
به گزارش انرژی و نیرو، موسوی در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر در سه حوزه بالادستی، میاندستی و پاییندستی صنعت نفت و گاز فعالیت میکنیم، گفت: در حوزه بالادستی در زمینه لرزهنگاری و مدیریت اکتشافات نفت مشغول به کار هستیم و در حوزه میاندستی نیز پروژههای خطوط انتقال و اجرای پالایشگاهها را پیش میبریم.
وی با اشاره به فعالیتهای این مجموعه در بخش پاییندستی افزود: در حال حاضر ۲۲۰ حلقه چاه نفتی در میدانهای مارون ۲، ۵، ۶، اهواز ۲ و ۳، ۵، شادگان و میدان مشترک یادآوران در حال حفاری است.
جانشین مدیرعامل هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) با بیان اینکه پروژه مهر خلیج فارس یکی از طرحهای کلیدی این مجموعه است، اظهار کرد: این پروژه تا انتهای سال به مرحله تولید بنزین خواهد رسید و سهم قابل توجهی در سبد سوخت کشور خواهد داشت. ۱۳.۵ میلیون لیتر بنزین، یک میلیون لیتر گازوییل و سایر فرآوردهها از جمله LPG نیز تا پایان امسال وارد مدار تولید شده و بخش عظیمی از پروژه به بهرهبرداری خواهد رسید.
موسوی ادامه داد: هماکنون ۵۴ درصد کل بنزین کشور حاصل عملکرد این هلدینگ است که با اجرای پروژههای ستاره خلیج فارس و مهر خلیج فارس به این میزان رسیدهایم.
جانشین مدیرعامل هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) با اشاره به سهم این مجموعه در تولید گاز کشور گفت: حدود ۲۱ درصد گاز تولیدی کشور معادل ۱۶۶ میلیون متر مکعب در روز، از طریق اجرای فازهای ۱۳، ۱۵ و ۱۶ و همچنین ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی توسط ما محقق شده است.
موسوی با بیان اینکه تاکنون حدود ۷۰۰۰ کیلومتر خط لوله نفت و گاز در کشور اجرا کردهایم، اظهار کرد: با توجه به باقیماندن بخشی از عملیات فاز ۱۳ در بخش تحتالارض و چاههای گازی، امیدواریم تا پایان سال حدود ۱۵ میلیون متر مکعب دیگر به ظرفیت گاز کشور افزوده شود که معادل ۶۰ تا ۷۰ درصد یک فاز کامل است.
وی درباره پروژه فشارافزایی گاز نیز گفت: با توجه به قراردادی که اخیراً امضا شده ولی هنوز ابلاغ آن صورت نگرفته، ما در زمینههایی، چون فشارافزایی، ساخت سکوها و حتی بخشهایی از مهندسی پایه ورود کردهایم.
جانشین مدیرعامل هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) افزود: این پروژه یکی از مگاپروژهها و طرحهای تأثیرگذار برای نسل آینده صنعت نفت کشور است و سهم ما در سرمایهگذاری این پروژه نزدیک به ۵ میلیارد دلار برآورد میشود.
به گفته موسوی اگرچه در جایگاه پیمانکار پروژه فشارافزایی اظهارنظر نهایی نمیکنم، اما قطعاً وزارت نفت و دیگر مسئولان بهتر میتوانند درباره ابعاد آن توضیح دهند. با این حال ما متعهد هستیم با تمام توان در جهت کاهش ناترازی گاز کشور و کمک به دولت، وزارت نفت و منافع ملی، نقش خود را ایفا کنیم.