تاریخ: ۲۷ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۱:۲۷
بازدید: ۸
کد خبر: ۲۴۴۵
سرویس خبر : انرژی‌های نو
نماینده اراک در مجلس اعلام کرد

اعتبار ۲۰ همتی برای احداث ۳۱ هزار مزرعه خورشیدی در کشور

اعتبار ۲۰ همتی برای احداث ۳۱ هزار مزرعه خورشیدی در کشور
انرژی و نیرو - عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: یک فرصت جدید در قانون بودجه سال آینده در نظر گرفته شده تا ۳۱ هزار مزرعه خورشیدی با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی ایجاد شود.

به گزارش انرژی و نیرو، «نادرقلی ابراهیمی» اظهار کرد: نهضت سرمایه‌گذاری و توسعه نیروگاه‌های انرژی تجدید پذیر با تاکید بر انرژی خورشیدی در کشور آغاز شده و امیدواریم در نهایت، انرژی مورد نیاز، هوای پاک و شرایط بهتری برای هموطنان ایجاد شود.

توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، هدف برنامه هفتم/احداث هزار مزرعه خورشیدی در استان مرکزی

وی با تاکید بر اینکه یکی از اهداف مهم برنامه هفتم، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است، افزود: با احداث مزارع خورشیدی، حدود ۱۱۰۰ مگاوات برق در کشور تامین خواهد شد که رقم بسیار بزرگی است و به اندازه ظرفیت نیروگاه شهید منتظری اصفهان یا نیروگاه شازند است. برای اینکه کشاورزان از این مهم استقبال کنند باید ترویج و فرهنگ‌سازی ویژه‌ای انجام شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با بیان اینکه بانک‌های مختلف از جمله بانک کشاورزی موظف شده‌اند تسهیلات ارزان‌قیمت در این راستا پرداخت کنند، گفت: ۷۰ درصد منابع این کار از طریق تسهیلات بانکی فراهم خواهد شد. در سطح استان مرکزی نیز با فرصت‌هایی که از بانک کشاورزی و سایر بانک‌ها گرفتیم تاکنون مجموعا حدود دو میلیارد تومان برای احداث مزارع خورشیدی اخذ شده است و بناست در استان مرکزی هزار مزرعه خورشیدی احداث شود.

هر کیلووات برق تولیدی تجدیدپذیر، ۷ هزار تومان

ابراهیمی با اشاره به خرید تضمینی برق مازاد تولیدی مزارع خورشیدی از سوی وزارت نیرو تصریح کرد: با اجرای طرح مزارع خورشیدی، برق کشاورزان پایدار خواهد شد و در عرض ۱۸ ماه با فروش برق تولیدی مازاد، به شبکه، کل هزینه‌های تجهیزات آن برمی‌گردد و سپس درآمدزایی نیز می‌کنند.

وی افزود: در برج‌ها، مراکز نظامی و دانشگاهی به صورت پایلوت می‌توانیم استفاده از انرژی خورشیدی را اجرایی کنیم که منجر به درآمدزایی خواهد شد. شبکه توزیع برق، هر کیلووات برق تولیدی را ۷ هزار تومان خواهد خرید که منجر به درآمدزایی خوبی برای مردم خواهد شد.

سرمایه‌گذاران به حوزه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر ورود کنند

وی با بیان اینکه ناترازی انرژی به تمام بخش‌های کشور آسیب وارد می‌کند، ادامه داد: من از تمام سرمایه‌گذاران در بخش‌های صنعت، کشاورزی و خانگی تقاضا می‌کنم با توجه به مصوبات قانونی مجلس، در موضوع تامین انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی سرمایه‌گذاری داشته باشند. قطعا این مهم می‌تواند، قسمت بزرگی از نیاز انرژی را برطرف کند. اعطای تسهیلات ویژه احداث نیروگاه‌های خورشیدی فرصت خوبی را برای سرمایه‌گذاری متقاضیان در این حوزه فراهم کرده است.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی اضافه کرد: کشور در حال توسعه است و نیاز به مصرف برق بالا رفته است و ما در این شرایط راهی جز توسعه انرژی خورشیدی نداریم. بنده با وزرای نیرو و جهاد کشاورزی نیز جلسات متعدد داشته‌ام و از آنها خواستار افزایش تامین مالی پروژه‌های بخش کشاورزی از جمله توسعه مزارع خورشیدی و افزایش سرمایه بانک کشاورزی شدم. در جلسه با وزیر نیرو نیز درخواست کردم برای احداث مزارع خورشیدی یارانه و تسهیلات لازم را تامین کنند. مجلس نیز در کنار دولت از تمام ظرفیت‌ها جهت توسعه و ترویج فرهنگ استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده خواهد کرد.

صنایع بزرگ باید برق مورد نیاز خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین کنند

ابراهیمی با تاکید بر اینکه صنایع بزرگ باید برق مورد نیاز خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین کنند، گفت: صنایع بر اساس قانون، باید به سمت تامین انرژی‌های پاک از جمله انرژی خورشیدی بروند. بنده این مسئله را به جد پیگیری می‌کنم و خوشبختانه مذاکراتی نیز با برخی صنایع در حال انجام است که امیدواریم هر چه سریع‌تر برنامه‌های خود را در این زمینه اجرایی کنند، به عنوان مثال شرکت آلومینیوم سازی اراک که مصرف برق بالایی دارد، مقرر شده ۵ نیروگاه خورشیدی احداث کند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این زنجیره باید هرچه زودتر در صنایع استان مرکزی راه‌اندازی شود و هرجا نیاز به حمایت مالی فناورانه است، می‌توان از منابع سند اقتصاد دانش‌بنیان که فی‌مابین استانداری مرکزی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری منعقد شده، استفاده کرد.

جلوگیری از جریمه‌های کنوانسیون‌های بین‌المللی با توسع انرژی خورشیدی

وی گفت: استان مرکزی با جریان سازی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند در سطح کشور الگو شود و می‌توان از محدودیت‌ها و جریمه‌های کنوانسیون‌های بین‌المللی به دلیل تولید گاز‌های گلخانه‌ای که قریب‌الوقوع است، پیشگیری کرد. علاوه بر این، اگر استان در این حوزه پیشتاز شود، می‌تواند بعضی از امتیازات بین‌المللی در این زمینه را اخذ کند.

ابراهیمی با تاکید بر ضرورت توسعه اتوبوس‌ها و تاکسی‌های برقی در شهر اراک تصریح کرد: افق کار این است که ۱۰۰ اتوبوس برقی و ۱۰۰ تاکسی برقی وارد اراک شوند که تاکنون قریب به ۳۰ اتوبوس برقی وارد اراک شده است. با این کار علاوه بر اینکه از آلودگی هوای اراک کاسته خواهد شد و شکل و شمایل ناوگان شهری تغییر خواهد کرد، کسب و کار‌های جدیدی بابت ایستگاه‌های شارژ خودرو نیز ایجاد خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده