به گزارش انرژی و نیرو، «فرهاد شبیهی» درباره اینکه چه تعداد نیروگاه در محدوده استان تهران باید از مدار خارج شوند، اظهار داشت: از جمله نیروگاههایی که باید بازنشسته شوند نیروگاه بعثت است که باید یک نیروگاه جدید به ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات را جایگزین آن کنیم، رایزنی میکنیم که بخش گازی این نیروگاه تا ۲ سال آینده محقق شود، چون ظرفیت تهران وابسته به این نیروگاهها است، روی مابقی نیروگاهها مانند منتظرالقائم هم برای نوسازی کار میکنیم.
وی با بیان اینکه برخی تجهیزات نیروگاهی فرسوده است، افزود: با استفاده از تجهیزات تولید داخل میتوانیم ظرفیت نیروگاهی خوبی ایجاد کنیم.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای تهران گفت: ما احداث یک نیروگاه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ مگاواتی حرارتی را در ورامین دستور کار داریم که زمان وارد مدار شدن آن بستگی به موقعیت شبکه دارد، در هر حال برنامه داریم که واحدهای گازی بسرعت وارد مدار شود.
وی در ادامه با بیان اینکه شبکه برق تهران از فرسودهترین شبکههای کشور است، خاطرنشان کرد: ترانسفورماتورهایی با عمر ۵۰ تا ۶۰ سال داریم که نیاز به تعویض دارند، امسال اولین ترانسفورماتور یکپارچه ۵۰۰ مگاولتآمپر را در تهران نصب کردیم که در ایران ساخته و منتقل شد، متاسفانه این پیچیدگیها چالشهایی ایجاد میکند، اما تلاش ما بر افزایش ظرفیتها متمرکز است.
شبیهی با بیان اینکه نوسازی شبکه برق در دستور کار است، خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ درصد شبکه انتقال و فوق توزیع در تهران فرسوده است که اصلاح آن زمانبر خواهد بود.
وی ادامه داد: برای این کار نیازمند منابع مالی قابل توجهی هستیم که حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. تاکنون نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان تامین شده و تلاش میکنیم منابع بیشتری جذب کنیم تا بتوانیم شبکه را اصلاح کنیم.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای تهران درباره تامین سوخت نیروگاههای تهران بیان کرد: اکنون درصد قابل توجهی از سوخت نیروگاههای تهران گاز است و با نزدیک شدن به فصل زمستان به دلیل افزایش مصرف در بخش خانگی این میزان تغییر و مازوت و گازوئیل بیشتری مصرف میشود.
وی درباره مقاومسازی شبکه در مقابل حملات احتمالی سایبری تصریح کرد: ما سعی کردیم که کمتر تحتتاثیر مسائل سایبری قرار بگیریم و تاکنون هم صنعت برق در این مسئله تحتتاثیر قرار نگرفته و مشکلی نداشتهایم.