به گزارش انرژی و نیرو، روز (دوشنبه ۵ آذر) فناوری و دانشبنیان ریاست جمهوری، «علی کشمیری» مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به اینکه هسته اولیه فعالیتهای این شرکت حول تحقیقات استفاده از دی اکسیدکلر شکل گرفته و کارکرد آن را در حوزههای مختلف را مورد بررسی قرار داده است افزود: فعالیتهای تحقیقاتی تصفیه گاز استیلن نیز به مرحله ارائه تجاری رسیده و به صورت یک محصول درجه یک به بازار عرضه شده است.
وی ادامه داد: در زمینه مهندسی معکوس با توجه به نیاز جامعه علمی، دستگاه هایدراید جنراتور اسپکترومتر جذب اتمی نیز بومیسازی شده و نقیصههای مدل خارجی نیز برطرف شده است. ضمن اینکه این مجموعه جهت رفع مشکل وابستگی در زمینه خنک کنندههای آزمایشگاهی مدار بسته نیز با اتکا به تجربه و نیازسنجی به طراحی و ساخت سیستمی کاربردی با قیمت مناسب و کارکرد مطلوب مبادرت کرده است.
به گفته کشمیری، دستگاه اختراعی تصفیه گاز استیلن یکی از محصولاتی است که از سوی این شرکت در نمایشگاه ایرانساخت عرضه خواهد شد.
وی در معرفی دستگاه تصفیه گاز استیلن توضیح داد: گاز استیلن خالص همیشه از نیازهای مهم آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی است و تقلب در خلوص گازهای موجود در بازار و پر کردن غیر حرفهای کپسولها اعم از عوض نکردن استون داخل کپسول بعد از هر شارژ یا چک نکردن سطح استاندارد استون داخل کپسول همیشه از دلایل اصلی خرابی دستگاهها به شمار میرود که با توجه به هزینههای بالای تعمیرات همیشه آزمایشگاهها را تحت فشار قرار داده است.
این فعال فناور با بیان اینکه استیلن از مخلوط کردن آب با کاربید کلسیم تولید میشود، افزود: واکنش حاصل بسیار گرمازا است و باید با اضافه کردن آب اضافی سرد همراه باشد. استیلن effervesces و هیدروکسید کلسیم (آهک هیدراته) محصولات جانبی این فرآیند هستند.
وی ادامه داد: پس از این مرحله خشک و خالصسازی انجام شده و به صورت ماده متخلخل در محلول استون در سیلندرهای استیل تحت فشار پر میشود. این فرآیند باعث ورود ناخالصیهای فراوان به گاز میشود که موجب خوردگی و گرفتگی قطعات شده و به مشکلات آنالیز اضافه میشود.
کشمیری همچنین گفت: گاز ناخالص نیز یکی از دلایل اصلی مشکلات در آنالیز است. به عنوان مثال در آنالیز آرسنیک با روش هایدراید جنراتور حتی بدون گاز خالص مشکل جدی در دقت وجود دارد که با دستگاه تصفیه گاز استیلن این مشکل برطرف میشود.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید این شرکت بسته به نیاز مشتری است و در زمینه افزایش تولید محدودیتی وجود ندارد، در خصوص صادرات این محصول خاطرنشان کرد: فعلا برنامهای برای صادرات نداریم و هدف ما تامین نیاز بازار داخل کشور است.
این فعال حوزه دانشبنیان با اشاره به اینکه بیش از سه هزار دستگاه جذب اتمی در داخل ایران وجود دارد، افزود: گاز استیلن در دستگاههای جذب اتمی کاربرد دارد و ما به طور بالقوه نزدیک به سه هزار مصرفکننده در داخل ایران داریم که میتوانند این دستگاه را خریداری کنند.
کشمیری با اشاره به حضور این شرکت دانشبنیان طی سه، چهار دوره نمایشگاه ایرانساخت، گفت: فراتر از مساله فروش، هدف ما از شرکت در این نمایشگاه معرفی محصولات، آشنایی با نیاز مشتری، شبکهسازی و بههمرسانی است.