به گزارش انرژی و نیرو، مهندس «محمد صادق عظیمی فر» ۲۲ شهریور در نخستین بازدید خود از پالایشگاه نفت بندرعباس، از طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین این شرکت پالایشی بازدید و در نشستی به بررسی چالشهای پیش روی این طرح و فرآیند تولید پرداخت.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی کشور با اشاره به اینکه ظرفیت خالی در صنعت پالایش کشور وجود دارد، گفت: این ظرفیت خالی موجب ایجاد ناترازی در تولید فرآوردههای اصلی از جمله بنزین از بعد عرضه و نه تقاضا و مصرف می شود.
مهندس عظیمی فر افزود: هم اکنون همه پالایشگاههای کشور در حال ایفای ماموریت خود در تولید و تامین سوخت کشور هستند، اما با بررسیهای انجام شده مشخص گردید در صورت رفع برخی مشکلات فرآیندی، ظرفیت تولیدی پالایشگاهها بیش از مقدار فعلی است.
وی با بیان اینکه هر پالایشگاه به یک دلیل مختص به خود کمتر از میزانی که ظرفیت آن را دارد تولید میکند، گفت: عامل اصلی برای تولید کمتر از ظرفیت در پالایشگاه نفت بندرعباس وقفه در دریافت خوراک در سنوات متعدد با توجه به تامین خوراک این پالایشگاه از راه دریا و از طریق کشتی است و تدبیر اتخاذ شده اتصال به خط انتقال نفت گوره – جاسک است و انتظار میرود اتصال به این خط در اولویت برنامههای پالایشگاه بندرعباس، شرکت ملی مهندسی ساختمان نفت ایران و نظارت بر تولید قرار گیرد تا پایداری دریافت خوراک را در این پالایشگاه داشته باشیم.
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی کشور افزود: در در پالایش و تولید سوخت در حال درجا زدن هستیم و بدنبال تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر نرفته ایم.
مهندس عظیمی فر در خصوص موضوع حکمرانی صنعت پالایش نیز تصریح کرد: سیاستگذاریهای صورت گرفته در این صنعت صحیح نیست و با همفکری نیاز به بازنگری و بازطراحی دارد، به نحوی که هم چرخ صنعت پالایش و اقتصاد پالایشگاهها به شکلی صحیح حرکت کند و هم منافع ملی حفظ شود.
وی در خصوص برخی مشکلات از جمله قیر تهاتری که زمینه ساز مطالبات پالایشگاهها شده است نیز گفت: در حال بررسی و مذاکره هستیم تا با همراهی مجلس بتوان این مشکل را نیز برطرف کرد.