به گزارش انرژی و نیرو، «حمیدرضا صالحی» درباره برگزاری اولین نشست فصلی تشکلهای عضور فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران، اظهار کرد: ما در فدراسیونها در اتاق بازرگانی به دنبال این هستیم که فدراسیون بتواند تریبون قوی و صدای تشکلهای زیر مجموعه باشد تا بتواند از این طریق مطالبات و کنشگری را دنبال کند.
وی تصریح کرد: هم اکنون حدود ۶۵ درصد صادرات غیر نفتی توسط اعضای این تشکلها انجام میشود و ما درصددیم که با تجمیع اینها بتوانیم با برگزاری نشستهای فصلی مشترکات موجود و همه مباحث کلیدی را در این حوزه شناسایی و احصا کنیم. از سوی دیگر بنا داریم مسائل مرتبط در برنامه هفتم توسعه، بودجه و مسائل کلان با صدای واحد مطالبات را در این بخشها پیگیری کنیم. هدف این نیست که در کار روزمره و کارکردشان ورود کنیم؛ بلکه میخواهیم مطالبات بخش خصوصی را از طریق فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران با صدای واحد مطالبه کنیم.
صالحی گفت: ما در حوزه داخلی که درگیر مسائل و مشکلات کلان هستیم بایستی یکسری اصلاحاتی را انجام دهیم اگر این اصلاحات (در اقتصاد کلان، بحث چند نرخی بودن ارز، اقتصاد دستوری و مداخله دولت در بازار) انجام نشود، تمام این عوامل مطرح شده به اعضای ما آسیب خواهد زد. ما قصد داریم در هر جلسهای مباحث مختلف را مطرح و راهکارهایی را برای رفع آنها با تریبون اتاق بازرگانی و مرکز پژوهشهای اتاق ارائه دهیم؛ چرا که از این طریق ضریب نفوذ تشکلها افزایش پیدا میکند. حتی اگر لازم شد این طرحها و مباحث را در مجلس شورای اسلامی مطرح کنیم.
وی تأکید کرد: در این نشست مباحث مهمی از جمله صادرات نفت، گاز، پتروشیمی، در رابطه با ناترازی انرژی که امروزه یکی از موضوعات مهم در کشور بوده به گفتوگو خواهیم پرداخت. همچنین بیشترین تمرکز فدراسیون توسعه صادرات غیرنفتی است؛ چرا که در گذشته قرار بود که درآمدهای کشور از طریق صادرات غیرنفتی باشد. یعنی چیزی حدود ۸۰ درصد درآمدهای کشور صادرات غیرنفتی باشد.
به گفته وی پیش بینی این بود که در سال ۱۴۱۰ از ۲۰۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی ۱۶۰ میلیارد دلار حدود ۸۰ درصد صادرات غیر نفتی باشد که کل درآمدهای ارزی کشور است؛ ولی متاسفانه امروز ما میبینیم که این اتفاق نیفتاده است. متاسفانه واردات نسبت به صادرات بیشتر بوده است و همه اینها دست به دست هم داده که نگذاریم اوضاع بنگاههای اعضا و تشکلها و همه صنعت احداث و انرژی آسیبی بیشتر از این ببینند.
رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران، افزود: در این نشست تشکل تجارب موفق خودشان را ارائه خواهند داد و بعد مباحث و مسائل مشترک باعث میشود همکاری با نهادهای مرتبط تقویت شود. تجمیع یک توان و ظرفیت، تجمیع یک صدا با پشتوانه فدراسیون میتواند به اهداف تعیین شده در بخش صادرات کمک کند؛ چرا که با ۶۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی میتواند ضریب نفوذ کلام ما را که منبعث از خود تشکلهای عضو هست، بتوانیم انتقال دهنده بهتری برای نوع مطالبه گری را برای تشکلها رقم بزنیم.
صالحی خاطرنشان کرد: در اتاق بازرگانی حدود ۳۹ نهاد عضو هستند ما باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنیم، در اینجاست که فدراسیون صادرات انرژی صنایع وابسته ایران میتواند نقش کلیدی را ایفا کند.