به گزارش انرژی و نیرو، کارشناسان انرژی به اتفاق بر مصرف بی رویه انرژی در کشورمان تاکید دارند. این مصرف بی رویه در همه حاملهای انرژی وجود داشته و استثنا هم ندارد. این مصرف بی رویه بر افزایش ناترازی انرژی اثر داشته و بر شدت آن افزوده است.
یکی از بخشهای مهم انرژی که از این ناترازی اثر دیده بخش برق است. امسال از یک طرف به دلیل کاهش عرضه سوخت مورد نیاز نیروگاهها به تایید وزارت نفت، امکان عرضه برق با تردید روبرو شد. از سویی دیگر هم با هدف افزایش سلامت مردم دولت مازوت سوزی در چند نیروگاه را ممنوع اعلام کرد که این موضوع نیز بر روند تامین برق اثرگذار بوده و خاموشیهایی را به دنبال داشته است.
این روند در حالی است که بر اساس گزارش گروه تحلیل عملکرد و گزارش راهبری شبکه برق کشور، پیک تقاضای مصرف برق در هفته سی و پنجم سال جاری به ۴۸ هزار و ۸۷۷ مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۸.۲ درصد رشد داشت.
طبق اطلاع وزارت نیرو، بیشینه تقاضای مصرف برق کشور در هفته سی و پنجم سال جاری در روز دوشنبه هفته گذشته (۲۱ آبان ماه) به ۴۸ هزار و ۸۷۷ مگاوات رسید. این در حالی است که مصرف برق در مدت مشابه سال قبل، ۴۵ هزار و ۱۶۹ مگاوات بوده که در سال جاری ۸.۲ درصد رشد داشته است.
همچنین میزان مصرف انرژی برق در روز ۲۱ آبان یک میلیون و ۱۶ هزار و ۶۲۶ مگاواتساعت بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۷.۰۲ درصد رشد را نشان میدهد.
همچنین رشد تقاضای انرژی برق از ابتدای سال جاری تا کنون ۴.۷۴ درصد گزارش شده است.
میانگین دمای وزنی کشور در روز مذکور ۱۶ درجه سانتی گراد بوده است که نسبت به روز مشابه سال قبل، هفتدهم درجه کاهش نشان میدهد.
این روند افزایشی تقاضای مصرف برق بیانگر آن است که باید مدیریت مصرف انرژی به طور جد در دستور کار همه باشد تا بتوان با کاهش مصرف، روزهای سرد زمستان را با کمترین مشکل پشت سر گذاشت.