تاریخ: ۰۷ شهريور ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۱۲
بازدید: ۶۸
کد خبر: ۴۰۶
سرویس خبر : گاز
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد:

آغاز تدوین اطلس بهینه‌سازی و معرفی قطب‌های بهینه‌سازی مشترکان در صنایع انرژی‌بر

آغاز تدوین اطلس بهینه‌سازی و معرفی قطب‌های بهینه‌سازی مشترکان در صنایع انرژی‌بر
انرژی و نیرو - مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران از عزم جدی این شرکت برای بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش کربن در کشور خبر داد و گفت: تدوین اطلس بهینه‌سازی و معرفی قطب‌های بهینه‌سازی مشترکان در صنایع انرژی‌بر آغاز شده است.

به گزارش انرژی و نیرو، از شرکت ملی گاز ایران، «ساجد کاشفی» در چهارمین نشست هم اندیشی مدیریت انرژی و کربن شرکت‌های گاز استانی با بیان اینکه این نشست با شعار انرژی هوشمند، کربن کمتر، آینده پایدار، زمینه‌ای مناسب برای تبادل نظر و هم فکری میان مدیران و کارشناسان حوزه انرژی است افزود: این نشست چالش‌ها و فرصت‌های موجود در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش کربن را بررسی می‌کند.

وی، به اهمیت مدیریت بهینه انرژی و کاهش مصرف گاز طبیعی اشاره کرد و گفت: این اقدام‌ها به منظور ارتقای کارایی و بهره‌وری در مصرف گاز در بخش‌های مختلف مصرف اعم از خانگی، صنعتی، نیروگاهی طراحی شده‌اند و هدف اصلی آنها رونق بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست و توسعه اجرای طرح‌های بهینه‌سازی است.

مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران دریافت پذیرش گواهی صرفه‌جویی گاز طبیعی را یکی از مهم‌ترین اقدام‌های مدیریت انرژی و کربن شرکت ملی گاز دانست و افزود: شرکت ملی گاز موفق به اخذ پذیرش گواهی صرفه‌جویی گاز طبیعی در بورس انرژی ایران شده و نخستین عرضه این گواهی‌ها برای طرح بهسازی موتورخانه‌ها و اتصالات مفصلی به مقدار ۵۰ میلیون متر مکعب انجام شده است.

کاشفی خاطرنشان کرد: این اقدام گامی مهم برای تشویق صنایع به بهینه‌سازی مصرف انرژی تلقی می‌شود با ایجاد این گواهی‌ها، صنایع می‌توانند با بهبود فرایند‌های خود و کاهش مصرف انرژی، به صرفه‌جویی‌های قابل‌ توجهی دست یابند و درعین‌ حال از مزایای مالی این گواهی‌ها بهره‌مند شوند.

وی دومین گام مهم در این زمینه را تدوین دستورالعمل تأمین مالی پروژه‌های بهینه‌سازی با صدور و معامله گواهی صرفه‌جویی پیش از تحقق آن برشمرد.

مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران گفت: این دستورالعمل به تسهیل فرایند تأمین مالی پروژه‌های بهینه‌سازی کمک خواهد کرد و به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که با اطمینان بیشتری در پروژه‌های بهینه‌سازی، سرمایه‌گذاری کنند، همچنین این اقدام می‌تواند به جذب سرمایه‌های جدید و افزایش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه منجر شود.

کاشفی خاطرنشان کرد: آغاز تدوین اطلس بهینه‌سازی و معرفی قطب‌های بهینه‌سازی مشترکان در صنایع انرژی‌بر ازجمله سیمان، فولاد و کشاورزی باهدف ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری در بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست، از دیگر اقدام‌های مهم این شرکت است. این طرح به دنبال بازیابی ظرفیت‌های بهینه‌سازی در جغرافیای صنایع کشور است و باهدف تهیه و پیشنهاد بسته‌های سرمایه‌گذاری بهینه‌سازی مصرف گاز در صنایع، در قالب بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست دنبال می‌شود.

وی، احیای ماده ۲۶ و ۵۷ قانون اصلاح الگوی مصرف به‌منظور هدایت صنایع به رعایت معیار مصرف انرژی استاندارد را از دیگر اقدام‌های شاخص این شرکت برشمرد وی گفت: در این باره اخذ تأییدیه از وزارت نفت و نیرو قبل از صدور پروانه‌های بهره‌برداری از سوی وزارت صمت، یک ضرورت به شمار می‌رود. این اقدام به‌عنوان یک ابزار قانونی، به دولت این امکان را می‌دهد که نظارت بیشتری بر مصرف انرژی در صنایع داشته باشد و از این طریق به کاهش مصرف انرژی و حفظ منابع طبیعی کمک کند.

مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران، تدوین سند راهبردی مدیریت انرژی و کربن به عنوان دیگر اقدام شاخص شرکت ملی گاز دانست و ادامه داد: این مهم با هدف تعیین اهداف کلان و تعریف شاخص‌های عملکردی و ارزیابی و پایش مبتنی بر این شاخص‌ها، انجام شده و به‌ عنوان یک نقشه راه، به شرکت ملی گاز کمک می‌کند به‌ صورت هدفمند، برنامه‌های مدیریت انرژی و کربن را طراحی و پیشرفت‌های خود را به طور مستمر ارزیابی کند.

کاشفی استقرار مدیریت دانش در مدیریت انرژی و کربن را گام مهم دیگری در این زمینه دانست و افزود: این مهم به منظور مستندسازی و اشتراک‌گذاری اطلاعات و به عنوان یک رویکرد نوین در این حوزه مطرح شده و به شرکت این امکان را می‌دهد که تجربه‌ها و دانش همکاران را به اشتراک بگذارد و از آنها در بهبود فرایند‌ها و تصمیم‌گیری‌ها بهره‌برداری کند.

مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: انعقاد تفاهم‌نامه با انجمن تولید کنندگان ترکیبی نیرو، حرارت و برودت ایران برای بهره‌برداری از بازیافت حرارتی همسو با صرفه‌جویی در سوخت مصرفی نیروگاه‌ها، از دیگر اقدام‌های برجسته این شرکت است. این تفاهم‌نامه به‌عنوان یک همکاری راهبردی، به بهینه‌سازی مصرف سوخت و کاهش هزینه‌های تولید انرژی کمک کرده و به حفظ محیط زیست نیز منجر می‌شود.

کاشفی طرح مردمی‌سازی بهینه‌سازی به‌ صورت آزمایشی در استان یزد و پویش ۱۰ درصدی صرفه‌جویی در مصرف گاز با اهدای جوایز بخاری برچسب A در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی را از دیگر طرح‌ها و اقدام‌های فوری انجام‌ شده این مدیریت در سال گذشته دانست و افزود: این طرح‌ها به‌ عنوان ابتکار‌هایی برای تشویق مردم به صرفه‌جویی در مصرف انرژی و بهینه‌سازی مصرف گاز طراحی شده‌اند و از این رو می‌توانند به افزایش آگاهی عمومی در این زمینه کمک کنند.

وی اقدام‌های برشمرده را نشان دهنده عزم جدی شرکت ملی گاز ایران همسو با بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش کربن در کشور خواند و گفت: امید می‌رود با ادامه این روند، گام‌های مؤثری به منظور حفظ محیط زیست و توسعه پایدار کشور برداشته شود، زیرا با توجه به چالش‌های زیست‌محیطی و نیاز به توسعه پایدار، این اقدام‌ها می‌توانند به‌عنوان الگو‌هایی برای دیگر صنایع و سازمان‌ها در کشور مطرح شوند.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده