به گزارش انرژی و نیرو، از وزارت نفت، طبق آمار ارائهشده از سوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، از ابتدای شهریور تا ۱۵ آبان امسال در مجموع چهار میلیارد لیتر سوخت مایع (نفتگاز و نفتکوره) به نیروگاههای کشور تحویل شده است که این رقم در سال ۱۴۰۰ در همین بازه زمانی، ۳ میلیارد و ۷۳۵ میلیون لیتر، در سال ۱۴۰۱، ۳ میلیارد و ۱۷۱ میلیون لیتر و در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیارد و ۱۸۶ میلیون لیتر بوده است.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بهتازگی در گزارشی با عنوان «بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور تبصره (۳) نفت و روابط مالی آن با دولت» اعلام کرد که ذخایر سوخت نیروگاهی در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشها در ۶ ماهه نخست امسال (۱۴۰۲) ذخیرهسازی گازوئیل در نیروگاههای کشور نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
پیشتر مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تا روز ۲۲ مهرماه در مجموع ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع تحویل نیروگاههای کشور شده است که نسبت به سال گذشته حدود ۳۸ درصد رشد داشته است.
ویس کرمی ادامه داد: پیشبینی ما این است که تا پایان سال ۱۰ میلیارد لیتر سوخت مایع دیگر به نیروگاههای کشور تحویل دهیم.
همچنین پیشتر مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: چنانچه سوخت زمستانی نیروگاهها به طور کامل تامین نشود، زمستانی سخت در پیش خواهد بود.
«ساناز جعفرزاده» ضمن مطلوب ارزیابی نکردن وضعیت سوخت نیروگاهی افزود: امسال در همسنجی با سال گذشته ۶ درصد گاز کمتری دریافت شده است و این مساله سبب شده مصرف گازوئیل ۱.۸ برابر پارسال شود.
وی ادامه داد: همچنین مصرف مازوت در نیروگاهها نیز تقریباً ۲ برابر سال گذشته است.