به گزارش انرژی و نیرو، «محسن قمصری» درباره امکان همکاری مشترک ایران و عربستان در حوزه نفت و گاز بخصوص در میادین مشترک اظهار داشت: ما میادین مشترکی مثل اسفندیار، آرش و فروزان و.. را با کشور عربستان را داریم که بهترین حالت توسعه این میادین این است که بتوانیم در یک گفتمان صحیح سیاسی به نتایج مشترکی برسیم چراکه به نفع هر دو کشور خواهد بود که میادین مشترک توسعه پیدا کنند.
وی افزود: تهران-ریاض میتوانند میادین را یکپارچه توسعه دهند و یا به صورت مساوی سرمایهگذاری و به شکل برابر هم بهرهبرداری داشته باشند و این همکاری به خواستگاه و علائق طرفین بر می گردد.
مدیر پیشین امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: در هر حال به هر نوعی که دو کشور همکاری و اشتراک نظر در حوزه میادین نفتی و گازی داشته باشند؛ میتواند مفید باشد، هرچند تحریمها مسائلی خواهد داشت زیرا عربستان از شرکتهای بزرگ و بینالمللی نفتی دنیا استفاده میکند که این شرکتها قاعدتا یا آمریکایی بوده و یا سرمایهدار آمریکایی در آنها حضور دارند که شاید نتوانند در شرایط تحریم با ما همکاری کنند ولی در هر حال زمینه همکاری فراهم است.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه روابط دو کشور ایران و عربستان از حالت سردی خارج شده و به سمت همکاری پیش رفته است؛ میتوان از این شرایط استفاده کرد.
قمصری درباره برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عربستان سعودی و امکان رفع اختلافات مربوط به توسعه میدان آرش بیان داشت: در این فرصتهای مذاکراتی و گفت و گو اگر هوشمندانه عمل کنیم همیشه امکان استفاده از فرصتها وجود خواهد داشت ضمن اینکه موضوع میدان آرش مشخص است و پرونده آن تقریبا مختومه است.
وی ادامه داد: دفتری که روی این موضوع کار میکنند به جمعبندیهایی رسیدهاند که امیدواریم به نحوی عمل شود که مصالح هر سه کشور تامین شود.
مدیر پیشین امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران توضیح داد: حدود بیش از یک سال قبل کمیسیونی به ریاست آقای خرازی وزیر پیشین امور خارجه و از مشاوران کنونی مقام معظم رهبری و گروههایی از متخصصین فنی نفت و سیاسی تشکیل شد و جمعبندیهایی در این حوزه داشته و به نتایج کلی رسیدند و شاید پیرو همان جمعبندیها به نتایج مطلوبی هم دست پیدا کردند.
به گفته وی؛ میدان آرش برخی تعاریف مرزی دارد که باید روی آن تعاریف تمرکز صورت گیرد؛ تاکنون مباحث، گفتوگوها و نظرات متعددی مطرح شده، اینکه آیا میدان اساسا جزء خاک ایران است یا خیر. در هیمن راستا در اجلاس و شورای مشورتی که سال گذشته برگذار شد به جمعبندیهایی رسیدند، چنانچه سه کشور به این نتیجه و جمعبندی رسیده باشند که جزء آبهای سرزمینی ایران است؛ ما میتوانیم کار توسعه میدان را آغاز کنیم و در غیر این صورت شرایط به گونهای دیگر خواهد بود.
وزیر نفت اخیرا و در روز ملی عربستان گفته است: براساس توافقها و برنامهریزیهای انجام شده امیدواریم در آینده نزدیک شاهد برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عربستان سعودی باشیم.
«محسن پاکنژاد» خاطرنشان کرده است که دولت چهاردهم به ریاست مسعود پزشکیان در چارچوب سیاست توسعه روابط با همسایگان توجه ویژهای به توسعه مناسبات با دولت و کشور عربستان دارد و بر این باور است که همکاری ایران و عربستان سعودی بهعنوان دو کشور مهم در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه، افزون بر تأمین منافع ملی و متقابل دو کشور، میتواند آثار و برکات بسیاری برای ثبات و امنیت کشورهای منطقه، همچنین توسعه و ارتقاء رفاه مردم این کشورها به ارمغان آورد.
وی با بیان اینکه همکاریهای چندجانبه ایران و عربستان در بستر سازمانهای بینالمللی و منطقهای ظرفیت فوقالعادهای است که بیش از هر زمان دیگر فرصتهایی تازه را فراهم کرده است، تاکید کرده است: افزون بر بخشهای مختلف سازمان ملل، اوپک و سازمان همکاری اسلامی که سابقه دیرینهای دارند، سازوکارهای جدید بینالمللی مانند سازمان شانگهای و بریکس نیز از ظرفیت مناسبی برای تقویت روابط دو کشور در آینده برخوردار هستند.