تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۰۱:۱۶
بازدید: ۱۰
کد خبر: ۴۰۷۵
سرویس خبر : گاز
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس:

سازه‌های بزرگ مقیاس طرح فشار افزایی از ظرفیت‌های منطقه‌ای تامین می‌شود

سازه‌های بزرگ مقیاس طرح فشار افزایی از ظرفیت‌های منطقه‌ای تامین می‌شود
انرژی و نیرو - مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: برای تسریع در رفع نیاز‌های طرح فشارافزایی پارس جنوبی به خصوص سازه‌های بزرگ مقیاس از ظرفیت‌های منطقه‌ای استفاده می‌شود.

به گزارش انرژی و نیرو، «تورج دهقانی» در خصوص نحوه اجرای وضعیت اجرای طرح فشار افزایی پارس جنوبی که قرارداد‌های آن اسفندماه پارسال منعقد شد، گفت: میدان گازی پارس جنوبی یکی از میادین مهم مشترک کشور است که قطر نیز در حال برداشت از آن است و برداشت مستمر از آن سبب افت فشار در این میدان شده است.

وی ادامه داد: مجموع اقدام‌های صورت گرفته در سال‌های گذشته سبب شد تا ایران در این میدان از موقعیت برتر به لحاظ نرخ برداشت روزانه قرار گیرد.

مدیرعامل نفت و گاز پارس خاطرنشان کرد: البته این میزان اقدامات کفایت نمی‌کند و به خصوص در نیمه دوم عمر مخزن که این رقابت جدی‌تر می‌شود، باید روش‌های ازدیاد برداشت دنبال شود.

دهقانی ادامه داد: بحث ازدیاد چاه‌های حفاری اینفیل، سرعت بخشی بیشتر به طرح‌های فشار افزایی دریایی و همچنین در میان مدت بحث طرح‌های فشار افزایی خشکی در بلوک‌ها و فاز‌هایی که با افت فشار سریعتری روبر است به عنوان یک طرح جامع در دست برنامه قرار دارد.

وی درباره سکو‌های مورد نیاز طرح فشار افزایی پارس جنوبی گفت: سکو‌ها تاپ ساید هشت هزار تنی است که یک سری ظرفیت‌های داخلی وجود دارد که استفاده می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: با توجه به حجم بزرگی کار دنبال پیگیری از طریق پیمانکاران طرف قرار داد هستیم تا بتوانند از ظرفیت‌های خارجی و منطقه‌ای بتوانند برای سازه‌های با حجم بزرگ استفاده کنند.

طرح فشار افزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی با هدف جبران افت فشار، حفظ تولید حداکثری گاز، کاهش ناترازی گاز و بنزین و جلوگیری از مهاجرت گاز به قطر از این میدان مشترک اجرا می‌شود.

برآورد‌ها نشان می‌دهد که برای اجرای این پروژه، حدود ۱۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خواهد شد و درآمدزایی آن تا سال ۱۴۳۰ به ۷۸۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، میدان پارس جنوبی به هفت هاب فشارافزایی تقسیم می‌شود و برای هر هاب، حدود ۶۰ هزار تن سازه ساخته خواهد شد. در مجموع، ۴۲۰ هزار تن سازه در این پروژه احداث می‌شود که ۷۰ درصد از ملزومات آن از داخل کشور تأمین خواهد شد.

با اجرای این طرح افزون بر حفظ امنیت انرژی کشور، زمینه اشتغال ۱۷ هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۵۰ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم فراهم خواهد شد.

منبع: خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا)

عناوین برگزیده