به گزارش انرژی و نیرو، تلاش برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور در دولت چهاردهم از توجه ویژه تری برخودار شد. پس از تشدید ناترازیهای انرژی، «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تاکید و در جلسههای متعدد در این زمینه از هر گونه اقدام برای تسهیل فعالیتهای توسعهای در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر حمایت کرد.
وی در یکی از جلسههایی که بهتازگی در این خصوص برگزار شد، بر رفع موانع موجود بر سر راه توسعه این نوع انرژی تاکید کرد.
در همین زمینه، بهتازگی «محسن طرزطلب» معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری برق گفت: رئیس جمهور، شخصا به موضوع توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در جهت رفع ناترازی برق ورود پیدا کرده تا موانع پیش روی ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر را از پیش رو بردارد و به همین منظور با برنامه ریزیهای صورت گرفته در وزارت نیرو ظرفیت برق تجدیدپذیر تا اوج بار سال آینده به حدود سههزار و ۵۰۰ مگاوات خواهد رسید.
وی همچنین در گفت و گویی که با خبرنگار اقتصادی ایرنا داشت از برگزاری مناقصهای بین المللی برای دعوت از سرمایه گذران متمایل به فعالیت در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر ایران خبر داد.
گزارش اخیر سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران نشان میدهد تا پایان مهر ماه ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر ایران به یکهزار و ۳۱۷.۱۲ مگاوات رسیده است. در این بین، سهم نیروگاههای خورشیدی با ۶۰۸.۰۳ مگاوات معادل ۶۰ درصد از کل است.
بر این اساس، طبق گزارش مرکز پایش منابع انرژی تجدیدپذیر و تولید پراکنده، نیروگاههای خورشیدی کشور در آذر ماه سال جاری بیش از ۸۱ میلیون کیلووات ساعت از سبد انرژی برق کشور را تامین کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد رشد نشان میدهد.
در آذرماه سال جاری با تولید انرژی پاک از نیروگاههای خورشیدی کشور، بیش از ۵۶ هزار تن از انتشار گازهای گلخانهای ناشی از مصرف سوختهای فسیلی جلوگیری شد.
برپایه این گزارش، روند نصب و توسعه نیروگاههای خورشیدی در نقاط مختلف کشور شتاب بیشتری گرفته است و در حال حاضر ظرفیت نصب شده آن به بیش از ۷۸۰ مگاوات رسیده است.