به گزارش انرژی و نیرو، دولت چهاردهم تلاش گستردهای را بکار گرفته تا استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان راهکار موثری در کاهش ناترازیها بیش از پیش افزایش یابد.
یکی از بخشهایی که در این توسعه مورد توجه قرار گرفته، ادارات دولتی به عنوان یکی از مهمترین مصرف کنندگان برق کشور است؛ در این راستا چندی پیش «مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری بر اجرایی شدن توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در بخش اداری تاکید کرده بود.
البته این امر بر اساس الزام قانونی هم هست، زیرا طبق قانون برنامه ششم توسعه بخش اداری میبایست ۲۰ درصد از برق مورد نیاز خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کند؛ گرچه این الزام قانونی وجود داشت، اما این عمل تاکنون محقق نشده بود و به همین دلیل امسال با توجه به بروز شدید ناترازی برق، اجرای آن مورد توجه واقع شده است.
در همین رابطه «محسن طرز طلب» رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا) گفت: با هدف اجرای خواست رئیس جمهوری مقرر شد تا میزان مصرف برق بخش اداری محاسبه شده و نیز برآورد شود که ۲۰ درصد چقدر از این میزان خواهد شد.
وی ادامه داد: براساس برآوردی که انجام شد، این ۲۰ درصد معادل ۱۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر است و بنابراین تصمیم گرفته شد خود ساتبا نسبت به اجرای این میزان نیروگاه خورشیدی اقدام کند.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: بخش اداری باید هزینه برق تجدیدپذیر را میدادند که با اینکار ما هزینه را از قبض برق آنها کم خواهیم کرد و سرمایه گذاری را که انجام دادیم باز پس خواهیم گرفت.
طرز طلب گفت: ورود ما به این مسئله برای آن است که تاکید آقای رئیس جمهور اجرایی شود، زیرا اگر بخش اداری بخواهد خود آن را اجرایی کند، ممکن است چندین سال زمان ببرد.
وی افزود: به این ترتیب نیازی نیست بخش اداری برای نصب پنل خورشیدی اقدام کند بلکه سازمان انرژیهای تجدیدپذیر احداث خواهد کرد و بخش اداری با پرداخت هزینههای آن در قبض برق بعد از پایان بدهی خود صاحب نیروگاه خواهند بود.
معاون وزیر نیرو با اشاره بحث ناترازی انرژی برق با یادآوری اینکه در حوزه تجدید پذیر برنامهریزی شده است تا ۳۰ هزار مگاوات برق ناشی از انرژیهای نو در دولت چهاردهم وارد مدار شود، اظهار داشت: در این زمینه ریل گذاری صورت گرفته در گذشته تقویت شده است تا بتوان این مهم را تسهیل و اجرایی کرد.
رئیس ساتبا اظهار داشت: برای دوره زمانی اوج مصرف برق در تابستان سال آینده برنامه ریزیهایی صورت گرفته تا بتوان حدود پنج هزار مگاوات را نصب و اجرایی کرد؛ البته نگران هستیم که نتوانیم همه این ظرفیت تکمیل شود و از این رو با تامین منابع دولتی و کمک بخش خصوصی این کار را دنبال خواهیم کرد.
طرز طلب با بیان اینکه برای ساخت ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، ۱۴۰۰ نقطه شناسایی شده است، ادامه داد: این امکان که پنج هزار مگاوات نیروگاه جدید نصب شود را فراهم کردهایم و به بخش خصوصی نیز این مناطق و طرحها معرفی شده است تا بتوانیم این میزان را محقق کنیم.