تاریخ: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۱۷
بازدید: ۱۶
کد خبر: ۱۴۳۰
سرویس خبر : پتروشیمی

افزایش ۷.۴ درصدی مصرف بنزین/ اتصال ۴ نیروگاه به خطوط لوله

افزایش ۷.۴ درصدی مصرف بنزین/ اتصال ۴ نیروگاه به خطوط لوله
انرژی و نیرو - مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی گفت: میزان مصرف بنزین از ابتدای سال تا روز ۱۲ آبان ماه به‌طور میانگین ۱۲۴.۵ میلیون لیتر بوده که نسبت به سال قبل که عددی معادل ۱۱۶ میلیون لیتر بوده، رشد ۷.۴ درصدی داشته است.

به گزارش انرژی و نیرو، «کرامت ویس کرمی» امروز (دوشنبه ۱۴ آبان) در نشستی خبری درباره میزان مصرف بنزین در کشور، اظهار کرد: میزان مصرف بنزین همچنان در کشور بالاست، در آبان ماه امسال توزیع بنزین ۱۲۲ میلیون لیتر بوده که سال قبل در این زمان تقریبا ۱۱۴ میلیون لیتر بوده است که از افزایش ۷.۴ درصدی حکایت دارد.

وی درباره اقدامات صورت گرفته برای اتصال نیروگاه‌ها به شبکه خطوط لوله، اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است تا پایان امسال ۱۱ نیروگاه به شبکه خطوط لوله متصل شود که از این تعداد تا کنون چهار نیروگاه به خطوط لوله متصل شده است.

او افزود: برای مابقی نیروگاه‌ها نیز برنامه‌ریزی شده است که تا پایان امسال با تامین مالی این امر محقق شود این مساله منافع زیادی همچون کاهش هزینه، افزایش ایمنی مقابله با قاچاق خواهد داشت.

واردات روزانه ۹ میلیون لیتر بنزین در مهرماه

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در خصوص میزان واردات بنزین، گفت: عمده واردات بنزین ایران به صورت سوآپی است و در ۶ ماهه نخست امسال به طور متوسط روزانه ۸.۵ میلیون لیتر واردات بنزین داشتیم؛ میزان واردات بنزین در مهرماه به ۹ میلیون لیتر در روز رسید، کیفیت بنزین وارداتی براساس شاخص‌های استاندارد ملی و حداقل یورو ۴ است.

ویس‌کرمی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه ترغیب مردم به استفاده از سوخت پاک سی‌ان‌جی گفت: ظرفیت خوبی در زمینه عرضه گاز سی‌ان‌جی به خودرو‌ها داریم که امیدواریم با توسعه زیرساخت‌ها در این بخش، شاهد افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت خودرو‌ها باشیم؛ با امکانات موجود هم اکنون امکان توزیع روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب سی‌ان‌جی در کشور وجود دارد که با تبدیل ناوگان، مصرف سی‌ان‌جی در کشور افزایش می‌یابد

کاهش ۴۳ درصدی ذخایر نفت‌گاز نیروگاه‌ها در شهریور امسال

وی با بیان اینکه ابتدای شهریور ۱۴۰۳ حجم ذخایر نفت‌گاز نیروگاه‌ها ۴۳ درصد و نفت‌کوره ۲۳ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافت، اظهار کرد: نفت‌گاز تحویلی به نیروگاه‌ها امسال در شهریور ۳۲ درصد و در مهر ۲۷.۵ درصد افزایش یافت، دستگاه‌های متعددی درگیر سوخت نیروگاهی هستند که باید همگی در شرایط کاهش ۳.۸ درجه‌ای دما نسبت به پارسال با یکدیگر همکاری کنند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه سطح ذخایر سوخت مایع، تابعی از مصرف است و مدیریت مصرف سوخت باید در تمام بخش‌های خانگی و صنایع هم اتفاق بیفتد، گفت: در شهریور ۱۴۰۳، مقدار تولید سوخت مایع نسبت به شهریور ۱۴۰۲، معادل دو درصد افزایش یافت و این موضوع در شرایطی اتفاق افتاده که روزانه به‌طور میانگین ۱۳۳ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است.

ویس‌کرمی با بیان اینکه حجم نفت‌گاز تولیدی در مهر و آبان ۱۴۰۳، در مقایسه با مدت مشابه پارسال، ۶ درصد افزایشی بوده است، گفت: مقدار نفت‌گاز تحویلی به نیروگاه‌ها در شهریور ۳۲ درصد، در مهر ۲۷.۵ درصد و در آبان نیز ۴۲.۶ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه مقدار تحویل نفت‌گاز نیروگاه‌ها از ابتدای ۱۴۰۳ تا روز ۱۲ آبان با میانگین روزانه ۲۵ میلیون لیتر، ۲۳ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: در شهریور امسال مقدار نفت‌کوره تحویلی به نیروگاه‌ها، ۷۵ درصد افزایش یافت که از ابتدای سال ۳۸ درصد افزایش را تجربه کرده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: وضعیت پرداخت مطالبات پیمانکاران تعیین تکلیف شده و به‌زودی پرداخت می‌شود، همچنین در آینده نزدیک سامانه مربوط به ثبت نام خودرو‌ها برای تبدیل به دوگانه‌سوز و یا تعویض مخازن فرسوده، بازگشایی خواهد شد.

ویس‌کرمی با بیان اینکه در زمینه توزیع گازمایع، سامانه الکترونیکی درخواست فرآورده‌های نفتی به نام اختصاری صدف بسیار موثر عمل کرده، به‌طوری که توزیع ۵۸۰۰ تن گاز مایع در روز در سال ۹۹ به ۲۸۰۰ تن در روز در حال حاضر کاهش پیدا کرده و توزیع گاز مایع ساماندهی شده است، اظهار کرد: هیچ گونه کمبودی در زمینه ذخایر گاز مایع و نفت سفید برای ۲.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور که به شبکه سراسری گاز دسترسی ندارند و از این فرآورده‌ها استفاده می‌کنند برای زمستان سال جاری نداریم.

۵۰۰ دستگاه به ناوگان نفتکش کشور افزوده شد

وی با بیان اینکه در پاییز امسال، شاهد سرمای زودرس و کاهش ۳.۸ درجه‌ای دما در مقایسه با مدت مشابه پارسال هستیم که سبب افزایش مصرف سوخت در کشور شده است، گفت: در حال توسعه زیرساخت‌های انتقال فرآورده در بخش ناوگان ریلی و کشتیرانی هستیم؛ هم اکنون حدود ۲۲۰۰ مخزن‌دار ریلی در ناوگان حمل‌ونقل فرآورده فعال است که ۷۰۰ مخزن‌دار جدید به این عدد اضافه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه در بخش جاده‌ای نیز تقویت نفتکش‌های سوخت‌رسان از ابتدای شهریور در دستور کار قرار گرفته و حداقل ۵۰۰ دستگاه به ناوگان نفتکش کشور افزوده شده است، گفت: بالغ بر ۱۵ هزار دستگاه نفتکش جاده‌ای، کار انتقال سوخت کشور را انجام می‌دهند، در ۲۴ ساعت شبانه‌روز بالغ بر ۲۶۰ میلیون لیتر انواع فرآورده‌های نفتی از طریق ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای در کشور برای مصارف بخش‌های مختلف در مسیر‌های مواصلاتی جابه‌جا می‌شود.

ویس‌کرمی با بیان اینکه با توجه به شرایط سخت جابه‌جایی حمل فرآورده به ویژه در فصول سرد سال، از ابتدای آبان امسال هر ناوگانی که سوخت را از مبادی تولیدی به نیروگاه‌ها جابه‌جا می‌کنند، ۲۰ درصد افزایش کرایه دارند.

وی به برگزاری نشست‌های هماهنگی به صورت هفتگی در بخش تولید، انتقال و ذخیره‌سازی اشاره و اظهار کرد: در این نشست‌ها مصرف‌کنندگان عمده نیروگاه‌ها و تولیدکنندگان برای افزایش ظرفیت تولید انواع فرآورده و نیز افزایش حجم و سرعت انتقال برای تأمین مطلوب سوخت زمستانی، بحث و بررسی و تصمیم‌گیری می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده