تاریخ: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۵۷
بازدید: ۱۵
کد خبر: ۳۶۰۶
سرویس خبر : برق
عضو کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد:

ضرورت تهیه بسته حمایتی برای بهینه سازی مصرف انرژی/ صنایع باید بتوانند انرژی مورد نیازشان را از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی تامین کنند

ضرورت تهیه بسته حمایتی برای بهینه سازی مصرف انرژی/ صنایع باید بتوانند انرژی مورد نیازشان را از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی تامین کنند
انرژی و نیرو - «محمد کعب‌عمیر» عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به پیش‌بینی کسری ۲۵ هزار مگاواتی برق در سال جاری، بهتر است ضمن تهیه بسته حمایتی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور، به سمت تولید انرژی تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی پیش برویم.

به گزارش انرژی و نیرو، «محمد کعب عمیر» با بیان این‌که مساله ناترازی انرژی در کشور چند وجهی است و می‌بایست به آن نگاه ویژه‌ای داشت، گفت: با توجه به شعار سال و تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» درحوزه انرژی، ضرورت دارد بسته‌ای حمایتی به منظور افزایش تولید و بسترسازی برای سرمایه‌گذاری تدوین و تهیه شود.

او با تاکید بر این‌که برای بسته حمایتی، بحث سرمایه‌گذاری و مدیریت بهینه‌سازی مصرف انرژی در نظر گرفته شود، افزود: با توجه به عملکرد ضعیف کشور در بهینه سازی مصرف انرژی، شاهد مصرف بیش از حد مصرف انرژی نسبت به کشور‌هایی که ۱.۵ برابر کشور ما جمعیت دارند، هستیم که دلیل مهم آن تجهیزات فرسوده، نداشتن گواهی مصرف، تبادل حرارت ساختمان‌ها براساس روش‌های قدیمی و بروز‌رسانی نشدن مصالح است.

کعب‌عمیر گفت: تمام موارد فوق دست به دست هم داده‌اند تا راندمان نیروگاه‌ها کاهش یافته و ناترازی در حوزه انرژی افزایش یابد.

این نماینده مجلس به ایجاد تنوع در تولید انرژی اشاره کرد و گفت: با توجه به پیش‌بینی کسری ۲۵ هزار مگاواتی برق در سال جاری، بهتر است ضمن تهیه بسته حمایتی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی، به سمت تولید انرژی تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی پیش برویم.

او با تاکید بر این‌که کشور برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر خورشیدی بسیار مناسب است، تاکید کرد: مهم‌ترین ابزار برای جذب سرمایه در حوزه تجدیدپذیر شامل؛ ایجاد سازوکار تهاتر انرژی صنایع، خرید برق تضمینی توسط دولت مطابق ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف، ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، امکان استفاده از بورس انرژی و همچنین تسریع و تسهیل صدور مجوز‌های مرتبط برای سرمایه‌گذاران و صاحبان پروژه‌های تجدیدپذیر است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد: به نظر می‌رسد در مقایسه سطحی، در گام اول و برای واردات تجهیزات، تکنولوژی و دستگاه‌ها، احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر بیش‌تر هزینه‌بر بوده، اما نسبت به استهلاک و تولید برق در بلندمدت مزایای بسیاری، چون سازگاری با محیط زیست و کاهش آلایندگی هزینه‌های سر بار اقتصاد کشور را کم کرده و منافعی را به دنبال داشته باشد.

کعب‌عمیر تاکید کرد: با توجه به مشکلات صنعت برق و عدم‌النفعی که برای واحد‌های صنعتی پیش آمده، انتظار می‌رود وزارت نیرو ضمن آشنا کردن بیش‌تر مردم با فرهنگ مصرف، اقداماتی را انجام دهد تا صنایع بتوانند انرژی مورد نیاز خود را از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی تامین کنند.

منبع: سنا‌نیوز

عناوین برگزیده