تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۳۸
بازدید: ۴۵
کد خبر: ۳۳۸۵
سرویس خبر : برق

تدوین راهبردی جامع با محوریت کاهش مصرف انرژی به دستور پزشکیان

تدوین راهبردی جامع با محوریت کاهش مصرف انرژی به دستور پزشکیان
انرژی و نیرو - رئیس‌جمهوری با تأکید بر عزم دولت در رفع ناترازی‌ها، از تدوین راهبردی جامع با محوریت کاهش شدت مصرف انرژی خبر داد و مشارکت ملی و انسجام نهادی را دو رکن اساسی در تحقق این رویکرد دانست.

به گزارش انرژی و نیرو به نقل از اکو ایران و پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌ جمهوری، جلسه بررسی راهکار‌های عبور از چالش ناترازی انرژی کشور، با حضور مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی‌‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه برگزار شد.

در این جلسه، پزشکیان با تأکید بر اهمیت راهبردی موضوع انرژی در امنیت و توسعه پایدار کشور، گفت: به‌ صورت روزانه موضوع حل چالش ناترازی‌ها را شخصاً پیگیری می‌کنم و این مسأله در اولویت نخست برنامه‌های اجرایی دولت قرار دارد.

او با اشاره به اقدامات دولت در زمینه اصلاح الگوی مصرف، افزود: از مدت‌ها پیش فرآیند بهینه‌سازی مصرف را از درون دولت و دستگاه‌های اجرایی آغاز کرده‌‌ایم. بر اساس تکلیف مشخص‌شده، وزارتخانه‌ها موظف به خرید و نصب پنل‌های خورشیدی هستند و حداکثر تا دو ماه آینده، تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند انرژی مورد نیاز خود را صرفاً از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند.

رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه صرف صدور بخشنامه و دستور‌العمل برای مدیریت مصرف کافی نیست، گفت: رفع ناترازی انرژی نیازمند مشارکت عمومی مردم است و بدون هماهنگی، اقناع افکار عمومی و جلب همراهی مردمی، هیچ تصمیم یا اقدامی اتخاذ نخواهد شد.

پزشکیان با اشاره به هم‌‌راستایی دستگاه‌های مختلف در مواجهه با این چالش ملی، گفت: چارچوب و راهبرد دولت برای عبور از ناترازی‌ها، به‌ ویژه در حوزه کاهش شدت مصرف انرژی، تدوین شده است. خوشبختانه در این زمینه هیچ اختلاف نظری میان نهاد‌های ذی‌ربط وجود ندارد و تنوع در روش‌ها را به منزله در اختیار داشتن ابزار‌های مختلف برای اجرای مؤثر برنامه‌ها قلمداد می‌کنیم.

او همچنین هدف اصلی دولت را «رفع تبعیض‌های ناروا در بهره‌‌مندی مردم از انرژی» و «کاهش شدت مصرف از طریق مدیریت هوشمندانه» عنوان کرد و از تداوم این مسیر با مشارکت ملی و انسجام نهادی خبر داد.

احداث نیروگاه خورشیدی در دستور کار

یکی از راه‌حل‌های تازه دولت چهاردهم برای رفع ناترازی احداث ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی تا سال ۱۴۰۴ است. محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در این باره گفت: احداث نیروگاه‌های ۳ مگاواتی تا پیش از اوج بار سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری شده است. این پروژه‌ها در نظر دارند به کاهش ناترازی تولید و مصرف برق کمک کنند. او همچنین توضیح داد که روند اجرایی این پروژه‌ها در حال انجام است و در آینده نزدیک شاهد بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها خواهیم بود.

حال که صحبت از احداث نیروگاه خورشیدی به میان آمده است، بد نیست بدانیم هزینه احداث این نیروگاه چقدر است؟ هزینه احداث نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی حدودا ۱۲۵ تا ۱۴۰ میلیون تومان با در نظر گرفتن تمام جوانب خواهد بود که در این بین وام نیروگاه‌های حمایتی اغلب هزینه احداث این نیروگاه را پوشش می‌دهد و به منازل و اداره‌ها در شهر و روستا برای احداث در پشت بام تعلق می‌گیرد.

از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۴۰۰ میزان نیروگاه‌های پاک معادل ۸۵۸.۵ مگاوات بوده، اما از آغاز دولت سیزدهم تاکنون ۲۲۵ مگاوات به این ظرفیت اضافه شده، ۷۹ درصد کل ظرفیت منصوبه انرژی‌های تجدیدپذیر مربوط به قبل از دولت سیزدهم بوده و ۲۱ درصد بعد از این دولت افزوده شده، استفاده از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، ماده ۱۶ قانون جهش دانش‌بنیان و مصوبه‌های شورای اقتصاد و روش خرید تضمینی برق از عوامل اثربخش در توسعه تجدیدپذیرهاست. 

در این بین متوسط مصرف سالیانه مشترکان خانگی در سال ۱۴۰۱ در کل کشور برابر با ۳۱۰۶ کیلووات‌ساعت بود که تنها ۸ استان فارس، کرمان، ایلام، کهگیلویه‌ و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و بوشهر از متوسط ذکر شده مصرف بیشتری داشته‌اند و غالب استان‌های کشور (۲۳ استان) از این متوسط، برق کم‌تری مصرف کردند.

منبع: اکو ایران

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین