به گزارش انرژی و نیرو،
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) در افتتاحیه این اجلاس با اعلام اینکه از زمان تشکیل این مجمع شاهد افزایش ۷۰ درصدی تقاضای گاز طبیعی بودیم، گفت: مجمع کشورهای صادرکننده گاز دنبال تضمین آینده پررونق برای گاز طبیعی است.
«محمد حامل» اظهار کرد: مراتب قدردانی صمیمانه خود را به آقای محسن پاکنژاد و تیم متعهدشان بهخاطر مهماننوازی بینظیر و برنامهریزی قابل توجهشان ابراز میدارم، در اینجا صمیمانه به وزرای الجزایر، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، روسیه و ونزوئلا، همچنین کشورهای ناظر موریتانی، پرو و سنگال خوشامد میگویم، همچنین مراتب قدردانی عمیق و بهترین آرزوها را به وزرای سابق و نقش بیبدیلشان ابزار میدارم.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز همچنین مراتب تسلیت عمیق خود را به مردم ایران و دولت جمهوری اسلامی ایران در پی درگذشت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید ایران ابراز کرد و گفت: از رهبری و تعهد ایشان برای کشورش همواره با احترام و قدردانی عمیق یاد خواهد شد.
حامل با بیان اینکه امروز ما در شهر تاریخی تهران گرد هم آمدهایم که زادگاه مجمع کشورهای صادرکننده گاز است، اظهار کرد: در شهر تهران در سال ۲۰۰۱ این مجمع بهعنوان بستر جهانی برای همکاری در حوزه گاز طبیعی تشکیل شد و اکنون شاهد روح همکاری و همبستگی بین اعضای مجمع هستیم.
وی با بیان اینکه مجمع کشورهای صادرکننده گاز به دنبال تضمین یک آینده پررونق برای گاز طبیعی است، در عین حالی که خود را با چشمانداز متغییر جهانی متناسبسازی میکند، گفت: از زمان شکلگیری مجمع، شاهد افزایش چشمگیر ۷۰ درصدی تقاضای گاز طبیعی بودیم. این درحالی است که با وجود همهگیری ویروس کرونا، در مقابل تحولات اقتصادی و بحرانهای ژئوپلیتیک از خود تابآوری نشان داده است.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به اینکه مصرف گاز طبیعی در سال ۲۰۲۳ به مقدار بیسابقهای افزایش یافته است؛ تصریح کرد: مجمع کشورهای صادرکننده گاز پیش بینی میکند مصرف گاز طبیعی تا سال ۲۰۵۰ افزایش ۳۴ درصدی داشته باشد.
حامل با بیان اینکه اهمیت گاز طبیعی بهعنوان یک منبع انرژی پاک، در دسترس، قابل اعتماد و انعطافپذیر هرگز تا این اندازه عیان نبوده است، افزود: مجمع همسو با مأموریت خود برای معرفی گاز طبیعی بهعنوان پیشران انرژی و امنیت غذایی و بخشی از راهکار تحقق اهداف توسعه پایدار راسخ باقی مانده است.
وی ادامه داد: مجمع کشورهای صادرکننده گاز همسو با بیانیه دوحه، همچنین بیانیه الجزایر، طی ششمین و هفتمین نشست سران، تعاملات خود را افزایش داده، اعضای جدید جذب کرده و مشارکتهایی در زمینه گفتوگو با کشورهای مصرفکننده و سازمانهای بینالمللی ایجاد کرده است.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به فعالیتهایی که مجمع کشورهای صادرکننده گاز در این مدت انجام داده است؛ گفت: جیئیسیاف در این مدت چشمانداز و کیفیت تحلیل و نشریات خود را ارتقا داده، فعالانه از کشورهای عضو در جریان مذاکرات به رهبری سازمان ملل حمایت کرده و عملیاتیسازی مؤسسه تحقیقات گاز را پیش برده است.
حامل در پایان قدردانی خود را از اعضای هیئتهای عامل و نظرات تخصصی آنها به سبب راهنماییهای بیبدیل و حمایتهای بیشائبهشان ابراز کرد.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۱۲ عضو اصلی و هشت عضو ناظر دارد. ایران، روسیه، قطر، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، ترینیدادوتوباگو، امارت متحده عربی و ونزوئلا اعضای اصلی و کشورهای آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک، پرو و سنگال نیز اعضای ناظر این مجمع را تشکیل میدهند.
۷۰ درصد ذخایر گاز، ۴۰ درصد تولید، ۴۷ درصد صادرات گاز از طریق خط لوله و ۵۱ درصد از صادرات الانجی در اختیار اعضای این مجمع قرار دارد.