تاریخ: ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۵۶
بازدید: ۲۱
کد خبر: ۱۴۶۵
سرویس خبر : انرژی‌های نو

ممنوعیت مزارع بادی فراساحلی در روز اول دولت ترامپ

ممنوعیت مزارع بادی فراساحلی در روز اول دولت ترامپ
انرژی و نیرو - صنعت بادی فراساحلی آمریکا که برای گذار انرژی، حیاتی است، با ممنوعیت احتمالی در دوران ریاست جمهوری ترامپ روبروست.

به گزارش انرژی و نیرو، صنعت بادی فراساحلی آمریکا، یکی از ارکان اصلی گذار انرژی است که در قانون کاهش تورم، پیش‌بینی شده است. این صنعت سرمایه‌گذارانی را جذب کرده که میلیارد‌ها دلار برای توربین‌های نصب شده در بستر دریا برای تامین انرژی جوامع اطراف، هزینه کرده اند. اما اکنون این صنعت در معرض تهدید قرار گرفته است.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز (سه‌شنبه ۱۵ آبان) برگزار شد و تا این لحظه، ترامپ پیشتاز بوده است. نامزد حزب جمهوریخواه، همواره خبرساز بوده و صنعت بادی فراساحلی، از جمله موضوعات مورد اشاره او بوده است. ترامپ وعده داده است که در روز اول روی کار آمدن خود، مزارع بادی فراساحلی را ممنوع کند.

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفت: «ما مطمئن می‌شویم که فعالیت این صنعت، در روز اول ریاست جمهوری من به پایان می‌رسد. قصد دارم این ممنوعیت را در یک فرمان اجرایی بنویسم. فعالیت این صنعت در روز اول دولت من به پایان می‌رسد. ترامپ به همین بسنده نکرد و افزود: آنها همه چیز را نابود می‌کنند، وحشتناک هستند، گران‌ترین انرژی موجود است. آنها محیط زیست را تخریب می‌کنند، پرندگان را می‌کشند، نهنگ‌ها را می‌کشند.»

انرژی بادی فراساحلی در واقع نسبت به انرژی خورشیدی و انرژی بادی خشکی، گران‌تر است. هزینه‌ها بر اساس منطقه جغرافیایی نیز متفاوت است. در واقع، در اوایل سال جاری، رئیس شرکت RWE که بزرگترین شرکت برق آلمان است، هشدار داد که هزینه‌های توسعه باد فراساحلی در آمریکا، ۳۰ درصد بیشتر از اروپا است و این با وجود بحران هزینه انرژی اروپا است.

شرکت اورستد که بزرگ‌ترین سازنده مزارع انرژی بادی در جهان است، سال گذشته یک پروژه بزرگ در آمریکا را به دلیل هزینه بالا لغو کرد و ضرری معادل ۵.۶ میلیارد دلار متحمل شد. شرکت نروژی اکوئینور و بریتیش پترولیوم نیز در اوایل سال جاری، یک پروژه مشترک بادی فراساحلی را به دلیل تورم هزینه، لغو کردند.

با توجه به تاثیر نامطلوب توربین‌های بادی بر حیات وحش، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد توربین‌های بادی، پرندگان و خفاش‌ها را می‌کشند. تاثیر توربین‌های بادی فراساحلی بر نهنگ‌ها، جنجال‌های زیادی را برانگیخته است، به طوری که رسانه‌های طرفدار گذار انرژی ادعا می‌کنند هیچ مدرکی دال بر رابطه میان افزایش نصب توربین‌های دریایی و افزایش مرگ و میر نهنگ‌ها وجود ندارد، اما به نظر می‌رسد همه قانع نشده‌اند.

صنعت بادی فراساحلی در آمریکا به دلیل مشکلات زنجیره تامین نیز به نوعی برای پیشرفت با مشکل مواجه شده است. در این بین، وقوع یک حادثه تاسف بار مربوط به یک توربین بادی فراساحلی در سواحل وین یارد مارتا که طی آن، یک تیغه از توربین جدا شد و در نتیجه آن، ضایعاتی به اقیانوس سرازیر شدند، نگرانی در مورد ایمنی بادی فراساحلی را برانگیخت. این پروژه که قرار بود در مجموع ۶۲ توربین داشته باشد، برای مدت نامعلومی متوقف شده است.

طبق پیش‌بینی‌ها، سرمایه‌گذاری در تولید نیروی بادی فراساحلی آمریکا می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ به ۶۵ میلیارد دلار برسد و ۱۴ گیگاوات ظرفیت تولید نیرو تا آن سال ایجاد شود. طبق برنامه‌ها، این میزان در فاصله سال‌های ۲۰۳۰ و ۲۰۳۳، رشد بیش از دو برابر خواهد داشت و به ۳۰ گیگاوات می‌رسد و تا سال ۲۰۳۵، به ۴۰ گیگاوات افزایش می‌یابد. این ارقام قابل ملاحظه به نظر می‌رسند، اما ظرفیت بادی فراساحلی آمریکا تا به این تاریخ، فقط ۴۲ مگاوات بوده است.

در زمینه فرصت رشد بالقوه عظیم برای توسعه دهندگان تولید برق بادی فراساحلی که تحت قانون کاهش تورم فراهم شده، رای روز سه‌شنبه می‌تواند صنعت را حتی با وجود چالش‌های کنونی، واقعا بسازد یا شکست دهد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، ریاست جمهوری ترامپ یک پسروی بزرگ برای صنعتی است که در حال حاضر برای پیشرفت تلاش می‌کند. با وجود کاهش اخیر نرخ بهره و انتظارات برای کاهش بیشتر نرخ‌ها، هزینه ساخت تاسیسات بادی فراساحلی بسیار بالاست. جنجال بر سر مرگ نهنگ‌ها و پرندگان به این زودی‌ها از بین نمی‌رود. خطرات ایمنی نیز در اذهان عمومی باقی خواهد ماند. تصور کنید اگر دونالد ترامپ برنده شود و باد فراساحلی را ممنوع کند، ممکن است در واقع به یک صنعت ناپیدا لطف کند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده