تاریخ: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۹:۵۸
بازدید: ۷
کد خبر: ۳۶۰۲
سرویس خبر : آب
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو:

انفجار در بندر شهید رجایی آب‌شیرین‌کن و دو واحد نیروگاه بندرعباس را از مدار خارج کرد/ بازگرداندن تاسیسات به مدار در کوتاه‌ترین زمان ممکن

انفجار در بندر شهید رجایی آب‌شیرین‌کن و دو واحد نیروگاه بندرعباس را از مدار خارج کرد/ بازگرداندن تاسیسات به مدار در کوتاه‌ترین زمان ممکن
انرژی و نیرو - مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با بیان اینکه انفجار بندر شهید رجایی با وجود حجم بالای خسارت‌ها خللی در فرایند تأمین آب و برق مردم ایجاد نکرد، افزود: در جریان این حادثه تأسیسات آب شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی و نیروگاه بندرعباس آسیب جدی دیدند، اما همکاران صنعت آب و برق این تأسیسات حیاتی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مدار خدمت رسانی بازگرداندند.

به گزارش انرژی و نیرو، «سیف‌الله آقابیگی» در خصوص اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته توسط وزارت نیرو به منظور رفع خسارت‌ها و آسیب‌های وارده به تجهیزات و تأسیسات صنعت آب و برق در جریان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی استان هرمزگان گفت: مقارن ساعت ۱۲ و ۲۰ دقیقه روز شنبه (۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به دنبال آتش‌سوزی و انفجار در بخش کانتینری اسکله شهید رجایی هرمزگان، به دلیل شدت بالای انفجار بخش‌های بسیاری از تأسیسات آب و برق که در فاصله شعاعی یک کیلومتر و حتی بیشتر قرار داشتند، دچار خسارت شدند.

وی افزود: از لحظه وقوع انفجار، آب‌شیرین‌کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی بندرعباس و دو واحد نیروگاه بندرعباس با ظرفیت مجموع ۲۹۰ مگاوات از مدار خارج شدند و بر همین اساس بلافاصله تیم‌های عملیاتی صنعت آب و برق پس از برگزاری جلسه اضطراری و هماهنگی با ستاد مدیریت بحران کشور وارد عمل شدند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو ادامه داد: در بخش آب از همه ظرفیت‌های جایگزین شامل چاه‌ها و تأسیسات پدافندی تأمین آب منطقه استفاده شد و با حداکثر ظرفیت ممکن به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل در آب شرب، در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم انجام شد.

آقابیگی اضافه کرد: در بخش نیروگاهی نیز پس از بررسی‌های میدانی و ارزیابی فنی، عملکرد سیستم‌های حفاظتی و کنترلی مورد بررسی قرار گرفت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، رفع عیوب صورت گرفت. در مرحله اول واحد ۱ نیروگاه بندرعباس به ظرفیت ۲۰۰ مگاوات مجدداً به شبکه متصل شد و ۲ تا ۳ ساعت بعد نیز واحد ۲ با ظرفیت ۹۰ مگاوات به مدار بازگشت.

وی اظهار کرد: در بخش پست‌ها و سایر تأسیسات توزیع و انتقال برق نیز با وجود خسارت‌های سنگین تیم‌های ارزیابی و مدیریت بحران صنعت برق در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به رفع مشکلات اقدام کردند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو افزود: در خصوص آب‌شیرین‌کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی بندرعباس نیز پس از بررسی‌های فنی و میدانی اقدامات گسترده‌ای از مرحله برداشت آب خام دریا تا رفع عیوب فنی تجهیزات نظیر پمپ‌ها انجام شد و با تلاش‌های شبانه‌روزی این تأسیسات از ساعت ۸ شب با ظرفیت کامل به مدار بازگردانده شد.

آقابیگی خاطرنشان کرد: همزمان با اقدامات صورت گرفته توسط همکاران صنعت آب و برق، مشارکت و همراهی با مسئولان کشوری و استانی در صحنه حادثه نیز به طور کامل انجام شد که از جمله این اقدامات، اجرای خط لوله انتقال آب به طول ۱۱۵۰ متر به داخل تأسیسات اسکله شهید رجایی برای سه برابر کردن ظرفیت آب‌رسانی به محل انفجار و تسریع در فرآیند آبگیری ماشین‌آلات آتش‌نشانی بود.

وی اضافه کرد: با توجه به وجود مواد مذاب همچون قیر و مازوت در محل حادثه، همکاران آب منطقه‌ای با ایجاد موانع و بند‌های خاکی از ورود این مواد به آب دریا و آلوده شدن منابع آب خام جلوگیری کردند که نقش مؤثری در حفظ پایداری تأمین آب منطقه داشت.

آقابیگی در پایان با تأکید بر اینکه حادثه پیش آمده خللی در فرایند تأمین آب و برق مردم منطقه ایجاد نکرد، خاطرنشان کرد: از لحظات اولیه وقوع انفجار همکاران صنعت آب و برق با تسلط کامل بر حوزه‌های تخصصی خود به صورت پیوسته در میدان حضور دارند و افزون بر رفع کامل مشکلات در حوزه آب و برق مشارکت مؤثری نیز در امدادرسانی و اطفای حریق داشتند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده