنعت پتروشیمی برای همکاری با دانشگاه صنعت نفت در این زمینه خبر داد و گفت: ارائه دوره‌های بین‌المللی معتبر با مشارکت دانشگاه و تعامل با نهاد‌های آموزشی خارجی، می‌تواند گامی مؤثر در ارتقای دانش فنی کشور باشد.

تقدیر از پیگیری‌ها برای ارتقای جایگاه اعضای هیئت علمی

«صدیقه خزائی» معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت با قدردانی از تلاش‌های انجام‌شده در حوزه منابع انسانی و پشتیبانی دانشگاه، از زحمات همکارانی که در مسیر تدوین و پیگیری آیین‌نامه اعضای هیئت علمی فعال بوده‌اند، تشکر کرد و گفت: هرچند برخی نتایج هنوز نهایی نشده‌اند، اما این پیگیری‌ها شایسته تقدیر بوده و نشان‌دهنده نگاه مسئولانه به جایگاه علمی دانشگاه است.

وی همچنین ضمن تبریک به مناسبت انتصاب ریاست جدید دانشگاه اظهار امیدواری کرد که با توجه به حضور فردی از بدنه صنعت نفت و آشنا با فضای دانشگاه و با هدایت‌های وزیر نفت و همراهی معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، بتوان گام‌های مؤثری برای ارتقای کیفی دانشگاه و ساماندهی وضع استخدامی همکاران برداشت.

دانشگاه صنعت نفت ظرفیت احیا دارد و باید با الگو‌های جدید به آینده گام برداشت

«محمدرضا خسروی‌نیکو» سرپرست دانشگاه صنعت نفت با ابراز قدردانی از اعتماد وزیر نفت و معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری بر مسئولیت سنگین این جایگاه تأکید کرد و گفت: دانشگاه صنعت نفت یکی از سرمایه‌های علمی و تخصصی کشور است که در طول ۸۵ سال گذشته به یک الگوی بالغ آموزشی رسیده و بی‌مهری‌های انجام‌شده در سال‌های گذشته، جایگاه واقعی آن را تضعیف کرده است.

وی با اشاره به اینکه احیای دانشگاه نیازمند بازنگری در الگو‌های سنتی ازجمله شیوه بورسیه و استخدام دانشجویان است، افزود: با روش‌های گذشته نمی‌توان پاسخگوی نیاز امروز بود. برنامه‌ای راهبردی تدوین کرده‌ام که حضور عملی دانشگاه در صنعت از طریق برگزاری دوره‌های تخصصی و ایجاد ارتباط با دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی را هدف قرار داده است.

سرپرست دانشگاه صنعت نفت همچنین از آغاز طرح‌هایی، چون ایجاد آزمایشگاه‌های مرجع حفاری، سیمان و محاسبات سریع خبر داد و اظهار امیدواری کرد که با همکاری شرکت ملی نفت این مراکز به بهره‌برداری برسند.

خسروی‌نیکو همچنین پیاده‌سازی ابزار‌های هوش مصنوعی در صنعت نفت را از برنامه‌های راهبردی خود عنوان کرد و گفت: ما برای رفع ناترازی، دو ابزار نخبگان و زیرساخت را هدف قرار داده‌ایم.

وی با اشاره به لزوم بازنگری در ساختار دانشکده‌ها و رشته‌های دانشگاه، جذب اعضای هیئت علمی باکیفیت را از دیگر محور‌های اساسی تحول دانست و گفت: هر دانشگاه بر سه پایه استاد، دانشجو و زیرساخت استوار است و با ترمیم این سه‌ضلعی، می‌توانیم دانشگاه صنعت نفت را به جایگاه شایسته در منطقه بازگردانیم.

حرکت پرشتاب دانشگاه صنعت نفت ادامه دارد

«محمد چهاردولی» رئیس پیشین دانشگاه صنعت نفت، با اشاره به روند رو به رشد این دانشگاه گفت: در سال‌های اخیر تلاش‌های گسترده‌ای برای ارتقای جایگاه دانشگاه انجام شده است که ازجمله این اقدام‌ها بازسازی دفتر دانشگاه در تهران، راه‌اندازی کارگاه‌های تخصصی در اهواز و آبادان و پیگیری خرید تجهیزات علمی بوده است. تعامل با پالایشگاه‌ها تقویت شده و پروژه‌های مشترکی در دستور کار قرار گرفته‌اند که با همکاری اعضای هیئت علمی پیگیری می‌شوند.

وی از توسعه ارتباطات بین‌المللی دانشگاه خبر داد و افزود: دانشگاه صنعت نفت به‌عنوان نخستین دانشگاه ایرانی در بصره عراق پذیرش دانشجو داشته و برخی استادان ما در آنجا به‌عنوان اعضای هیئت علمی پذیرفته شده‌اند، همچنین اخذ مجوز برندینگ بین‌الملل از وزارت علوم از دیگر اقدام‌های اثرگذار بوده که با هدف ارتقای جایگاه دانشگاه در سطح منطقه و جهان انجام شده است.

رئیس پیشین دانشگاه صنعت نفت در پایان با اشاره به نقش نیروی جوان در آینده کشور تأکید کرد: بسیاری از تصمیم‌ها در دانشگاه به‌صورت کارشناسی و جمعی اتخاذ شده و قرارداد‌های جدیدی به‌منظور بورسیه و رشد تحصیلی دانشجویان امضا شده است، همچنین تلاش کردیم انسجام دانشگاهی را حفظ کنیم و با همه همکاران جلسات منظم و مؤثر داشته‌ایم. از تمام همکارانم بابت زحمات‌شان و همراهی در شرایط سخت قدردانی می‌کنم.

منبع: شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا)

عناوین برگزیده