به گزارش انرژی و نیرو، کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران، گزارش نتایج اندازهگیری تکانه ناشی از قطع برق بر بخشهای مختلف اقتصادی کشور را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش تاکید شده است که اولویت گذاری قطعی برق باید بر اساس سهم متفاوت بخشهای مختلف اقتصادی در ایجاد ارزش افزوده و تولید ناخالص داخلی باشد.
در این گزارش آمده است: مقایسه شدت تکانه قطع برق به کل اقتصاد در سطح بخشهای اقتصادی نشان میدهد که شدت تکانه وارده بر اقتصاد ناشی از قطعی برق بخش «صنعت» سه هزار و ۶۹۷ برابر شدت تکانه وارده بر اقتصاد ناشی از قطعی برق «فعالیتهای اداری و خدمات پشتیبانی» است.
همچنین قطعی برق بخش «صنعت» ۹۳۸ برابر قطعی برق بخش «فعالیت خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا»، ۱۱۷ برابر قطعی برق بخش «آموزش»، ۱۰۱ برابر قطعی برق بخش «ساختمان»، ۳۳ برابر قطعی برق بخش «استخراج معدن»، ۲۳ برابر تکانه قطعی برق بخش «عمده فروشی و خرده فروشی» و ۱۵ برابر قطعی برق بخش «کشاورزی، شکار، جنگلداری و ماهیگیری» موجب کاهش تولید ناخالص داخلی کشور می شود.
بر اساس این گزارش، قطعی برق حتی در میان رشته فعالیتهای مختلف صنعتی نیز آثار و تبعات یکسانی ندارد به طوری که رشته فعالیتهای «تولید فلزات پایه»، «تولید مواد شیمیایی و فرآوردههای شیمیایی»، «تولید محصولات غذایی»، «تولید سایر فرآوردههای معدنی غیرفلزی»، «تولید محصولات فلزی ساخته شده»، «تولید چوب و محصولات چوبی»، «تولید منسوجات و «تولید فرآوردههای لاستیکی و پلاستیکی» بیشترین تکانه قطعی برق را به اقتصاد وارد میکنند.
در این گزارش تأکید شده است: نظام تصمیم گیری کشور، به جای اعمال فشار کمبود برق به بخش صنعت، مدیریت مصرف این نهاده را بر اساس درجات آسیب پذیری بخشهای مختلف اقتصادی مدیریت کند تا بخش صنعت به واسطه اهمیت آن در ایجاد ارزشافزوده اقتصادی، کمترین تأثیر و خسارت را از قطعی برق داشته باشد.
منبع: خبرگزاری مهر