تاریخ: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۱:۳۹
بازدید: ۲۰
کد خبر: ۳۷۲۷
سرویس خبر : پالایش و پخش
چارسوق علت تلاش جریان حامی اقتصاد آزاد برای معرفی علی مدنی‌زاده به عنوان وزیر اقتصاد را بررسی کرد:

مأموریت: گران کردن بنزین

مأموریت: گران کردن بنزین
انرژی و نیرو - در روز‌های اخیر تلاش جریان حامی اقتصاد آزاد برای معرفی علی مدنی‌زاده به عنوان گزینه تصدی وزارت اقتصاد، دوچندان شده است. علت اصلی و پشت‌پرده تلاش‌ها برای هدایت مدنی‌زاده به ساختمان وزارت اقتصاد را باید در اجرایی کردن برنامه اصلاح یارانه سوخت و به زبان ساده‌تر گران کردن بنزین دانست.

به گزارش انرژی و نیرو، مدت‌ها است که «مسعود پزشکیان» از برنامه جامع دولت برای اصلاح یارانه انرژی سخن می‌گوید و چند جلسه هم با حضور سران قوا در این موضوع برگزار شده است. اما طبیعی است که با توجه به تجربه ناخوشایند مردم از گران کردن بنزین در آبان ۱۳۹۸ توسط دولت «حسن روحانی» و همینطور وعده‌های سفت و سخت تبلیغاتی «مسعود پزشکیان» در زمان انتخابات ۱۴۰۳ مبنی بر اینکه بنزین را گران نخواهد کرد، اجرای هر طرحی مبنی بر افزایش قیمت بنزین نیازمند همت مضاعفی است.

جزییات برنامه دولت برای یارانه سوخت منتشر نشده، اما از سخنان اخیر پزشکیان مبنی بر اینکه «بدون هماهنگی، اقناع افکار عمومی و جلب همراهی مردمی، هیچ تصمیم یا اقدامی اتخاذ نخواهد شد» مشخص می‌شود که برنامه دولت در حدی ریسک دارد که جز با همراهی مردم قابل اجرا نیست. اخیراً هم پیش‌نویس طرحی با آرم نهاد ریاست جمهوری برای اصلاح یارانه سوخت منتشر شده و تکذیب هم نشده که طبق آن پیشنهاد شده بنزین آزاد به طور هفتگی ۵۰۰ تومان گران شود تا به قیمت تعادلی (منظور قیمت آن طرف مرز‌ها که حدود ۵۰ هزار تومان است) برسد.

این طرح توسط جریان حامی اقتصاد آزاد تدوین شده که از آنان به نام تیم نیاوران یا دانشگاه شریف یاد می‌شود؛ افرادی که همفکران «علی مدنی‌زاده» هستند.

این جریان فکری در سال ۱۳۹۸ هم در زمان دولت «حسن روحانی» طرحی با نام اصلاح ساختار بودجه تدوین کرد که در آن به دولت القا شده بود باید بنزین را گران کند تا ناترازی مالی بودجه رفع شود. تصمیم دولت «حسن روحانی» در افزایش ۳ برابری قیمت بنزین در آبان ۱۳۹۸ محصول همان نظریه‌پردازی طرح اصلاح ساختار بودجه بود که اتفاقاً تدوین‌کننده آن «علی مدنی‌زاده» بود و خود او در یک برنامه تلویزیونی به این موضوع اعتراف کرد.

اکنون هم به نظر می‌رسد این جریان فکری که قدرت رسانه‌ای بالایی هم دارد به دنبال آن است مدنی‌زاده وزیر اقتصاد شود تا از پستونشینی خارج شده و عملاً سکان اجرایی را هم به دست بگیرد و ایده‌های گران‌سازی خود را عملی کند.

این جریان فکری در دولت‌های اخیر معمولاً در حد ارائه مشاوره به روسای جمهور فعال بود و ایده آزادسازی قیمت ارز و بنزین و… را ارائه می‌کرد، اما پس از اجرای آزادسازی قیمت‌ها و تبعات اجتماعی آن، خودش را کنار می‌کشید و مدعی می‌شد دستورالعمل مربوطه بد اجرا شد وگرنه نباید شورش اجتماعی مثل آبان ۹۸ رخ می‌داد. اکنون، اما این جریان به حدی از اعتماد به نفس رسیده که یکی از مهره‌های اصلی خود را که ظاهر و وجهه مناسبی هم دارد، قصد دارد راهی میدان اجرا کند تا گران کردن بنزین را رأساً مدیریت کند.

مأموریت: گران کردن بنزین

مأموریت: گران کردن بنزین

علت اصرار مدنی‌زاده‌ها بر گرانی بنزین چیست؟

پاسخ این سؤال را دکتر «حسین صمصامی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس داده است.

صمصامی نوشته است: آیا دکتر مدنی‌زاده را نفوذی می‌دانیم؟ خیر، ایشان را جوانی متدین و نخبه می‌دانیم، اما بار‌ها در کلاس‌های درسی هم عرض کردم: علم اقتصاد، ریاضیات و حسابداری نیست، بلکه از علوم انسانی و علم تحلیل رفتار است و باید مبانی آن را به شکل پایه‌ای با توجه به معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی و انسان‌شناسی یاد گرفت. متاسفانه شبکه نفوذ غرب، جوانان نخبه ما را از دانشگاه‌های برتر و صنعتی کشور بورسیه کرده و عمدتاً در حوزه علوم انسانی تحت تعلیم مبانی خود قرار می‌دهند.

این جوانان پس از بازگشت به کشور، تحت تأثیر مبانی علمی جهت‌داری که به آنها آموزش داده شده، در پست‌های کلیدی قرار می‌گیرند و آن آموزه‌ها را می‌خواهند در کشور پیاده‌سازی کنند و ایشان احتمال نمی‌دهد که برای چنین هدفی توسط دشمنان آموزش دیده است.

دوستان را دعوت می‌کنم مستند دکترین شوک (فجایع بچه‌های شیکاگو در شیلی) را ببینند.

نوشین هاشمی از بنیاد Hand و مرتبط با بنیاد آمریکایی صهیونیستی راکفلر از انتخاب دانشجویان نخبه ریاضی برای تربیت اقتصادی سخن می‌گوید.

«علی مدنی‌زاده» نیز به عنوان نخبه ریاضی دانشگاه شریف، از طریق این بنیاد و بدون تحصیل پایه‌ای علم اقتصاد، در مکتب شیکاگو دکترای اقتصاد گرفت.

کشوری که دارو را برای کودکان ما تحریم، دانشمندان هسته‌ای و سرداران نظامی ما را ترور و با ایجاد اتاق‌های جنگ، شدیدترین تحریم‌ها را بر اقتصاد ما اعمال می‌کند و با تزریق درد بین مردم و نظام فاصله می‌اندازد، آیا منطقی است برای پیشرفت اقتصاد ما نیروی انسانی تربیت کند؟

منبع: چارسوق

عناوین برگزیده