تاریخ: ۲۵ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۰:۳۶
بازدید: ۱۶
کد خبر: ۲۴۲۱
سرویس خبر : نفت

کاهش واردات بزرگترین خریدار نفت جهان

کاهش واردات بزرگترین خریدار نفت جهان
انرژی و نیرو - آمار رسمی نشان داد واردات نفت به چین در سال ۲۰۲۴، به میزان ۱.۹ درصد کاهش یافت که بدون به حساب آوردن کاهش دوران کرونا، نخستین کاهش سالانه در دو دهه گذشته بود.

به گزارش انرژی و نیرو، داده‌های اداره کل گمرک چین نشان داد مجموع واردات نفت در سال میلادی گذشته، به ۵۵۳.۴ میلیون تن معادل ۱۱.۰۴ میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با رکورد ۱۱.۲۸ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳، کاهش داشت.

واردات در دسامبر، به ۴۷.۸۴ میلیون تن معادل ۱۱.۲۷ میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۱۱.۸۱ میلیون بشکه در روز در نوامبر و ۱۱.۳۹ میلیون بشکه در روز در دسامبر سال ۲۰۲۳، کاهش داشت.

«امریل جمیل» تحلیلگر ارشد شرکت ملی LSEG، در آستانه انتشار این داده‌ها، اظهار کرده بود چین در سال ۲۰۲۴، برخلاف انتظار بازار از رشد قوی تا پایدارتر نسبت به سال ۲۰۲۳، مایوس کننده ظاهر شد. فشار‌های رکود تورمی و برقی سازی حمل و نقل، رشد تقاضای این کشور را کاهش داد.

تقاضای چین برای سوخت‌های کلیدی حمل و نقل، رشد چندانی در سال ۲۰۲۴ نداشت، زیرا برقی سازی سریع ناوگان خودرو‌های این کشور، باعث حذف بخشی از تقاضا برای بنزین شد و همزمان، بحران بخش املاک و صادرات ضعیف کالاها، تقاضا برای دیزل را کاهش داد.

تحلیلگران می‌گویند که تقاضای چین برای سوخت، به جز سوخت‌هایی که به عنوان خوراک پتروشیمی استفاده می‌شود، در سال ۲۰۲۳ به اوج خود رسید و رشد تقاضا برای سوخت هواپیما، نتوانست افت تقاضا برای بنزین و دیزل را جبران کند.

کاهش تقاضا برای سوخت و حاشیه سود کمتر، پالایشگاه‌های دولتی و خصوصی چین را ناچار کرده است تولید خود را کاهش دهند که به تقاضای کمتر برای نفت منتهی شده است.

طبق برآورد شرکت مشاوره چینی Oilchem، پالایشگاه‌های خصوصی در استان شاندونگ که قطب پالایش در شرق چین است، با ۵۳.۶۶ درصد از ظرفیت پالایش نفت خام خود در سال ۲۰۲۴ کار کردند که ۸.۳ واحد درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ کاهش داشت.

داده‌های روز (دوشنبه ۲۴ دی) نشان داد واردات گاز طبیعی به چین شامل گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) و واردات خط لوله‌ای، نزدیک به ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۱۳۱.۶۹ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ رسید که یک رکورد کم‌سابقه است. واردات در دسامبر، به ۱۱.۵۶ میلیون تن رسید که از ۱۰.۸ میلیون تن در نوامبر بیشتر بود، اما در مقایسه با ۱۲.۶۵ میلیون تن در دسامبر سال ۲۰۲۳ کاهش داشت.

بر اساس گزارش رویترز، داده‌ها نشان می‌دهد که صادرات محصولات سوخت پالایش شده شامل دیزل، سوخت هواپیمایی، بنزین و سوخت دریایی، در مجموع به ۵۸.۱۴ میلیون تن رسید که ۷.۲ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ کاهش داشت. صادرات در دسامبر که شرکت‌ها با محدودیت سهمیه رو‌به‌رو شدند، به ۳.۷۳ میلیون تن رسید که کمترین میزان در سال ۲۰۲۴ بود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده