
به گزارش پایگاه خبری انرژی و نیرو، «فرخ علیخانی» مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران، در نشست خبری در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران درباره افزایش تولید این شرکت عنوان کرد: در زمینه تولید دو نکته بسیار مهم است، یکی میزان تولیدی که هم اکنون داریم و دیگری میزان تولیدی که قرار است به آن دست پیدا کنیم، برای تولیدی که قرار است به آن دست پیدا کنیم دو بازه زمانی تعریف کردهایم، یکی برنامه هفتم توسعه که به ما تکلیف کرده به عدد خاصی برسیم و دیگری برنامه سال ۱۴۰۴ که در راستای برنامه هفتم توسعه نیز قرار دارد که برای رسیدن به این دو عدد یک مفروضاتی وجود دارد که با توجه به این مفروضات در سال گذشته موفق شدیم ۱۵۰ هزار بشکه افزایش تولید داشته باشیم که این بدون احتساب میدان ابوذر است که در این صورت تولید ما نیز بیشتر نیز میشد، ولی به هر حال برای افزایش تولید به صورت کلی دو مقوله را مد نظر قرار میدهیم، یکی اقدامات عملیاتی که همکاران ما در شرکت ملی نفت انجام میدهند مثل مناطق فلات قاره و ... که منتج به افزایش تولید ۱۵۰ هزار بشکه شده است.
علیخانی در ادامه افزود: موضوع دوم این است که ما به تجهیزات و توسعه ناوگان عملیاتی شامل دکلها، تجهیزات کویل و چاهآزمایی نیاز داریم تا این میزان تولید را افزایش دهیم که البته برای این امر برنامهریزی کردهایم و در هفته گذشته بدین منظور سه روز پشت سر هم جلسه هیات مدیره داشتیم تا برای افزایش تولید برنامهریزی داشته باشیم. در این نشستها، تصمیمهایی برای بهرهگیری حداکثری از دکلهای دریایی، خشکی و کاهش وابستگی به تجهیزات خارجی اتخاذ شد.
وی خاطرنشان کرد: نزدیک ۲۰ دستگاه کویل باید تا به مجموعه اضافه شود؛ پس از بررسی در راستای اینکه تولید معقول را هدفگذاری کنیم یا تولید سختگیرانه، در نهایت تولید سختگیرانه را هدفگذاری کردیم که اگر ۹۵ تا ۹۷ درصد آن نیز محقق شد در راستای برنامه هفتم توسعه خواهد بود.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران با اشاره به این موضوع که در حوزه گاز استراتژیهای بسیاری وجود دارد، گفت: در حوزه کلان نفت و گاز استراتژی ما روی افزایش تولید است تا خوراک پالایشگاههای داخلی را افزایش دهیم و بهدنبال آن در پی افزایش صادرات نیز هستیم.
علیخانی به وضعیت تولید و مصرف گاز طبیعی کشور و مصرف فزاینده گاز در بخش خانگی اشاره کرد و افزود: ما در شرکت ملی نفت ایران، وظایف خود را در زمینه افزایش تولید گاز به درستی انجام دادهایم، ما هر اندازه تولید کنیم در زمستان صرف بخش خانگی میشود که این موضوع یک مساله اجتماعی است، اما مصرف فعلی کشور نیازمند بازنگری است. زمستان پارسال حدود ۵.۵ ماه طول کشید که در ۳۰ سال گذشته بیسابقه بوده است، البته در روزهای تعطیلی عمومی ۲۵ تا ۳۰ میلیون مترمکعب مصرف گاز کاهش مییافت و در این مدت، نزدیک به ۸۰ درصد کل گاز تولیدی به مصارف خانگی اختصاص یافت؛ بنابراین این موضوع فراتر از وظایف شرکت ملی نفت است و به عزم ملی در حوزه مصرف بهینه نیاز دارد.