تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۰۰:۰۸
بازدید: ۱۶
کد خبر: ۳۴۲۲
سرویس خبر : نفت

توسعه پایدار زنجیره ارزش نفت و گاز با راهکار‌های علمی فناوران کشور

توسعه پایدار زنجیره ارزش نفت و گاز با راهکار‌های علمی فناوران کشور
انرژی و نیرو - ایران به عنوان دومین دارنده گاز جهان و سومین کشور صاحب منابع نفتی، باید فرصت‌های طلایی برای سرمایه‌گذاری آن شکوفا شود که در این راستا یکی از شرکت‌های فناور در تلاش است تا با طراحی راهکار‌های نوآورانه مسیر توسعه پایداری زنجیره ارزش در این حوزه را هموار کند.

به گزارش انرژی و نیرو به نقل از ایسنا، «محمدرضا فقیدوحدت» مدیر توسعه کسب و کار این شرکت فناور ایجاد زنجیره ارزش حوزه نفت و گاز اظهار کرد: نفت و گاز، مهمترین منابع تامین انرژی بشر امروزی هستند؛ به‌طوری که نفت خام ۳۲ درصد و گاز طبیعی ۲۳ درصد انرژی دنیا را تامین می‌کنند. از این رو نفت و گاز در معادلات اقتصادی ـ سیاسی جهان اهمیت راهبردی دارند و در فرآیند روابط بین‌الملل نقش مهمی می‌توانند ایفا کنند.

وی افزود: ایران به عنوان دومین دارنده منابع گازی دنیا و سومین دارنده منابع نفت دنیا و از طرف دیگر قرارگیری در منطقه خاورمیانه و نزدیکی به بازار‌های مصرف و در حال رشد، فرصت‌های فراوانی را به منظور توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز دارد.

فقیدوحدت، زمینه فعالیت این شرکت را ارائه مشاوره مدیریت در حوزه زنجیره ارزش نفت و گاز دانست و گفت: بر این اساس این گروه تخصصی نفت و گاز، ساختار صنعت پالایش نفت و گاز کشور و وضعیت این بخش از زنجیره ارزش نفت و گاز را به عنوان اولین لایه زنجیره ارزش نفت و گاز و همچنین تامین‌‎‌­کننده خوراک مورد نیاز صنعت پتروشیمیایی مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: در این راستا ما فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز را برای حضور سرمایه‌گذاران در زنجیره ارزش این حوزه شناسایی می‌کنیم. این مشاوره‌ها هم برای سرمایه‌گذاران حاضر در صنعت مانند هلدینگ‌ها و هم برای سرمایه‌گذاران خصوصی ارائه می‌شود.

مدیر کسب و کار این شرکت فناور ادامه داد: فرصت‌های سرمایه‌گذاری را بر اساس ادبیات بین‌المللی اعتبارسنجی انجام می‌دهیم و بعد از اعتبارسنجی آن را معرفی می‌کنیم. در هر فرصت سرمایه‌گذاری ۴ پارامتر را در نظر می‌گیریم که یکی از آنها موضوع بازار است؛ محصولاتی که به تولید رسیده، بهترین بازار آن کجا است.

فقیدوحدت، تهیه خوراک اولیه را از دیگر پارامتر‌های مورد بررسی برای سرمایه‌گذاری دانست و افزود: برخی ناترازی‌ها در کشور داریم که لازم است مبتنی بر آنها، خوراک مورد نظر را تامین کنیم و پارامتر سوم دسترسی به تکنولوژی است، چرا که وجود تحریم‌ها موجب شده تا دسترسی به یکسری از تکنولوژی‌ها دشوار شود.

مدیر توسعه کسب و کار این شرکت، پارامتر چهارم مورد توجه در سرمایه را شاخص‌های مالی عنوان کرد و یادآور شد: ما با عمده شرکت‌های پتروشیمی همکاری داریم و در سه سال گذشته ۱۰۰ پروژه سرمایه‌گذاری را با همکاری حدود ۷۰ شرکت اجرایی کردیم.

وی در پاسخ به این سؤال که مهمترین چالش شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری مربوط به کدام یک از پارامتر‌ها می‌شود، گفت: چالش‌های این شرکت در دو دسته است؛ یک بخش از چالش‌ها در زمینه تعیین شناسایی زنجیره ارزش است. از سوی دیگر شرکت‌هایی هستند که پروژه‌ای را می‌خواهند اجرایی کنند، اما در زمینه تامین مالی چالش دارند.

این فعال حوزه توسعه سرمایه‌گذاری تاکید کرد: ما معتقدیم، توسعه یکنواخت و پایدار زنجیره ارزش نفت و گاز، مستلزم گره خوردن سیاست‌های توسعه‌ای صنعت پالایش و پتروشیمی است و به نظر می‌رسد طی سال‌های گذشته نقشه راه توسعه صنعت پالایش نفت و صنعت پتروشیمی از یکدیگر مستقل بوده‌اند و صنعت پالایش صرفا متولی تولید و عرضه سوخت در کشور بوده است. این در حالی است که صنعت پالایش می‌تواند به عنوان تامین کننده و حتی تولیدکننده مواد با ارزش میانی جهت تبدیل به صد‌ها محصول در صنعت پتروشیمیایی باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده