به گزارش انرژی و نیرو، صادرات نفت خام آمریکا به چین در سال جاری میلادی تقریباً نصف شدهاست. تغییرات اقتصادی چین بر تقاضای نفت در این کشور تأثیر گذاشته و بشکههای بیشتری هم از سایر کشورها ازجمله روسیه و ایران وارد میشود.
اطلاعات کپلر نشان میدهد صادرات نفت آمریکا به چین طی یکسال گذشته تا ۸۱.۹ میلیون بشکه در روز پایین آمدهاست، یعنی ۴۶ درصد کاهش نسبتبه ۱۵۰.۶ میلیون بشکه صادرشده در سال گذشته میلادی. بدین ترتیب چین ششمین خریدار بزرگ نفت خام آمریکاست، درحالیکه در سال گذشته در رتبه دوم قرار داشت.
رشد آهسته اقتصاد چین و افزایش استفاده از خودروهای برقی و منابع انرژی دیگر مانند گاز طبیعی مایع تمایل این کشور به نفت خام را کاهش داده است. واردات نفت چین بهطورکلی ۷.۲ درصد نسبتبه سال گذشته کاهش دارد. ضعف تقاضا در چین قیمت نفت را در سال جاری میلادی پایین آورده و دورنمای تقاضا در این کشور برای ۲۰۲۵ نقطه تمرکز بازار نفت است.
چین منابع واردات نفت خود را تغییر داده و حدود ۲۶ درصد از نفت دریایی خود را از روسیه، ایران و ونزوئلا وارد کردهاست، یعنی ۲۴ درصد افزایش نسبتبه سال گذشته میلادی. چین در کل هنوز هم بیشتر به نفت خاورمیانه وابسته است و حدود ۶۰ درصد از واردات نفت این کشور از خاورمیانه صورت میگیرد.
دراینبین، اروپا تبدیل به مقصد مهمی برای نفت خام آمریکا شدهاست. این قاره طی ۳ سال بعد از آغاز جنگ اوکراین بزرگترین مقصد نفت خام آمریکا بوده است.
هلند همچنان بزرگترین واردکننده نفت خام آمریکاست و ۱۹۴ میلیون بشکه در ۲۰۲۴ از این کشور نفت خریداری کردهاست، یعنی ۱۲ درصد افزایش نسبتبه سال گذشته میلادی. کره جنوبی دومین واردکننده بزرگ نفت از آمریکا در ۲۰۲۴ بوده و حدود ۱۶۶ میلیون بشکه خریداری کردهاست.
منبع: خبرگزاری تسنیم