به گزارش انرژی و نیرو، «مهدی جمالینژاد» روز (شنبه ۱۰ آذر) در شورای گفتوگوی دولت با بخش خصوصی در اتاق بازرگانی اصفهان افزود: ناترازی انرژی بویژه برق یکی از چالشهای بزرگ استان محسوب میشود که حل آن در گرو توجه به اقتصاد انرژی است و تا زماتنی که به این موضوع توجه جدی نشود نمیتوان انتظار مشارکت بالای صنایع در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر را داشت.
وی ادامه داد: موضوع اقتصاد انرژی در استان و کشور با مشکلات زیادی روبهرو است و اگر میخواهیم استان را به سمت استفاده از انرژیهای نو و خورشیدی سوق دهیم باید جذابیت اقتصادی لازم را در این حوزه بوجود آوریم تا صنایع و بخشهای مختلف اقتصادی، به سمت آن حرکت کنند.
وی تصریح کرد: برای شهرداریهای استان، برنامهای پیشبینی شده است تا مصرف خانگی انرژی را در شهرها به حداقل برسانند و هر واحد مسکونی یک منبع انرژی خورشیدی برای خود داشته باشد که این رویکرد بویژه برای مجتمعهای مسکونی مقرون به صرفه است.
استاندار اصفهان تاکید کرد: صنایع کوچک میتوانند در شهرکهای صنعتی از زمینهای پیشبینی شده دارای امکانات زیرساختی برای تولید برق خورشیدی استفاده کنند و برای صنایع متوسط و بزرگ نیز یک بسته پیشنهادی تا ۱۵ روز دیگر ارائه خواهد شد.
وی تاکید کرد: تخصیص زمین مناسب برای نیروگاههای خورشیدی ضروریست و اگر بخواهیم مزارع انرژی خورشیدی را در مناطق شرق، جنوب و شمال استان احداث کنیم ابتدا باید مشکلات انتقال انرژی و محدودیتهای زیرساختی را برطرف کنیم و به همین دلیل تمام این مسائل باید بهدقت کارشناسی و اولویتبندی شود.
جمالینژاد یادآور شد: از آن جا که قرار است سه محور عمده توسعه استان یعنی گردشگری، انرژیهای تجدیدپذیر و هوش مصنوعی در دوره چهار ساله دولت چهاردهم پیگیری شود و به نتیجه برسد، باید بکوشیم استان را به سمت استفاده از انرژیهای نو بویژه انرژی خورشیدی سوق دهیم.
استاندار اصفهان یادآور شد: ناترازی برق تنها مختص استان اصفهان نیست و یک یک اَبَرچالش مهم کشوریست که صنایع بزرگ و حتی کشاورزی را تحت تأثیر قرار داده است، اما مدیران استان و صنایع همقسم شدهاند تا مشکلات جدی در این زمینه را حل کنند.
در ادامه این نشست، فعالان بخش خصوصی استان بویژه در زمینه صنعت مشکلات خود ناشی از ناترازی برق را تشریح کردند و خواستار مساعدت بخشهای مختلف دولت بویژه بانکها و اداره دارایی برای کاهش ضررهای ناشی از قطع برق در تابستان امسال شدند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان نیز در این جلسه توضیحاتی در باره وضعیت احداث نیروگاههای خورشیدی و مصرف برق در استان ارائه داد.
«سعید محسنی» گفت: اکنون بزرگترین پروژههای نیروگاهی خورشیدی کشور در استان اصفهان در حال اجراست، اما با وجود پیشرفتهای قابل توجه، چالشهای بسیاری نیز در مسیر توسعه آنها وجود دارد
وی افزود: در میان پروژهها، اکنون تنها نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه طبق برنامه زمانبندی، مراحل تکمیل خود را میگذراند.
محسنی اضافه کرد: در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، استفاده از یک هزار ۳۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در دستور کار شرکت برق منطقهای اصفهان قرار دارد و ۳۵ هزار سامانه خورشیدی خانگی نیز در دست احداث است.
وی ادامه داد: نیروگاههای خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه در منطقه کوهپایه، یک هزار مگاواتی شرکت پالایش نفت اصفهان در مناطق مورچه خورت، دهاقان و شهرک رازی شهرضا، ۲۰۰ مگاواتی مپنا در جوار شهرک صنعتی بزرگ اصفهان، یکصد مگاوات شرکت مانا انرژی در منطقه کُمشچه و رضوانشهر و ۶۰ مگاواتی شرکت متانول کاوه در منظقه اردستان از جمله پروژههای بزرگ استان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر هستند که در این میان، تنها نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه طبق برنامه زمانبندی شده در حال تکمیل است.
محسنی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو در راستای رفع چالشهای ناترازی انرژی برق، موظف به تشکیل «صندوق سبز انرژی» است که تلاشهای زیادی برای آن انجام شده است و با کمک این صندوق میتوان منابع مالی لازم برای توسعه پروژههای پایدار در زمینه انرژهای تجدیدپذیر و همچنین بهبود شبکه را فراهم ساخت.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان گفت: علاوه بر ناترازی انرژی، فرسودگی شبکه، کاهش ظرفیت تولید و افزایش تقاضا برای مصرف برق از چالشهای مهم این صنعت در استان است و انباشت این مشکلات بدون افزایش قیمتها ممکن است موجب تولید بحرانهای جدی در زمینه تأمین انرژی شود.
محسنی اضافه کرد: برای تحقق عدالت در مصرف انرژی لازم است صنایع و مردم بطور جدی به بهینهسازی مصرف توجه کنند و در صورت تحقق این مهم میتوانیم بسوی یک بازار انرژی پایدارتر حرکت کنیم و شاهد تحولات مثبت در این حوزه باشیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان خاطرنشان کرد: تابستان امسال پیک بار غیرهمزمان استان به ۶ هزار و ۲۸۰ مگاوات رسید و در برخی مقاطع زمانی، محدودیتهایی برای تأمین انرژی بوجود آمد و این در حالیست که میزان تبادل انرژی استان با دیگر مناطق کشور بطور معمول حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است.
محسنی افزود: اصفهان با خوزستان از طریق هفت خط انتقال، ارتباط شبکه توزیع دارد و صنایع پرمصرفترین مشترکان صنعت برق استان ما هستند که البته عمده برق این گروه نیز توسط ۵۱ مشترک صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.
وی یادآور شد: اصفهان حدود سه میلیون مشترک دارد و برای خدمت رسانی به آنها ۷۰ هزار کیلومتر خط انتقال انرژی در استان احداث شده است که روزانه حدود ۳۵۰ میلیارد ریال برای نگهداری این شبکه، هزینه میشود.
وی اعلام کرد: مصرف کل استان در روز هشتم آذر ۱۴۰۳ به پنج هزار و ۱۰۸ مگاوات رسید که برای جبران آن یک هزار ۴۲۷ مگاوات از شبکه سراسری دریافت شد.
استان اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، نزدیک به سه میلیون مشترک و چهارمحال و بختیاری با یک میلیون جمعبت افزون بر ۳۹۳ هزار مشترک برق دارد.
یکصد و چهلمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان روز (شنبه ۱۰ آذر) با حضور استاندار، مدیران کل ادارات برق منطقهای، گاز و دارایی و امور مالیاتی و با مشارکت فعالان صنعتی منطقه در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.