تاریخ: ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۰۱:۳۰
بازدید: ۳۴
کد خبر: ۳۳۱۶
سرویس خبر : نفت

پاکسازی آلودگی‌های نفتی مناطق نفت‌خیز با ۸ سویه باکتریایی بومی

پاکسازی آلودگی‌های نفتی مناطق نفت‌خیز با ۸ سویه باکتریایی بومی
انرژی و نیرو - فناوران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با شناسایی و خالص‌سازی هشت سویه باکتری و ثبت آنها در بانک ژن، موفق به ارائه راهکاری برای مدیریت و پاکسازی آلودگی‌های نفتی به روش بیولوژیکی شدند.

به گزارش انرژی و نیرو، وجود پسماند‌ها و پساب‌های آلوده به نفت، یکی از معضلات اصلی مناطق نفت‌خیز به شمار می‌رود؛ چرا که این پسماند‌ها پیامد‌های ناگوار محیط زیستی را به همراه دارند.

به طور میانگین هر چاه نفتی حدود ۲۵۰۰ متر مکعب پسماند جامد تولید می‌کند که وجود آن در خاک بسیار آسیب‌زا و خطرناک است؛ از این رو بر اساس آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های زیست محیطی، باید TPH این پسماند‌ها طبق آزمایشات کمتر از ۶۲۰ ppm باشد.

با توجه به اهمیت این امر، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، تحقیقات خود را در زمینه بازچرخانی پساب‌ها و پسماند‌های حاصل از فعالیت دکل‌های حفاری کلید زد و با دستیابی به فناوری مدیریت پسماند و پاکسازی آلودگی‌های نفتی به روش بیولوژیک، موفق به خالص‌سازی هشت سویه باکتری و ثبت آنها در بانک ژن شد.

این فناوران بهینه‌ترین شرایط جهت کشت این سویه‌ها را برای تلقیح در میدان اصلی با انجام تحقیق و آزمایش مورد بررسی قرار دادند و در نهایت دو سویه از این باکتری‌ها به عنوان برترین سویه‌های تجزیه کننده هیدروکربن‌های نفتی، تولید و به صورت صنعتی کشت و تکثیر شد.

این سویه‌های باکتریایی مصرف‌ کننده هیدروکربن‌های نفتی هستند که همگی بومی منطقه بوده و برای اولین بار جداسازی شده‌اند.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، «حسین افشین» معاون علمی رئیس‌جمهور در نخستین بخش از سفر یک روزه خود به اهواز، با حضور در محل دکل ۲۰۲ شرکت عملیات اکتشاف نفت، از دستاورد‌های این شرکت دانش‌بنیان در حوزه بازچرخانی آب، پساب و مدیریت پسماند‌های حفاری نفتی همراه دکل بازدید کرد.

نشست و گفت‌و‌گو با فعالان اقتصاد دانش‌بنیان، نخبگان استان و دیدار و گفت‌و‌گو با نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و نشست ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، از دیگر برنامه‌های افشین در این سفر یک روزه است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده