به گزارش انرژی و نیرو، پس از یک سری افزایش قیمت در تایوان، شرکت TSMC اکنون در کشور خانگی خود بیشتر از هر جای دیگری برای برق هزینه خواهد کرد. بزرگترین سازنده تراشه جهان در آمریکا و ژاپن کارخانه دارد و در آلمان هم مشغول ساخت کارخانه است.
«وندل هوانگ» مدیر ارشد مالی TSMC ماه گذشته به سرمایهگذاران گفت: اساسا، قیمت در چند سال گذشته دو برابر شده است. بنابراین، تصور میکنیم در سال آینده، قیمت برق برای ما در تایوان بالاترین قیمت در تمام مناطقی باشد که فعالیت میکنیم.
برخورداری از یکی ارزانترین قیمتهای برق در جهان به همراه مشوقهای دیگر برای تولیدکنندگان مانند تخفیف مالیاتی و زمین ارزان، به مدت درازی، یکی از نقاط قوت رقابت پذیری این شرکت بود.
اما اکنون، تامین یارانه قیمت برق مقدور نیست، زیرا افزایش قیمت جهانی سوخت فسیلی از آغاز جنگ اوکراین و فقدان منابع انرژی جایگزین فراوان، شرکت برق دولتی تایوان را با ضررهای مداوم مواجه کرده است. تایوان ناچار شده است قیمت برق را چهار بار از سال ۲۰۲۲ افزایش دهد.
دولت برای کنترل تورم و محافظت از بخشهای ضعیفتر اقتصاد در برابر بدترین شوکها، بار اصلی را بر دوش صنعت تحمیل کرده است و کاربران و صادرکنندگان بزرگ در بخشهای رو به رشد، بیشترین فشار را متحمل میشوند.
در آوریل، قیمت برق به طور متوسط ۱۱ درصد افزایش یافت، اما بزرگترین کاربران صنعتی از جمله TSMC با افزایش ۲۵ درصدی مواجه شدند. دولت تایوان در ماه گذشته، قیمت برق را برای خانوارها و شرکتها در صنایع دچار افول یا با کاهش مصرف برق افزایش نداد، اما برای کاربران بزرگ صنعتی در صنایع پررونق، قیمت برق ۱۴ درصد افزایش یافت.
اگرچه سرعت افزایش قیمت برق تایوان از سال ۲۰۲۲، هنوز کندتر از سایر اقتصادهای پیشرفته وابسته به واردات انرژی مانند فرانسه و کره جنوبی است، اما محققان دولتی پیشبینی میکنند که هزینه برق صنعتی از هزینهها در ژاپن و کره جنوبی که نزدیکترین رقبای تایوان در صادرات هستند، بیشتر شود.
در حالی که تایوان در حال سرمایهگذاری هنگفتی در انرژی بادی فراساحلی است و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، حدود ۲۷ تا ۳۰ درصد برق خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تولید کند، اما بسیار دیر، دست به کار شد. همزمان، این کشور حذف تدریجی انرژی هستهای را که نیمی از تولید برق را در دهه ۱۹۸۰ تشکیل میداد، آغاز کرده و تولید آن را به ۶ درصد کاهش داده و با خاموشی آخرین رآکتور در ماه میآینده، این منبع تولید برق به طور کامل حذف خواهد شد.
بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، افزایش قیمت برق مشکل مالی قابل توجهی برای TSMC ایجاد نمیکند. این شرکت پیشبینی میکند که این افزایش قیمت، در سال آینده، حاشیه ناخالص خود را یک درصد کاهش دهد که با توجه به حاشیه سود حدود ۶۰ درصدی این تراشه ساز، تاثیر حداقلی محسوب میشود.