
به گزارش انرژی و نیرو، خط انتقال آب خلیج فارس به استان کرمان (خط اضطراری) با هدف تامین آب آشامیدنی شهرهای در خطر بحران همچون کرمان و رفسنجان از خط انتقال صنعت اواخر سال ۱۴۰۱ راه اندازی شد، تا به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب آب بخش از نیاز آبی این شهرها را تامین کند.
هدفگذاری تامین دیگر شهرهای نیازمند به آب مثل زرند نیز در افق این طرح قرار دارد.
بخشی از این طرح که شامل ۱۴۵ کیلومتر خط انتقال آب، ۲ تصفیه خانه و ۲ ایستگاه پمپاژ آب است، در تابستان امسال در شهر رفسنجان به بهره برداری رسید، اما در ادامه مسیر با وجود وعدههای قبلی به دلیل کمبود اعتبار اجرای طرح در نزدیکی شهر کرمان از حرکت ایستاد و مسئولان آب منطقهای اتمام طرح را منوط به اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار ذکر کردند.
با توجه به اینکه شهرهای کرمان و زرند به لحاظ وضعیت آبی در شرایط بحرانی و قرمز به سر میبرند و اینکه لزوم تکمیل طرح خط اضطراری انتقال آب برای تابستان سال آینده بسیار ضروری به نظر میرسد، استاندار کرمان در سفر کاری اخیر خود به تهران، با وزیر نیرو برای تخصیص اعتبار لازم این طرح دیدار و گفتوگو کرد که ماحصل آن دست پر برای رسیدن آب به کرمان باشد.
آنطور که روابط عمومی استانداری چندی قبل اعلام کرد، «محمدعلی طالبی» استاندار درباره این دیدار که در تهران برگزار شده گفت: با مساعدت وزیر نیرو، تکمیل پروژه خط اضطراری انتقال آب خلیج فارس به کرمان و اجرای لولهگذاری از محل سد قدرونی تا شهر راور سرعت میگیرد.
وی افزود: تامین اعتبار تکمیل پروژه خط اضطراری انتقال آب خلیج فارس به کرمان در این نشست مطرح و وزیر نیرو دستور لازم برای تامین این اعتبار و تسریع در اجرای خط لوله به نحوی که تا تابستان سال آینده به بهرهبرداری برسد را صادر کرد.
طالبی تصریح کرد: در مورد تامین آب شرب مورد نیاز شهر راور نیز دستور مساعدت وزارت نیرو برای اجرای لولهگذاری از محل سد قدرونی تا شهر راور صادر شد. استاندار کرمان همچنین پرداخت مطالبات نیروگاههای بخش خصوصی از وزارت نیرو به نحوی که امکان سرمایهگذاری مجدد بخش خصوصی در تولید برق فراهم شود را از دیگر مصوبات نشست با وزیر نیرو اعلام کرد.
طی روزهای اخیر مسئولان قضایی استان نیز بر تسریع در اجرای این پروژه تاکید کردهاند و انتظار میرود همه ظرفیتها در سطوح ملی و استانی پای کار بیاید و این پروژه هرچه زودتر به سرانجام برسد.