
به گزارش انرژی و نیرو، «محمدعلی طالبی» در آخرین نشست شورای توسعه و برنامه ریزی استان کرمان در سال ۱۴۰۳ با تقدیر از زحمات همه مدیران استان درحالی که بر شتاب بخشی به فعالیت مدیران برای توسعه و جذب سرمایه گذاری اشاره داشت، در پاسخ به گزارش مدیرعامل برق منطقهای از وضعیت انرژی در استان، تصریح کرد: در حوزه انرژی خورشیدی هدف گذاری اولیه تولید ۲ هزار مگاوات بود، اما با استقبال بسیار خوب و ورود بخش خصوصی به فضای سرمایه گذاری، ظرفیتهای طبیعی و خطوط انتقال برق، همچنین همکاری بین دستگاهها این میزان به بالای پنج هزار مگاوات رسید که در دست پیگیری است.
استاندار کرمان خاطر نشان کرد: در ایجاد پستها و خطوط انتقال در برخی مناطقی که مزیت سرمایه گذاری داریم، با محدودیت مواجه هستیم که باید با قوت و جدیت بیشتری کار کنیم.
وی افزود: ما در حوزه سرمایه گذاری ظرفیتهای بسیار خوبی داریم و احداث نیروگاههای خورشیدی به ظرفیت پنج هزار مگاوات، یعنی هزاران میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان اتفاق میافتد.
طالبی بیان کرد: مانند سرمایه گذاری در انرژیهای تجدیدپذیر در بخشهای دیگر، مثل تکمیل زنجیره آهن، مس و مواد معدنی و توسعه صنایع کوچک و متوسط و سرمایه گذاری در حوزههای مدیریت شهری هم باید اتفاق بیافتد.
وی ادامه داد: فضای سرمایه گذاری در استان آرزو نیست بلکه اتفاق افتاده و نوع فعالیت و حرکت ما تعیین کننده مسیر آینده است که باید با علاقه مندی تمام در این مسیر حرکت کنیم.
استاندار کرمان تصریح کرد: سرمایه گذارانی داریم که باید فرش قرمز برای آنها پهن و همه انرژی را برای تسریع در واگذاری زمین، صدور مجوزها و پاسخ به استعلامها اعمال کنیم و این فرصت را خوب قدر بدانیم.
وی با بیان اینکه بر روی پروژههای عقب مانده استان کرمان نیز تاکید ویژه داریم افزود: کارخانه سیمان جنوب استان که طی روزهای آینده عملیات احداث آن آغاز میشود، یک پروژه ۱۸ ساله بوده است؛ همچنین منطقه آزاد جازموریان یک طرح معطل مانده ۲۱ ساله بود که احداث آن در مسیر اجرا قرار گرفته است.
طالبی گفت: کارهایی که در استان در حال پیگیری است نتیجه تعامل خوب دستگاههای مختلف بوده و ما گرههای چندین ساله را با همراهی و همکاری دستگاههای نظارتی باز میکنیم؛ در چنین شرایطی توجیه پذیر نیست یک سرمایه گذار در منابع طبیعی، محیط زیست، صمت و سایر دستگاههای مجوز دهنده و پاسخگو، معطل بماند.
وی تاکید کرد: امید که سال آینده با اتکا به روحیه خوب و ساختارهایی مانند مرکز سرمایه گذاری کرمان در کنار یکدیگر فعالیت خوبی را برای استان رقم بزنیم.
استاندار کرمان افزود: تاکنون در بخش اعتبارات تملک دارایی (عمرانی) بالاتر از سال قبل توانستیم تخصیص بگیریم که به ۶۸ درصد رسیده است و مطمئنم تا روزهای دیگر بیشتر خواهد شد تا پروژهها سرعت بیشتری بگیرد.
استاندار کرمان با بیان اینکه ستاد شتاب دهی سرمایه گذاری در استان را تشکیل دادیم گفت: طرحهای سرمایه گذاری با تایید این ستاد به عنوان اولویتهای اجرایی تلقی میشود و مدیران هم باید آنها را در اولویتهای پیگیری خودشان قرار دهند.
وی افزود: امسال سال سخت بود و نشیب و فرازهای زیادی تجربه کردیم؛ بیشتر این سختیها نیز در حوزه اقتصادی و معیشتی مردم بود.
طالبی بیان کرد: البته با توجه به چشم اندازهایی که در آینده داریم نمیتوانیم پیش بینی کنیم سال ۱۴۰۴ چندان بهتر از امسال باشد، هرچندمی توانیم شرایط را در استان تغییر دهیم و با وجود مشکلات، شرایط بهتری رقم بزنیم.
استاندار کرمان تاکید کرد: ما باید امید را به جامعه تزریق، مردم را امیدوار کنیم و همدلی را افزایش دهیم؛ استان کرمان را عرصه تلاش، کار و خدمت قرار دهیم که قطعا امید در جامعه به وجود میآید.
وی اظهار داشت: وظیفه و مسئولیت ما این است که فضای امیدبخش را در استان کرمان ایجاد کنیم و مردم اگر مدیران را در میدان و تحرک و پویایی را در نظام اداری ببینند قطعا امیدوار میشوند؛ ما انتظار داریم که چنین فضایی در استان به وجود بیاید.
معاون امور عمرانی استانداری کرمان نیز با اشاره به ناترازی انرژی در کشور بیان کرد: به استناد مصوبه دولت، دستگاههای اجرایی باید از منابع داخلی نسبت به احداث نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس اقدام تا بخشی از انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند.
«سید مصطفی موسوی آیت اللهی» افزود: این مصوبه مورد تاکید قرار گرفته است و اگر این اتفاق رخ ندهد، مابه التفاوت میانگین مصرف با قیمت بالاتر اخذ میشود که دستگاه را دچار مشکل میکند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مصوبه ابلاغ دولتی است، هزینه این طرح از منابع و اعتبارات سال آینده تامین شود و وزارت نیرو هم در راستای تامین و تجهیز امکانات کمک کند؛ لذا مواردی که اقدام نشود باید به ما اعلام شود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان کرمان نیز با بیان وضعیت کلی تولید و مصرف انرژی در استان گفت: نیروگاههای استان سه هزار و ۸۰۰ مگاوات ظرفیت تولید برق دارند و نیروگاههای عمده، سیکل ترکیبی هستند که ۲۱۹ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر هم داریم.
«حمید رضا حبیبی» افزود: در حال حاضر ۳.۴ درصد تعداد مشترکان و ۵.۴ مصرف را در کشور داریم که نشان میدهد به دلیل صنعتی بودن از مشترکان پر مصرف زیادی برخوردار هستیم.
وی تاکید کرد: پست زهکلوت، جیرفت و اختیار آباد کرمان جزو پستهایی است که تا قبل از تابستان برای کمک به تامین انرژی باید به بهره برداری برسند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان کرمان اظهار داشت: در حال حاضر ۲۱۹ مگاوات انرژی خورشیدی در شبکه وارد شده و بیش از ۸۰۰ مگاوات هم نیروگاه در دست ساخت است که بیشترین نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه را در کشور داریم.
وی اظهار داشت: عمده ظرفیتهای انرژی خورشیدی در شمال استان کرمان توسط سرمایه گذاران در اختیار قرار گرفته و در جنوب و شرق استان هم به دنبال ظرفیتهای جدید هستیم.